ZP skupina B nebo E?
- Biermann
Příspěvek#31 » úte 10. čer 2014, 07:56
Tak tak, na prodavače se nedá moc spoléhat. Třeba v jedné prodejně jsem musel prodavače přesvědčovat, že mi na E fakt může prodat víc než 500 kusů nábojů. No a v jiné mi zase při nákupu zbraně v ráži, kterou jsem dosud neměl s klidným srdcem na E nabídli i náboje.
Co se týče původního dotazu, tak kdybych si dělal znovu ZP, tak určitě i se skupinou B. Sám jsem ho neřešil kvůli tomu, že jsem nechtěl řešit při zkouškách manipulace a střelby s malorážkou / brokovnicí. A byť mi E na všechno stačí, tak uvažuju, že si to B ještě dodělám. I proto, že až budou utahovat šrouby, tak ZP E bude první na ráně, sportovci možná vydrží o něco dýl.
Co se týče původního dotazu, tak kdybych si dělal znovu ZP, tak určitě i se skupinou B. Sám jsem ho neřešil kvůli tomu, že jsem nechtěl řešit při zkouškách manipulace a střelby s malorážkou / brokovnicí. A byť mi E na všechno stačí, tak uvažuju, že si to B ještě dodělám. I proto, že až budou utahovat šrouby, tak ZP E bude první na ráně, sportovci možná vydrží o něco dýl.
- Xerxes
- TomSmith
Příspěvek#33 » úte 10. čer 2014, 16:49
Mobster píše:Vždyť ale většina historických zbraní, pokud se nejedná o nedovolené výrobní provedení, jsou zbraně kat. D.
No to jsou jen ty do roku 1890, ale já měl na mysli ty od roku 1891 ... to jsou taky dost staré kousky. Z první války, druhé války, ... často stoleté zbraně a přesto na ZP

- nahodicka
Příspěvek#34 » pát 13. čer 2014, 16:47
Ještě bych se zeptal. Když budu dělat sk. B + E, budu střílet z pistole, malorážky a brokovnice. Musím ovšem říct, že se trošku bojím praktické zkoušky, protože doposud jsem se ke střílení bohužel moc nedostal. Proto mě trochu trápí, jestli opravdu trefím terč 4x z 5ti výstřelů. Jako přípravu mám domluvenou jednu návštěvu střelnice s instruktorem pro přípravu. Bude to stačit? Je obtížné terč strefit?
Díky
Díky
- fixfokus
Příspěvek#36 » pát 13. čer 2014, 19:28
nahodicka: Určitě budeš střílet pistoli. Jestli i malorážku a brokovnici je na libovůli komisaře, ale většina lidí, co znám, dělali většinou A, B, E a stříleli jenom pistoli. Já taky (mám B + E).
Vyzkoušet si je ale zajdi určitě už kvůli manipulaci, tam je s velkou pravděpodobností dostaneš.
Vyzkoušet si je ale zajdi určitě už kvůli manipulaci, tam je s velkou pravděpodobností dostaneš.
- nahodicka
- fixfokus
Příspěvek#39 » pát 13. čer 2014, 21:02
Serz: Ne díra v papíru, ale v kruzích!
Nahodicka: Pistolový terč na 10 m není problém trefit, pokud nejsi úplný kopyto. Malorážkový terč je ovšem o dost menší a dost daleko (25 m), ale zase můžeš použít oporu. Mě to tam při nácviku lítalo dobře, ale určitě si to vyzkoušej. S brokovnicí na malorážkový terč/25 m nemám žádné zkušenosti, ale asi to nebude o moc těžší, než s tou malorážkou.
Nahodicka: Pistolový terč na 10 m není problém trefit, pokud nejsi úplný kopyto. Malorážkový terč je ovšem o dost menší a dost daleko (25 m), ale zase můžeš použít oporu. Mě to tam při nácviku lítalo dobře, ale určitě si to vyzkoušej. S brokovnicí na malorážkový terč/25 m nemám žádné zkušenosti, ale asi to nebude o moc těžší, než s tou malorážkou.
- Lynx
Příspěvek#40 » sob 14. čer 2014, 08:28
Brokovnice problem neni, s trochou nadsazky na tuhle vzdalenost je problem najit zbytky terce. Ale stoji za to vyzkouset si ji kvuli zpetnemu razu.
A malorazka? Mel jsem z ni strach, je to prece jen docela daleko a strilel jsem z ni jen jednou, ale byla to pohodicka. Zadny zpetny raz, tak pokud dokazes klidnym prstem ukazat na objekt velikosti terce na pozadovanou vzdalenost, mel bys to dat.
Ale abych se drzel tematu, chystam se na rozsireni skupin o B, ktere nemam a ktere je nutne na nektere souteze. Takze jestli vahas, udelej si radeji vic skupin nez min, mohl bys toho litovat.
A malorazka? Mel jsem z ni strach, je to prece jen docela daleko a strilel jsem z ni jen jednou, ale byla to pohodicka. Zadny zpetny raz, tak pokud dokazes klidnym prstem ukazat na objekt velikosti terce na pozadovanou vzdalenost, mel bys to dat.
Ale abych se drzel tematu, chystam se na rozsireni skupin o B, ktere nemam a ktere je nutne na nektere souteze. Takze jestli vahas, udelej si radeji vic skupin nez min, mohl bys toho litovat.
- Azar
Příspěvek#44 » sob 14. čer 2014, 16:02
třeba někdy budeš mít chut si udělat vyjímku -
Držitel zbrojního průkazu skupiny A je oprávněn nabývat do vlastnictví a držet pro sběratelské účely
a) zbraň kategorie A, na kterou mu byla udělena výjimka, zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo zbraň kategorie C, nebo
Držitel zbrojního průkazu skupiny A je oprávněn nabývat do vlastnictví a držet pro sběratelské účely
a) zbraň kategorie A, na kterou mu byla udělena výjimka, zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo zbraň kategorie C, nebo
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí