„Zbraňová amnestie“ 2014

Francis

Příspěvek#46 » stř 9. črc 2014, 22:16

Pokud by se policii ztratila moje zbraň, tak to začnu řešit s právníkem a nebo zavolám TV Nova . . . ti na zbraně určitě uslyší :)

Je to jen na každém samotném, jak moc sebou nechá vytírat podlahu . . .

Patrik
moderátor

Příspěvek#47 » stř 9. črc 2014, 22:21

Spíš může nastat problém ve zkušebně, je to sice nepravděpodobné ale přesto může dojít k destrukci při zkoušení.

petrx

Příspěvek#48 » čtv 10. črc 2014, 07:10

K destrukci dojít může, ale zkušebna o tom napíše protokol. Zlatě za náš okresní inspektorát. Včera jsem tam byl pro certifikáty na zpřístupnění CRZ a probírali jsme i amnestii. Lidi nosí noktovizory a pak většinou krámy z války. U nás vrátili vždy všechno a všem, kdo to vrátit nechtěl, toho oslovil někdo z místních obchodníků.

Poli

Příspěvek#49 » čtv 10. črc 2014, 15:23

Jen drobnost, zkušebna s amnestií nemá nic společného, zbraně jdou na OKTE, kde je nezkouší kvůli funkčnosti, ale vystřelí pro získání srovnávacího materiálu - střela, nábojnice.

Francis

Příspěvek#50 » čtv 10. črc 2014, 16:44

Poli píše:Jen drobnost, zkušebna s amnestií nemá nic společného, zbraně jdou na OKTE, kde je nezkouší kvůli funkčnosti, ale vystřelí pro získání srovnávacího materiálu - střela, nábojnice.

Patrik to myslel tak, že se jim při balistické expertize může poškodit zbraň.... ale i v tom případě by policie informovala majitele a určitě by neřekla, že se zbraň ztratila....

Patrik
moderátor

Příspěvek#51 » čtv 10. črc 2014, 20:58

Francis - jj.

Lynx

Příspěvek#52 » stř 16. črc 2014, 05:21

Stav: http://zpravy.idnes.cz/zacala-zbranova- ... clanek-box

Setkal jsem se s názorem "neodevzdám z citových důvodů". Hodinu jsem přesvědčoval a dával odkazy, že se jim ta zbraň vrátí. Tohle lidi vůbec neví, nebývá to v takových článcích zmiňované.

MM

Příspěvek#53 » stř 16. črc 2014, 08:11

Tak ono urcite sa najdu aj ludia ktori maju pocit ze je vhodne mat neevidovane zbrane pre pripad 'rozpadu spolocnosti' ci ako tomu hovoria. Holt komunity survivalistov su aj v Cechach.

Mobster

Příspěvek#54 » úte 22. črc 2014, 18:34

Jan Jeni

Příspěvek#55 » úte 22. črc 2014, 18:54

Málem švestky lítaly vzduchem :-)
:o

mikymoto

Příspěvek#56 » úte 22. črc 2014, 19:31

Pani, prosimvás, co nám sem lezete? Copak nevidíte, že tu jsme na roztrhání? :lol:

Elevisko

Příspěvek#57 » úte 22. črc 2014, 22:23

Zdravím, mám otázku:
Je nějaká reálná šance (cesta) jak se dostat ke zbraním, které někdo amnestoval s tím, že je "přenechá státu". Jelikož je přenechává státu zadarmo určitě by i následná cena nebyla k zahození....
Některé kousky co jsou na fotkách z amnestií je podle mě velká škoda nechat zaprášit v policejním skladu....

Podle toho co jsem zatím slyšel se zbraně sváží "někam" do skladu, takže je ani místní služebna nemá. (Je li to pravda)
Díky za odpověď

g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#58 » úte 22. črc 2014, 23:02

Elevisko: Zbraně, které nepůjdou do muzeí (sbírkové) a policejních sbírek (kutilský "vývoj a výroba") a které budou prodejné, budou nabídnuty podnikatelům v oboru zbraní a střeliva.

Elevisko

Příspěvek#59 » stř 23. črc 2014, 01:28

Díky za rychlou odpověď, hned se na to poptám na prodejně...

mikymoto

Příspěvek#60 » stř 23. črc 2014, 07:58

>Elevisko
Nechci Ti kazit radost, ale pokud se domníváš, že bude trh zaplaven hromadou levných pistolí, tak budeš asi zklamán. Obchodník se zbraněmi možná levně nakoupí, ale rozhodně nepůjde s cenou níže pod cenu obvyklou na trhu. Proč taky by to dělal? Pokud je po něčem hlad a lidé jsou ochotní za zboží zaplatit, tak není důvod snižovat cenu. Takže bych zůstal nohama na zemi :|

Zpět na