Nový, resp. inovovaný šedivák ?

Bohuliby

Příspěvek#1 » pát 21. úno 2014, 21:43

Tento týden jsem byl v Praze, Soukalově ul. pro NP, při odchodu jsem jako vždy sebral pár formulářů, mezi nimi i " Oznámení o nabytí vlastnictví ..., zjednodušeně šedivák.

Po příchodu domů jsem zjistil / budu o víkendu možná kupovat zbraň /, že formulář se od starého liší v tom, že u osob nabývajících ani osob převádějících, chybí kolonka číslo ZP !!!
To už nemusíme udávat číslo ZP?
Pak jsem si obrátil šedivák na druhou stranu a tam se píše / dříve ne / " Způsob převodu vlastnicví ke zbrani - doplňku zbraně", to tam také dříve nebylo.

Na zadní stranu šediváku jsem dříve, když jsem kupoval v komisi zbraň např. v BVS dostal razítko, podpis a datum. Tak asi proto ?

Nevím, setkal jste se někdo s novým šedivákem ? Je to zvláštní, že od léta vstoupí nový zbrojní zákon, že se už teď něco mění !!!

fíša

Příspěvek#2 » pát 21. úno 2014, 21:54

U nás byl vždy šedivák a ostatní formuláře před kanceláří na chodbě, ale už to není tak docela pravda, zmizel šedivák, a vydaj ho jen na požádání a že ten starý měl méně chlívků na vyplnění. Ptal jsem se když mám jen starý, co s tim. Policajt mě ujistil, že je to jedno. Mohu použít jak starý, tak nový.

Bohuliby

Příspěvek#3 » pát 21. úno 2014, 22:30

Asi určitě, u nás jsou uvnitř, i venku. Jen jsem trochu v škou, že nový neuvádí čísla ZP, raději jsem ho tam dopsal, tam kde byl, tj. vedle data a místa narození.

emde

Příspěvek#4 » ned 23. úno 2014, 14:20

Na Praze 5 minulý týden šedivák ve stojanu před kanceláří nebyl. Já jsem si ho vytiskl ze stránek ministersva vnitra (oboustranně) a vše proběhlo bez připomínek :) .

fíša

Příspěvek#5 » ned 23. úno 2014, 17:22

Jasně, ale nový je už jen jednostranný.

emde

Příspěvek#6 » ned 23. úno 2014, 18:30

Stahoval jsem ho v út. 18.2.2014. Protože byl oboustranný, s kolonkou pro číslo ZP, byl nejspíš starý ;) . Já jsem se o novém formuláři dočetl až zde. Ostatně, proč by zrovna na oficiálních stránkách ministerstva vnitra měly být aktuální verze formulářů, že? :roll:

fíša

Příspěvek#7 » ned 23. úno 2014, 18:53

Klid, berou oba. :D
Tento je starý : http://zbranekvalitne.cz/data/docs/ozna ... nabyti.pdf
chybí tam kolonky na vyplnění č. zbrojního průkazu
a na stránkách MV CR je současný nejčerstvější ( ale na našem oddělení jsem si vyzvedl jen jednostrannou verzi, takže dávám na nový odkaz:
https://www.google.com/url?q=http://www ... LqmF89g9Qg

Bohuliby

Příspěvek#8 » ned 23. úno 2014, 22:45

Já jdu zítra registrovat zbraň, zeptám se, proč mají každou chvíli jiné formuláře, podám info.

Bohuliby

Příspěvek#9 » pon 24. úno 2014, 23:31

Dnes registrace zbraně, Praha IV, Soukalova, na můj dotaz, že v regálech jsou jiné formuláře, než ty které jsou jako vzor předvyplněny na nástěnce ?
Odpověď, krčení ramen, platí všechny, akorát je tam potřeba doplnit číslo ZP, což je možná trochu důležitá věc? Někdo to přeci nechá tisknout a zadává do tiskárny data.
Důležité je, že bere výplatu.
Prostě, nic není nemožné ! Když to ale vím, doplním číslo ZP a jsem v klidu.

Patrik
moderátor

Příspěvek#10 » pon 24. úno 2014, 23:49

Někde se našla zásoba formulářů staršího provedení, šetřit se musí, proč to vyhazovat - platí to - takže žádný problém.

fíša

Příspěvek#11 » pon 24. úno 2014, 23:57

Neřešte to, prostě vyplním starý + dopíšu co mi ouřada řekne , nebo vyplním nový, no co je na tom?

Bohuliby

Příspěvek#12 » úte 25. úno 2014, 22:34

Tak, tak, střelec musí být pořád ve střehu.
Tímto to považuji za ukončené.

Zpět na