Inspektoráty pro zbraně
-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
-
Martin Zvara - Příspěvky: 17
- Martin Zvara
Příspěvek#182 » čtv 12. zář 2013, 17:07
jinda voyer píše:Aha,takže žádost o nákupku je možné podat současně se žádostí o ZP, to jsem netušil, díky za info!
Za vystavení nákupky/průkazu zbraně se něco platí?
Nejen možné, pokud žádáš o E, je to dokonce vhodné. Když si se žádostí o vydání ZP nepodáš žádost o nabytí , držení a nošení, až budeš chtít zbraň kategorie B nosit, budou ti muset udělat nový ZP kvůli oné magické větičce "Oprávněn nosit zbraň kategorie: B".
Za vystavení nákupky se platí kolek 100 Kč/ks, za vystavení průkazu zbraně by to měly být 200 Kč (resp. 50 Kč u vybraných žadatelů).
-
- Martin Zvara
Příspěvek#183 » čtv 12. zář 2013, 19:09
jinda voyer píše:Je možné si nechat vydat třeba dvě (nakupni povoleni, pozn. MZ) najednou?
Ano.
jinda voyer píše:Co napsat do kolonky "důvod žádosti"?
Ochrana života, zdraví nebo majetku podle § 12, odst. 5, písm. f) zák.č. 119/2002 Sb.
jinda voyer píše:A jak popsat, když nevím, jakou zbraň na tu nákupku budu brát?
V Soukalově stačí pistole samonabíjecí/revolver...
jinda voyer píše:Jinak jdu na Soukalovu, takže ZP asi nijak rychle vyřízený nebude...máte zkušenosti s tím, zda nákupku jsou schopni vystavit na počkání?
V Soukalově počítej se třemi týdny na vydání ZP, nákupku dostaneš spolu s ním. Nevím proč, ale slečna se mě při "autogramiádě" ptala, jestli si jdu pro zbraně ještě ten den. Nešel jsem, tak mě nenapadlo zeptat se na důvod dotazu. Ale jestli ty chceš hned ten den nakupovat, raději to zmiň.
-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#184 » čtv 12. zář 2013, 19:25
Martin Zvara píše:
Za vystavení nákupky se platí kolek 100 Kč/ks, za vystavení průkazu zbraně by to měly být 200 Kč (resp. 50 Kč u vybraných žadatelů).
Grrr...to mi ani neříkej

A chtít poplatek jak za vystavení nákupky, tak následně za vystavení PZ, to je fakt už moc!
Martin Zvara píše:V Soukalově počítej se třemi týdny na vydání ZP, nákupku dostaneš spolu s ním. Nevím proč, ale slečna se mě při "autogramiádě" ptala, jestli si jdu pro zbraně ještě ten den. Nešel jsem, tak mě nenapadlo zeptat se na důvod dotazu. Ale jestli ty chceš hned ten den nakupovat, raději to zmiň.
Tři tejdny...aha, tak to je super. Zkoušku a doktora jsem zvládnul v jednom týdnu a teďka čekat na vydáni ZP, to mám radost, no ale nedá se nic dělat.
Co myslíš autogramiádou? Při podávání žádosti o vystavení ZP, nebo až si jej půjdu vyzvednout?
A tím dnem, to je den, kdy mi tu nákupku vydají? Omlouvám se, ale nějak jsem se v tom ztratil.
Jinak ten den určitě nakupovat nebudu. Ale prostě bych chtěl, abych si mohl zažádat o ZP a NP v jeden den...a zároveň si je i v jeden den vyzvednout, protože to mám celkem z ruky a díky jejich otevírací době se musím uvolňovat dříve z práce, abych to stíhal.
btw...jak dlouho jim trvá vystavit průkaz zbraně?
Jinak díky za odpovědi na všechny otázky!
P.S.: Ta slečna na Soukalově...nebyla to taková prsatá, držkatá bruneta s brejlema

- sided
Příspěvek#185 » čtv 12. zář 2013, 20:18
jinda voyer píše: Nevím proč, ale slečna se mě při "autogramiádě" ptala, jestli si jdu pro zbraně ještě ten den. Nešel jsem, tak mě nenapadlo zeptat se na důvod dotazu. Ale jestli ty chceš hned ten den nakupovat, raději to zmiň.
Je to kvůli vyznačení nabytí právní moci rozhodnutí, pokud ji tam nevyznačí tak Ti běží automaticky 24hodin lhůta na odvolání. Když potřebuješ nákupku hned tak se na místě vzdáš odvolání, slečna dá berana a můžeš běžet do krámu. Vychází to ze správního řádu.
- sided
-
- Martin Zvara
Příspěvek#188 » čtv 12. zář 2013, 20:51
jinda voyer píše:Co myslíš autogramiádou? Při podávání žádosti o vystavení ZP, nebo až si jej půjdu vyzvednout?
Při vyzvednutí ZP - podepisuješ jeho převzetí a rozhodnutí o povolení nabytí zbraně. A možná ještě něco, už si to moc nepamatuju.
jinda voyer píše:A tím dnem, to je den, kdy mi tu nákupku vydají?
Ano, ten den znamená den, kdy převezmeš nákupku. A když se teda vzdáš práva na odvolání, můžeš nakupovat ihned.
Při podání žádosti o vydání ZP podej rovnou žádost o nabytí, držení a nošení (prostě ve formuláři žádnou možnost nevyškrtneš). A až ti zavolají, vyzvedneš si v jeden den jak ZP, tak i nákupku. Když se vzdáš práva na odvolání, můžeš nakupovat okamžitě, když si lhůtu ponecháš, tak po jejím uplynutí

-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#192 » pát 13. zář 2013, 10:25
Aha, tak to je zajímavé. No nicméně to nebudu řešit a zeptám se přímo tam.
Jenom ten postup, jestli jsem to pobral správně:
V pondělí mám v plánu tam naběhnout - věci na žádost o ZP mám všechny (potvrzení o zkoušce, doktora, fotky, kolky). Řeknu si o tu větičku týkající se nošení na zadní stranu ZP.
Vypíšu si dvě žádosti o nákupku a ke každé dám kolek za kilo...správně?
Pak, až to bude hotové, vyzvednu si ZP a nákupky.
No a až si pořídím zbraň, půjdu s ní zase ke švestkám, vyplním zase nějaký lejstro a k němu přidám kolek za dvě kila...
Jenom ten postup, jestli jsem to pobral správně:
V pondělí mám v plánu tam naběhnout - věci na žádost o ZP mám všechny (potvrzení o zkoušce, doktora, fotky, kolky). Řeknu si o tu větičku týkající se nošení na zadní stranu ZP.
Vypíšu si dvě žádosti o nákupku a ke každé dám kolek za kilo...správně?
Pak, až to bude hotové, vyzvednu si ZP a nákupky.
No a až si pořídím zbraň, půjdu s ní zase ke švestkám, vyplním zase nějaký lejstro a k němu přidám kolek za dvě kila...
- ZdenekK
Příspěvek#195 » pát 13. zář 2013, 13:47
V Soukalově jsem žádal o první ZP před třemi týdny a kolky po mně nechtěli - až při vyzvednutí (aby se náhodou neztratily). Ale spoléhat se na to je asi hloupost.
O tu větu si říkáš automaticky podáním žádosti o povolení nabytí/držení/nošení zbraně, když nošení neškrtneš.
A poznámka pro puntíčkáře - fotky musí být z druhé strany označené jménem
Při nákupu zbraně se vypisuje "šedivák" - údaje o kupujícím a prodávajícím, který pak odevzdáš při registraci zbraně. Šedivák si vyzvedni předem mezi ostatními formuláři. A s ním potom dáš ten dvoustovkový kolek na registraci a průkaz zbraně.
O tu větu si říkáš automaticky podáním žádosti o povolení nabytí/držení/nošení zbraně, když nošení neškrtneš.
A poznámka pro puntíčkáře - fotky musí být z druhé strany označené jménem

Při nákupu zbraně se vypisuje "šedivák" - údaje o kupujícím a prodávajícím, který pak odevzdáš při registraci zbraně. Šedivák si vyzvedni předem mezi ostatními formuláři. A s ním potom dáš ten dvoustovkový kolek na registraci a průkaz zbraně.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí