vyhrožování zbraní
- havran
Příspěvek#46 » pon 13. dub 2015, 06:55
Psům se věnuju přes 25 let, téměř celou dobu nějakého mám, nikdy by mě nenapadlo nechat je v zástavbě běhat navolno a třeba i bez koše, dokonce i volno mívá s košem, i v lese a na poli...většinou. Nikdy bych je nenechal běhat k cizím lidem, o bafání, skákání, štěkání a dorážení vůbec nemluvě. Podle mě je chyba na obou stranách, ovšem vyvolaná a následně eskalovaná tebou, tedy majitelem psů. Přes to prostě nejede vlak, nikdo nemá povinnost snášet dorážení ani obtěžování cizím nevychovaným (ani vychovaným) čoklem, tak to prostě je. To není o fobii ze psů, to je o elementární slušnosti a respektování základních zásad svobody - kde jedna končí začíná druhá, rozumíme? A je úplně jedno, jaký jsou motivy chlapa co ti vyhrožoval, nebo tě upozornil. Ty ses měl omluvit, nasypat si popel na hlavu, psy odvolat jít si po svých. Pomíjím, že k té situaci nemělo vůbec dojít, za psa odpovídáš ty a to stále a na 100%
- sided
Příspěvek#47 » pon 13. dub 2015, 08:43
Ale tady psi nedoráželi na malé děti, to si vymýšlíš něco co se nestalo. Jirkovi odběhli při vylézání z auta dva kočkopsi a zaštěkali na dospělýho chlapa. Jasně, je to jeho vina a měl si je hlídat. Ale jako přiměřenou reakci od toho "napadenýho" bych viděl kdyby na čokly houknul zalez! a nebo na Jirku at si je zavolá. Jestliže začne vyřvávat že psy postřílí a že to nebude poprvé je eskalace situace od něj a ne od Jirky, ten se podle mě zachoval až moc slušně.
Jirka svou chybu uznává a upřímě..... tím že psi vyběhli a štěkli vlastně žádný problém nevznikl. On je odvolal a hotovo. Daleko větší problém vnímám v agresivní reakci toho chlápka.
Nerad se do podobných debat míchám protože to stejně nikam nevede, obě strany jsou přesvědčené o své pravdě. Ale nepřipadá vám tahle(nejen tahle) debata o nebezpečnosti psů a argumenty v ní použité argumenty "antigun" aktivistů? "Nechci potkávat psy/ozbrojené, kdo mi zaručí že se nic nestane, proč má vůbec někdo vlastnit psa/zbraň a chodit s ní mezi lidi,.......
Jirka1989 píše:Ano psy jsem měl volně to uznávámto byla moje chyba ... Moje psy poslouchají... Abych tu situaci upřesnil...přišel k němu jeden štěknul a odešel pak tam příběhnul druhý a udělal to samé...než se ten člověk ozval že si je mám vzít tak už jsem je zavolal a byli u mě... Jak jsem odemykal dveře od baráku tak začal s tou zbraní že ji má a že je zastřelí, proto jsem na to reagoval já... V tu chvíli oba psy byli u mě a od něho asi 10 metrů
Jirka svou chybu uznává a upřímě..... tím že psi vyběhli a štěkli vlastně žádný problém nevznikl. On je odvolal a hotovo. Daleko větší problém vnímám v agresivní reakci toho chlápka.
Nerad se do podobných debat míchám protože to stejně nikam nevede, obě strany jsou přesvědčené o své pravdě. Ale nepřipadá vám tahle(nejen tahle) debata o nebezpečnosti psů a argumenty v ní použité argumenty "antigun" aktivistů? "Nechci potkávat psy/ozbrojené, kdo mi zaručí že se nic nestane, proč má vůbec někdo vlastnit psa/zbraň a chodit s ní mezi lidi,.......
- Prcek
Příspěvek#48 » pon 13. dub 2015, 09:25
2Sided: Jak to tak sleduju, taky bych to ukončil. "Spravedlivý" závěr asi není. Ono u těchto malých psů by víc škody asi nadělalo nakopnutí, to bych osobně preferoval. Nebo trocha pepřáčku
Osobně tu současnou "přepejskovanost" taky nevítám. Beru to tak, že když se jdu projít, nemá mě žádný pes co otravovat, očuchávat neb já to jeho páníčkovi taky nedělám
Jen dodávám, že jsem sám kdysi jel na kole, skočil po mě podobně malý hajzlík jako zde a lehce rafnul. Nic hrozného, ale protože nebylo jasné, čí je, jaké měl očkování a podobně, absolvoval jsem dost nepříjemná vyšetření. Takže i malý psík může být životu nebezpečný

Jen dodávám, že jsem sám kdysi jel na kole, skočil po mě podobně malý hajzlík jako zde a lehce rafnul. Nic hrozného, ale protože nebylo jasné, čí je, jaké měl očkování a podobně, absolvoval jsem dost nepříjemná vyšetření. Takže i malý psík může být životu nebezpečný

- Hatikva1
Příspěvek#50 » pon 13. dub 2015, 09:39
Sided, jako největší antigun aktivista, jak tomu říkáš, se zatím projevuješ Ty sám, když upíráš tomu člověku elementární právo bránit se. A to ten napadený (ano, i dorážení je napadením) neudělal nic jiného, než že užil slovní pohrůžku střelnou zbraní. Takže Sided, dobrý 

- HonzaLBC
Příspěvek#51 » pon 13. dub 2015, 10:04
sided píše:"Nechci potkávat psy/ozbrojené, kdo mi zaručí že se nic nestane, proč má vůbec někdo vlastnit psa/zbraň a chodit s ní mezi lidi,.......
To přirovnání tak trochu nesedí, přesnější by asi bylo něco jako:
1. Pes na vodítku/ozbrojený člověk se skrytou zbraní.
NEBO
2. Pes na volno/ozbrojený člověk s neskrytou zbraní a mávající s ní kolem sebe na ulici.
A nebudeš mi doufám tvrdit, že Tě "ozbrojený člověk s neskrytou zbraní a mávající s ní kolem sebe na ulici" nechá úplně v klidu? Jako někoho třeba nenechá v klidu ten volně pobíhající pes.
- markus
Příspěvek#53 » pon 13. dub 2015, 10:25
Myslím, že jednodušší řešení než vyhrožování zbraní bylo rovnou nakopnout čokla, aby si uvědomil, že štěkání a dorážení se prostě nedělá a majitel by ihned pochopil, že pes na volno a tím pádem bez kontroly jiným lidem vadí a má si je uvázat. Problém vyřešen. Nemám povinnost zkoumat a znát, co ten čokl vlastně chce. Hodně mi vadí dementní majitelé psů, kteří ve městě "vedou" psa bez řemenu a bez náhubku. Takový pes je pro mě bez kontroly a proto se k němu chovám jako k nebezpečnému zvířeti. Vrcholem demence je ignorování malých dětí, které jdou po svých nebo se vezou v kočárku. Ano, občas potkám lidi, kteří se psa zavolají a drží ho, když mě mají minout, ale takových je minimum. Bohužel. Zakladatel vlákna se měl omluvit, potichu se vytratit a ne si ještě stěžovat na své nevhodné chování. Moje žena jednou musela skopnout ovčáka z kočárku, majiteli bylo jedno, že pes doráží, měl štěstí, že jsem tam nebyl já, protože by měl dávno po psovi.
- franta599
Příspěvek#54 » pon 13. dub 2015, 10:35
markus: takže predpokladam že jsem dementní majitel psa sveho nemeckeho ovčaka temeř pokaždy vedu bez vodíta je perfektne vycvičeny bez povelu se ode mě nehne i kdyby na nej doražel jiny pes.. takže o psech vis s prominutim prd je to o vychově. Ano když dorážel je majitel propadajici uznal chybu kdyby sis prečetl vlakno jde o to že ten expert po jednom steknuti od maleho psa a následném odvoláni začne neco bleptat o zbrani ... každej rozumnej človek nebude upozornovat na zbran a už vubec ne ve chvili kdy pominulu "nebezpečí neco jako "mam te na haku mam zbran tak mi neser" to je proste špatně.
/ to co pises s tim kočárkem to považuji za duvod použit zbran ale ne to co se stalo tady
/ to co pises s tim kočárkem to považuji za duvod použit zbran ale ne to co se stalo tady
- HonzaLBC
Příspěvek#55 » pon 13. dub 2015, 11:02
Problém téhle diskuze je, že obránci majitele psa pořád vychází z toho, že menší pes je úplně neškodný(ano, malý ratlík asi nesežere dospělého chlapa) a proto je hrozně divný, že by se někdo mohl cítit takovým psem ohrožen a podle toho reagovat podle některých až přehnaně, ale kdyby třeba v tom incidentu byl na druhé straně můj kamarád, kterému takový malý neškodný pejsek trvale poškodil nohu (nějak ho blbě kousnul a v noze cosi poškodil a už se to nezahojilo a od té doby kulhá), tak mám silný pocit, že takový člověk by se určitě cítil ohrožený i tím malým neškodným pejskem a mohl by reagovat dost důrazně (podle některých až přehnaně).
A argument, že majitel psa přeci uznal chybu a upřímně se omluvil, tak to možná tady na foru, ale při tom incidentu ho místo uznání chyby a omluvení v podstatě poslal do pr.. s tím, že se má uklidnit, takže ten pán na to podle toho reagoval.
A argument, že majitel psa přeci uznal chybu a upřímně se omluvil, tak to možná tady na foru, ale při tom incidentu ho místo uznání chyby a omluvení v podstatě poslal do pr.. s tím, že se má uklidnit, takže ten pán na to podle toho reagoval.
- markus
Příspěvek#56 » pon 13. dub 2015, 11:02
franta599: Když jsi se psem sám, tak je mi jedno, co s ním děláš, ale když míjíš lidi nebo dokonce děti, máš ho držet za obojek nebo ho mít na vodítku. Jestli je vycvičený nebo není je mi jedno, nemůžeš na 100% zaručit, že neublíží. Navíc nemám povinnost snášet očuchávání, vrčení, ...
- sided
Příspěvek#57 » pon 13. dub 2015, 11:10
Hatikva1 píše:Sided, jako největší antigun aktivista, jak tomu říkáš, se zatím projevuješ Ty sám, když upíráš tomu člověku elementární právo bránit se. A to ten napadený (ano, i dorážení je napadením) neudělal nic jiného, než že užil slovní pohrůžku střelnou zbraní. Takže Sided, dobrý
No šlo mi především o přiměřenost ale tohle slovo na SZ stejně nejspíš neznáte.

- graver
Příspěvek#58 » pon 13. dub 2015, 11:25
franta599 píše:markus: takže predpokladam že jsem dementní majitel psa sveho nemeckeho ovčaka temeř pokaždy vedu bez vodíta je perfektne vycvičeny bez povelu se ode mě nehne i kdyby na nej doražel jiny pes.. takže o psech vis s prominutim prd je to o vychově.
Nikoliv dementní, ale neopatrný a neprozíravý. Pokud jsi přesvědčen (což z tvého textu vyplývá), že pes nikdy za žádných okolností neudělá nic, k čemu mu nedáš povel nebo co mu nerozumíš, pak by zde někdo (já ne, za to mi to nestojí

- Blacky
Příspěvek#59 » pon 13. dub 2015, 11:26
Jedna věc jsou ad absudum dotažené nařízení, kde je jasně, že pes proste bez vodítka a košíku nesmí na veřejných místech (které proto nejsou určené) prostě pobíhat, nebo jen sedet vedle pána. Všichni ale víme, že to je blbost. Něco jako Jílková co breptala, že i jeden zachráněný lidský život, pokud by se zakázaly zbrane za to stojí.
Druhá věc je přiměřenost reakce na volně pobíhajícího psa. Je jedno jak je velký, nebo malý. Já tvrdím, že mě ani velkej pes nevyděsí, ale někdo mlže mít ze psů fobii a děsí ho i ratlík.
Třetí věc je o lidech. 99% lidí pes co jen bezi kolem, nebo si hraje nevydesi, ani když na ně bude skákat. 1% ano a pak by tedy mel majitel okamzite reagovat, psa zajistit a omluvit se. Dal uz nic neresit a jit si kazdy svou cestou!
Druhá věc je přiměřenost reakce na volně pobíhajícího psa. Je jedno jak je velký, nebo malý. Já tvrdím, že mě ani velkej pes nevyděsí, ale někdo mlže mít ze psů fobii a děsí ho i ratlík.
Třetí věc je o lidech. 99% lidí pes co jen bezi kolem, nebo si hraje nevydesi, ani když na ně bude skákat. 1% ano a pak by tedy mel majitel okamzite reagovat, psa zajistit a omluvit se. Dal uz nic neresit a jit si kazdy svou cestou!
- dave-cz
Příspěvek#60 » pon 13. dub 2015, 11:29
Reakce toho člověka nebyla ideální, hlavně "že nebudeme jediní z toho baráku komu se to stalo". Ale situaci jsi způsobil ty - nedostatečnou kontrolou nad psy. Souhlasím s tímto, asi nejlepší způsob, jak uklidnit konflikt:
Neumím poznat, jestli mě chce nějaký cizí pes kousnout nebo ne. Každý není pejskař a milovník psů, s tím bys měl apriori počítat a držet svoje psy od těla ostatních. Příště to happyendem skončit nemusí.
Luky22 píše:Jirka 1989: Já bych to nehrotil. Utekli mi pejsci, chlap se vzteká, omluvil bych se mu. To by člověk nevěřil, jak taková omluva odzbrojuje.
Neumím poznat, jestli mě chce nějaký cizí pes kousnout nebo ne. Každý není pejskař a milovník psů, s tím bys měl apriori počítat a držet svoje psy od těla ostatních. Příště to happyendem skončit nemusí.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí