Nákupní povolení

mobil-man

Příspěvek#571 » ned 22. bře 2015, 11:47

Správně by mělo nabýt právní moci až marným uplynutím lhůty k odvolání, která činí 15 dní od oznámení účastníkovi řízení. Rozhodnutí se účastníkům oznamuje doručením stejnopisu písemného vyhotovení do vlastních rukou nebo ústním vyhlášením.
K tomu je třeba dodat, že v praxi orgán sdělí, že pro nabytí PM a vyznačení doložky na nákupku je třeba se práva na odvolání vzdát v souladu s § 81 odst. 2 SŘ "(2) Právo podat odvolání nepřísluší účastníkovi, který se po oznámení rozhodnutí tohoto práva písemně nebo ústně do protokolu vzdal."

Rough boy

Příspěvek#572 » ned 22. bře 2015, 12:33

Což v praxi znamená, že u nás využívají to ústní vyhlášení a to v den vyzvednutí.

E-Ryc

Příspěvek#573 » ned 22. bře 2015, 14:23

Me na NP minuly tyden primo bouchli razitka "Vzdava se prava na odvolani" (Praha)

Hatikva1

Příspěvek#574 » ned 22. bře 2015, 14:27

Tak, a teď mi řekněte, kdo je účastníkem řízení, a rázem je logické, že tam bouchnou razítko vzdává se, a rovnou právní moc. Kdo by si podával opravný prostředek? Ten, který žádal o vydání NP, by proti tomu najednou měl protestoval?

HonzaLBC

Příspěvek#575 » ned 22. bře 2015, 15:35

No protestovat by mohl třeba ten, co si dá žádost o vlastnictví, držení a nošení samonabíjecí pušky na ochranu žzm a policajti vydají rozhodnutí jen na vlastnictví a držení, protože nošení sami škrtnou (protože puška nejde nosit skrytě a bla bla a je to přeci blbost, tak to škrtneme), tak třeba v takovém případě asi bude důvod protestovat, ne?

Hatikva1

Příspěvek#576 » ned 22. bře 2015, 16:56

Máš pravdu, já měl namysli situaci, kdy orgány zcela vyhoví, tak to razítko je pochopitelné.

Hackman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#577 » ned 31. kvě 2015, 14:49

Zdravím,
jen se chci ujistit, platnost nákupního povolení na zb. kat. B se počítá rok ode dne kdy nabylo právní moci(datum převzetí)? V zákoně je uveden rok od vydání, takže doufám že tím bude myšleno toto datum.

marinakus

Příspěvek#578 » ned 31. kvě 2015, 16:06

Tak dlouho mi nikdy nevydrzelo :D

maternav

Příspěvek#579 » pát 19. čer 2015, 08:10

Zdravím. Až budu podávat žádost o vydání ZP, můžu si rovnou podat i žádost o nákupní povolení na zbraň kat. B? Nebo musím čekat až mi vydají zbroják a zažádat si až při jeho převzetí?

j.v.

Příspěvek#580 » pát 19. čer 2015, 08:11

O obojí lze požádat zároveň, povolení pak dostaneš společně se zbrojákem.

pelanj

Příspěvek#581 » pát 19. čer 2015, 08:53

Jak kde. Na Příbrami jsem podával NP až při přebírání ZP, ale ještě než ho zalaminovali, aby mohli napsat kouzelnou větu. Teď už se snad nepíše, tak je to jedno, protože Příbram funguje na počkání a NP je vyřízené během pár minut.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#582 » pát 19. čer 2015, 09:00

Já podával NP s žádostí o vydání ZP před dvěma týdny. Paní řekla, že až si půjdu pro ZP, budu to mít vyřízené. V pondělí tam jdu volat.

Geo89

Příspěvek#583 » pát 19. čer 2015, 09:06

Zase je to kazdej pes jina ves...
V Plzni mi zadost o NP spolu se zadosti o ZP neprijali a jeste se na me tvaril jako ze sem se uplne zblaznil kdyz o to zadam bez vydanyho ZP..

Edit : ale NP potom na pockani takze v pohode

Sent from my iPhone using Tapatalk

Luky22

Příspěvek#584 » pát 19. čer 2015, 18:03

Se žádostí o zbroják jsem si v Uherském Hradišti podal žádost o nákupní povolení. A protože mám ve zvyku být asertivní, žádal jsem hned o dvě nákupní povolení. Na samonabíjecí pistoli a na samonabíjecí pušku. :D Policista nehnul brvou a vše v pohodě zůřadoval. Když jsem si přebíral zbroják, dostal jsem k němu dvě nákupky. Tu na pistoli jsem ještě ten den využil, na samonabíjecí pušku ještě čekám. :)

MM

Příspěvek#585 » pát 19. čer 2015, 18:32

Cerstva zaujimava skusenost - ani CRZ asi nie je uplne nepriestrelny ... obchodnik mi v sobotu povedal ze mam o jedno NP viac nez som si bol vedomy. Dnes som to overoval u nas na zbraniach, fakt mam v CRZ +1 NP nez mam mat - dostal som jednacie cisla. Skontrolovane - a naozaj - jedno NP sa im ocividne nejako nesparovalo, pritom zbran kupena nan je registrovana koncom februara. To by som cakal ze to zacne samo robit poplach ze je tam diskrepancia :o .

Zpět na