Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- kwok
Příspěvek#1127 » pát 3. dub 2015, 13:41
mihlit píše: Komisař byl p. Šebela.
Ja ho mel taky (v Rosnicce)
- Lulina
Příspěvek#1128 » pon 6. dub 2015, 15:55
Zdravím všechny znalce,
Má prosím Vás, někdo povědomí o tom jak probíhají praktické zkoušky na střelnici SSK Březová u K. Varů?
Mám na mysli jaké zbraně se používají, jak konkrétně to probíhá atd, případně co vyžaduje komisař p. Frisch? Střelnice je totiž neveřejná, klubová, bez webu a pokud vím, žádné služby pro veřejnost neprovozuje. Někdo tady jednou Březovou zmínil, ale bohužel nepříliš konkrétně.
Má prosím Vás, někdo povědomí o tom jak probíhají praktické zkoušky na střelnici SSK Březová u K. Varů?
Mám na mysli jaké zbraně se používají, jak konkrétně to probíhá atd, případně co vyžaduje komisař p. Frisch? Střelnice je totiž neveřejná, klubová, bez webu a pokud vím, žádné služby pro veřejnost neprovozuje. Někdo tady jednou Březovou zmínil, ale bohužel nepříliš konkrétně.
- Alesh31
Příspěvek#1129 » úte 7. dub 2015, 15:41
Ahoj, zkoušky na Březové jsem dělal před dvěma lety. Pan komisař Frisch byl v pohodě. Jediné co chtěl absolutní bezpečnost, to znamená mířit jen do toho místa kam určí. Dělal jsem A,B,E a rozborka byla malorážka opakovací asi CZ v zásobníku byl školní náboj, brokovnice dvojka Bajkal taky školní náboj v hlavni, pistole CZ 83 a Glock 17 školní náboje v zásobníku a chtěl ještě manipulaci na revolveru vyklopení válce a vyjmutí nábojnic. Na ráně jistoty netrval, jen u Glocka .CZ a revolver jsem vypouštěl přes palec. Střelba byla malorážka, brokovnice a pistole podle výběru ta CZ 83 nebo Glock 17. Všechno úplně v klidu.
- Lulina
Příspěvek#1130 » úte 7. dub 2015, 19:59
Děkuji Ti, dobrá vílo, každá informace dobrá. Střelnici znám, před lety (než jsem si nechal ZP propadnout) jsem tam už něco odstřílel, ale pro nečlena je těžké se tam probojovat, jediné zjistitelné telefonní číslo už neexistuje, například:-). Potřeboval jsem hlavně zjistit, na jaké zbraně narazím. A ještě totoč, ptal se komisař na něco ohledně těch zbraní? Nějaké technické dotazy, zkušební značky na brokádě atd.? Vzpomeneš si, co chtěl vidět při povelu "přerušte palbu"?
- Serz
Příspěvek#1131 » úte 7. dub 2015, 22:29
Co je na preruseni? Dulezite je chapat, ze pokud shodou okolnosti nemam dostrileno, tak mam naboj v komore.
1. Prst ze spouste (pripadne zajistit)
2. Zrusit strelecky postoj
3. Vyhodit zasobnik
4. Vybit naboj z komory
5. Kontrola komory. Ranu jistoty se neda dat pokud mi neco beha v cilove plose. Jsem zastancem odlozene zbrane s otevrenym zaverem (nazor komisare se muze lisit). Pokud chce vypustit pres palec, tak vypustit.
6. Odlozit
Pokud se jedna o preruseni ve stylu "jeste ne", pak by melo stacit zrusit postoj a zajistit, ale to uz je vazane na simulovanou situaci
1. Prst ze spouste (pripadne zajistit)
2. Zrusit strelecky postoj
3. Vyhodit zasobnik
4. Vybit naboj z komory
5. Kontrola komory. Ranu jistoty se neda dat pokud mi neco beha v cilove plose. Jsem zastancem odlozene zbrane s otevrenym zaverem (nazor komisare se muze lisit). Pokud chce vypustit pres palec, tak vypustit.
6. Odlozit
Pokud se jedna o preruseni ve stylu "jeste ne", pak by melo stacit zrusit postoj a zajistit, ale to uz je vazane na simulovanou situaci
- Lulina
Příspěvek#1132 » stř 8. dub 2015, 07:22
Tak obecné principy týkající se možné činnosti následující po tomto povelu celkem ovládám, proto se právě ptám, kterou z variant preferuje tento konkrétní komisař, protože přesně jak píšeš, "názor komisaře se může lišit" a já bych nerad vyletěl, kvůli tomu, že jenom zajistím a případně odložím, třeba kvůli simulované úpravě sluchátek, zatímco komisař preferuje za každých okolností vybití, čímž nemůžu určitě nic zkazit a pokud si nebudu jistý, použiji tuto variantu.
- mihlit
Příspěvek#1133 » stř 8. dub 2015, 10:47
Tak u nas na strelnici vzdy tvrdili - preruseni varianta 1=zajistit zbran, pistoli pritahnout k telu, zrusit strelecky postoj a cekat co se bude dit dal, varianta 2 = zasobnik ven, vybit, odlozit. Kombinace zajistit zbran a odlozit = letis, za zadnych okolnosti neni u nas totiz povoleno odlozit nabitou zbran, prestoze zajistenou jakkoliv. Aspon teda nam to tak rikal.
- Pupak
- Alesh31
- Lulina
Příspěvek#1136 » stř 8. dub 2015, 18:22
frantisek píše:.......Pouziva se na povel komisare "strelbu prerusit (a duvod, napriklad upravit sluchatka)".
Jde o jedinou situaci, kdy muzes pistoli polozit s nabojem v komore a s kohoutem vzadu.
Jak vidno názory se různí a proto jsem právě položil konkrétní dotaz, na konkrétního komisaře. Jinak u nás na venkově
máme momentálně údajně jen tohoto jednoho komisaře, takže je slušná šance, že bude vylosován právě on
To Alesh31: Díky za doplňující info.
- Lulina
Příspěvek#1138 » stř 8. dub 2015, 20:30
Já rozhodně jako pokusný králík fungovat nehodlám a při zkoušce už vůbec ne, takže vzhledem k tomu, že každý pes jiná ves, dojde-li na výše probíranou situaci, budu se držet vybíjecí varianty, kterou se nedá nic pokazit, howgh. Nicméně bych rád podotkl, že mnou výše uvedená citace "františka" pochází z jeho sumárního manuálu sestaveného na základě PRAKTICKÉ zkušenosti z většího počtu zkoušek viz str.44, 53, 57 a 59, takže mám tendenci věřit, že ví co píše.
- Pupak
- Lulina
Příspěvek#1140 » stř 8. dub 2015, 21:21
O mé iluze se neboj, žádné nemám. A přesně to, co ty píšeš na předchozí stránce, to jest " zajistit a případně odložit", jsem argumentoval v příspěvku 1132, který tuto plodnou diskusi odstartoval a hned následně "mihlit" tvrdí, že "zajistit a odložit"=letíš.....
, takže se nelze divit, že tak nějak nevím, co mám vzít za bernou minci.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí