konec Zbrojních průkazů, od 1.1.2026?

CzechJoker

Příspěvek#211 » stř 20. srp 2025, 09:33

Řešil jsem to s účetním poté, co jsem řešil problémy s finančním úřadem, který prostě ignoroval DS. Pokud mezitím došlo k novele, to nevím. ČSSZ mi posílá zprávy téměř zásadně do špatné datovky, když řešili výkazy mé dcery, tak mi volali (!!!), ať jí to vyřídím. A to má datovku.
A trvám na tom, že předpokládat, že se adresát seznámil s obsahem zásilky, o které nemusel mít ani tušení, je svinstvo. To, že to někomu vyhovuje, je jeho věc. Ostatně, krásu německých žen také ocení pouze feinsmecker.

jarda-hifista

Příspěvek#212 » stř 20. srp 2025, 09:39

Zřejmě niko nemá špatnou zkušenost z českou poštou, která mě pravidelně ztrácela zásilky, důchodový výměr jsem dokonce našel jednou lítat po ulici, málokdy jsem ho dostal do ruky. Zřídil jsem si datovku právě na komunikaci se státem a mám klid. Od té doby se mě ztácejí jen balíčky z číny. České poště je dobré se vyhnout.

Blacky

Příspěvek#213 » stř 20. srp 2025, 09:46

:) mnoo je smutné, že Ds chválíme "hlavně" potože pošta je proste naprd. Ale holt není vše dokonalé.

Ad ten finančák a CSSZ. Mě taky obcas volaj. Ale vzdy se mvlastne radsi, protoze se jedná o nejakou blbinu, co jsem zapomel dodat, nebo oznamit. Takze mi pani zavola, ja se omluvim a mazu tam to na miste vyridit. Jinak by ona musela sepsat vyjadreni o te "chybe" podlat mi datovkou. Ja to dolozit a ona to zase uzavrit atd, atd. Tj. oser pro ni i me. Takze pokud jsou to jasny a jednoduchy veci, tak neprotestuju. Pokud něco zavaznejsiho, tak rikma i do toho telefonu, at se nezlobi, ale chci to radsi do DS.

Motani DSFO a DS PFO je blbý no. Verim, ze pokud je clvoek upozorni. datovkou enbo holt na miste v kanclu, tak si to v systemu opravej a uz by to melo byt ok.

vvitty

Příspěvek#214 » stř 20. srp 2025, 10:05

CzechJoker: k novelizaci nedoslo. Nebo presneji - urad ma tuto povinnost uz 15 let a nic se na tom nezmenilo. Za tech 15 let se s tim urady naucily celkem slusne pracovat a k tomu si prosli i par vyskolenimi od tech komu to poslali blbe.

S financakem... no, to je ponekud citlive. Asi bych je slusne upozornil na to ze mam datovku a at to laskave posilaji tam. Lze to resit i vysiracim stylem ale zrovna tady je celkem fajn mit vztahy dobre :)

Michani schranek FO a PFO je spatne. Vetsinou staci urad upozornit - a nebo to neresit protoze ucelu dodat informaci elektronicky bylo dostano. Tohle muzes rozporovat pouze v pripade ze to poslou do blbe schranky a nasledne zkousi uplatnit fikci (neopravnene) protoze sis to nevyzvednul.

Jsou tam horsi rizika ktera za tech 15 let nikdo nebyl ochoten resit...

ante

Příspěvek#215 » stř 20. srp 2025, 10:32

Michani schránek FO a PFO je logickej důsledek tý kraviny že musíš mít schránky dvě, přičemž jedna z nich je povinná. Já furt doufám že se najde někdo příčetnej kdo to narovná. Doufam ale moc nevěřim.

cipis

Příspěvek#216 » stř 20. srp 2025, 10:39

Nahoře už kolega psal, že to kravina není. Je to logický důsledek oddělení člověka a podnikání.
Já mám přístup též do dvou schránek, jedna moje vlastní a druhá právnické osoby, ve které figuruji. A rozhodně bych nechtěl, aby to bylo spojené.

ante

Příspěvek#217 » stř 20. srp 2025, 10:45

Já chci mít věci co nejjednodušší, omezí to bordel. Zejména věci, který mne moc nezajímají.

S takovou bych za chvíli moh mít extra telefon na těch pár faktur. Tam by volali jenom lidi kvůli těm pár fakturám. Přijde ti to OK nebo absurdní?

cipis

Příspěvek#218 » stř 20. srp 2025, 10:55

Ano, dva telefony (soukromý a firemní) jsem používal tařka dvě desítky let. Teď máme už oficiálně povolené (platíme si) soukromé na tom firemním, tak už mám jen jeden telefon, ale dvousimkový.

Takže to rozhodně absurdní není, a naopak, je to to nejjednodušší. Striktně oddělaná práce a soukromí.
Dtto i maily. A pak v tom bordel není.

JirkaCV

Příspěvek#219 » stř 20. srp 2025, 10:57

Právnická osoba je něco jiného. Dneska jsi jednatel ty, zítra někdo jiný. PFO je pořád jeden a ten samý člověk (je nepřenositelná).
Taky jsem ocenil, když mi paní z berňáku zavolala, že jsem se někde přepsal, ať si to přijdu opravit. Dvakrát píchla prstem do papíru, tady a tady, děkuji, neshledanou.
Nebo když mi paní z PČR volala, že je to pěkné, že jsem si požádal o výjimku, jenom jsem nezaškrtl na co. Tak to zaškrtla za mě a odpoledne byla výjimka v DS. Taky mohla žádost zamítnout z formálních důvodů a kolečko by se roztočilo znova.

DVII

Příspěvek#220 » stř 20. srp 2025, 11:00

jarda-hifista píše:Zřejmě niko nemá špatnou zkušenost z českou poštou, která mě pravidelně ztrácela zásilky, důchodový výměr jsem dokonce našel jednou lítat po ulici, málokdy jsem ho dostal do ruky. Zřídil jsem si datovku právě na komunikaci se státem a mám klid. Od té doby se mě ztácejí jen balíčky z číny. České poště je dobré se vyhnout.

Akorát ty datové schránky leží na bedrech České pošty, které je dobré se vyhnout

vvitty

Příspěvek#221 » stř 20. srp 2025, 11:24

DVII píše:Akorát ty datové schránky leží na bedrech České pošty, které je dobré se vyhnout

Ale no tak.
Datové schránky fungují velmi spolehlivě. Jsou tam jiné záludnosti se kterými ale provozovatel nemá co dělat a naštěstí se prakticky neprojevují.
Balíkovna funguje taky, podstatně lépe než konkurence.

Ten zbytek... stojí a padá s lidmi. Počínaje vedením a konče posledním doručovatelem. Dodnes neopustili přístup z dob císaře pána "my jsme úřad". A nelze zapomenout ani na zodpovědné ( :lol: ) politiky.

glock69

Příspěvek#222 » stř 20. srp 2025, 16:03

Česká pošta a dopisy.. Proč každý měsíc reklamujeme X nevrácených dodejek dopisů určených do vlastních rukou a na můj vkus hoooooodně drahých? Myslíte že to není chyba pošty, že se ztrácí?

cipis

Příspěvek#223 » stř 20. srp 2025, 16:16

Ale to právě kolega říkal, že je lepší datová schránka, byť zajišťovaná českou poštou, než neustále ztrácené papíry českou poštou. Evidentně datovky dělá jiný oddíl ...

glock69

Příspěvek#224 » stř 20. srp 2025, 17:48

Jen jsem "kvalitu" pošty při doručování dopisů potvrdil, nic víc. Už končím s OT, případně prosím o smazání.

JirkaCV

Příspěvek#225 » stř 20. srp 2025, 18:01

Obálka je závislá na celém řetězci až po línou nebo přetíženou doručovatelku. Datovka na jednom systému a konektivitě. Pravděpodobnost správného doručení do datovky je řádově vyšší.

Zpět na