prodloužení zbrojního průkazu
- vvitty
Příspěvek#362 » úte 14. říj 2025, 16:03
cipis píše:Jste ponekud naivni, kdyz si myslite, ze ve state bude neco fungovat idealne ...
...
Tak se holt nekdo prosel domu zpatky pro karticku, no boze. Treba priste pocka par minut a zaktualizuje se mu to.
Nemyslim si ze neco bude ve state fungovat. To ale neznamena ze nemame mit nejake naroky, ne?
PS: Pro nekoho to klidne mohlo znamenat ze ma smulu protoze karticka je nekde 100km daleko. Ale mas recht, nema spolehat na ty moderni vyfikundace kdyz vsichni vedi ze digitalizace nefunguje!
- cipis
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1575
- Jarda.Jezek
Příspěvek#364 » úte 14. říj 2025, 19:11
dan píše:V tom, kdy si ho vyzvednes to neni. Mozna, kdyz's byl pro ten prvni - kdyby ti ho delali na pockani. Pote se uz nikdy den a mesic nemeni, protoze nahrazujici zbrojak ma stejne datum expirace jako nahrazovany, a navazujici zbrojak je o deset let posunyty. Den a mesic se nemeni. Minus vzacne vyjimky, kterym dal doktor zdravotni potvrzeni na dobu kratsi.
Zajímavé jsou možná i výjimky, kdy byl zbroják vystaven dřív, než držitel splnil požadavky zákona pro jednotlivé skupiny. Například mně vystavili zbrojní průkaz se skupinou pro nošení za účelem ochrany několik dní před 21. narozeninami (bez poznámky o odložené platnosti relevantních skupin). A datum mi už zůstalo...
Další zajímavá výjimka může být ZP vystavený 29.2. U toho bych rád viděl, jak se po deseti (pěti) letech datum nezmění...
- vvitty
Příspěvek#365 » úte 14. říj 2025, 23:35
cipis píše:Jestli to pro někoho znamená 100km, tak si to měl den před tím zaktualizovat a ověřit, že vše funguje.
Telefon si dal také do nabíječky před návštěvou volební místnosti. Anebo došel se 3% a pak se divil?
"Notář mi vyprávěl, že dědeček byl vyhlášený samotář. Lidem se vyhýbal a nikoho kolem sebe nesnesl. Ale odjakživa toužil stát se hostinským. Nejdřív si otevřel hospodu u silnice na Písek. Ale chodili mu tam lidi. Pak si najal hostinec na náměstí v Opočně, zas mu tam chodili. A tak si postavil tohleto. Ty jsi tu, Ludvíku, za dědečka nevím, ale za mě patnáct let, sice stálý, to je pravda, ale jediný host. A takový host, že to tak musím říct, neurazíš se, Ludvíku, viď? To vlastně ani není host. A bez hosta hospodu neuživíš. A uživíš-li, nepobavíš se. A pobavíš-li se, jen do pláče."
To je asi tak jedine co lze rici k tomu ze za nefunkcnost statem pripraveneho a propagovaneho systemu si muze uzivatel protoze si ve spravny cas neaktualizoval aplikaci
- cipis
Příspěvek#366 » stř 15. říj 2025, 08:02
Samozřejmě, že za to může naivní uživatel, co si myslí, že kvůli jedné události za uherský rok bude systém dimenzovaný, aby pokryl zvýšené požadavky. A s tím, co si ti naivní uživatelé teď navolili, tak to bude ještě horší. Za předchozího působení jejich vyvolených se škrtaly výdaje na servery jen to lítalo, tak teď to bude v bledě modrém.
A to dobrovolný, tak je přesně důvod, proč je zatím zcela zbytečné ten systém dimenzovat na to, aby to zvládlo naráz milióny voličů, když to běžnou zátěž zvládá naprosto v pohodě.
Jo, a vlastně máš v tom příspěvku zásadní chybu. To není aktualizace aplikace, to je aktualizace platných dat! A to je sakra rozdíl, vzhledem k tomu, že to funguje i offline, s možností ověření 48 hodin po posledním online.
A to dobrovolný, tak je přesně důvod, proč je zatím zcela zbytečné ten systém dimenzovat na to, aby to zvládlo naráz milióny voličů, když to běžnou zátěž zvládá naprosto v pohodě.
Jo, a vlastně máš v tom příspěvku zásadní chybu. To není aktualizace aplikace, to je aktualizace platných dat! A to je sakra rozdíl, vzhledem k tomu, že to funguje i offline, s možností ověření 48 hodin po posledním online.
- dan
Příspěvek#367 » stř 15. říj 2025, 08:50
Tech 48 hodin neni technicky, ale politicky parametr. A to nikoliv aplikace jako takove, ale tech dat. Dobu platnosti lze prakticky libovolne menit - kdyz ti pri aktualizaci dat server poda data s vyznacenou platnosti "tyden", budou platna tyden. Tim lze zatez systemu v pripade potreby trochu korigovat.
- cipis
- vvitty
Příspěvek#369 » stř 15. říj 2025, 10:16
cipis píše:Jo, a vlastně máš v tom příspěvku zásadní chybu. To není aktualizace aplikace, to je aktualizace platných dat! A to je sakra rozdíl, vzhledem k tomu, že to funguje i offline, s možností ověření 48 hodin po posledním online.
Souhlasim, napsal jsem to ponekud zjednodusene. Paradoxne by z hlediska funkcnosti ta aktualizace aplikace prosla mnohem snaz nez dostat tech par kB dat ze statniho serveru.
Kazdopadne se to nikdo z "odborniku" nenamahal ani komunikovat dokud to nespadlo.
A kdyz uz teda opravujeme ty chyby, tak tam mas pro zmenu chybu v tom uherskem roku. Obvykle to oznacuje neco co nastava maximalne jednou za par let, ale u nas se napriklad ty volby konaji prakticky kazdy rok. V minule dekade vypadnul pouze rok 2015 a v teto zrejme vypadne 2027.
- milanvpg
Příspěvek#370 » stř 15. říj 2025, 12:03
Pardon, nějak jsem se v tom ztratil, jak souvisí poslední dvě strany s prodloužením platnosti ZP?
Abych nebyl OT, předpokládám, že až si půjdu pro prodloužený ZP/ kamkoliv kde se musím prokázat/, určitě se přesvědčím, než vyrazím, jestli mám OP, který jsem naposledy použil před X měsíci.
A je úplně jedno, jestli se podívám do peněženky/dokladovky/kapsy, jestli mi náhodou nevypadl, nebo se na něj podívám do aplikace.
A jestli na to zapomenu, tak jsem blbec já, a to v obou případech. Akorát v tom druhém případě mi bude stačit počkat, až se OP zaktualizuje a nemusím se pro něj vracet.
Mmch, volil jsem v sobotu před polednem a celé dva dny jim digi OP fungovaly a nikdo problém neměl….
Abych nebyl OT, předpokládám, že až si půjdu pro prodloužený ZP/ kamkoliv kde se musím prokázat/, určitě se přesvědčím, než vyrazím, jestli mám OP, který jsem naposledy použil před X měsíci.
A je úplně jedno, jestli se podívám do peněženky/dokladovky/kapsy, jestli mi náhodou nevypadl, nebo se na něj podívám do aplikace.
A jestli na to zapomenu, tak jsem blbec já, a to v obou případech. Akorát v tom druhém případě mi bude stačit počkat, až se OP zaktualizuje a nemusím se pro něj vracet.
Mmch, volil jsem v sobotu před polednem a celé dva dny jim digi OP fungovaly a nikdo problém neměl….
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí