Nákupní povolení

cipis

Příspěvek#721 » pát 2. říj 2015, 21:27

Dokonce povinné, nejen preferované.
Občan si může posílat jak uzná za vhodné. Ale orgány státní správy MUSÍ použít datovku občana, pokud ji ten občan má. Tedy pokud vám něco dojde papírově, tak to prostě nepřevezmete a dle zákona to není doručené, protože máte datovku a oni to tam musí dodat. Trochu to mění situace, kdy si tu obsílku papírovou převezmete, tam to doručené je.
A další věc, datová schránka už nejde zrušit.

Carloss

Příspěvek#722 » pát 2. říj 2015, 21:59

Jsou tam nějaké vyjímky: "... pokud to povaha zásilky umožňuje..." a něco dalšího. Ale jinak máš pravdu, Cipisi..

mikky

Příspěvek#723 » pon 5. říj 2015, 14:01

dilatator píše:Jenom jedna důležitá věc: Když má člověk datovou schránku, musí pak se všemi úřady komunikovat výhradně přes ni a stejně tak úřady pak komunikují výhradně přes datovku, takže si ji pak musíš pravidelně prohlížet .....

Funguje to, až na výjimky, jen jednosměrně a to od orgánů k osobě.

Osoba má povinnost použít DS jen v případě, že se jedná (zjednodušeně) o osobu právnickou a pouze když podává daňové přiznání nebo něco na socku.

Orgáni mají povinnost posílat do DS vždycky. Povinnost prohlížet datovou schránku neexistuje, nicméně její neprohlížení má stejný efekt, jako nevybírání schránky poštovní: může docházet k fiktivnímu doručení důležitých zásilek. O zprávách do DS chodí e-mailové avizo.

-m.

Bender01

Příspěvek#724 » úte 13. říj 2015, 05:36

Mam nakupku na pusku samonabijeci, chtel bych koupit dlouhou samonabijeci malorazku - je to na tuto nakupku take mozne?

Milanos

Příspěvek#725 » úte 13. říj 2015, 05:51

Bender01: radši se zeptej na svém oddělení i když to občas také moc nefunguje :)
Také jsem kupoval malorážku samonabijecí na oddělení po konzultaci s příslušníkem řekl ať napíšu puška samonabijecí.
Nějak mi to vrtalo pořád hlavou protože na oddělení mi pan policista nepřišel moc jistý tak jsem radši zavolal prodejci ten mi řekl že to na toto nakupko nepujde.Druhý den telefon na služebnu pravděpodobně už tam byla jiná parta tak pan policista mi řekl že to je pravda a že se omlouvá za kolegua že budu muset přijet ještě jednou pro další nákupko :D
Takže doporučuji kontaktovat prodejce na jaké nakupko to prodá a svoje oddělení zda to na to nakupko pujde nebo ne :)

Carloss

Příspěvek#726 » úte 13. říj 2015, 06:59

Lepší je zeptat se prodejce, jak to má vedené.

kolemjdoucí

Příspěvek#727 » úte 13. říj 2015, 07:13

Milanos píše:Bender01: radši se zeptej na svém oddělení i když to občas také moc nefunguje :)
Také jsem kupoval malorážku samonabijecí na oddělení po konzultaci s příslušníkem řekl ať napíšu puška samonabijecí.
Nějak mi to vrtalo pořád hlavou protože na oddělení mi pan policista nepřišel moc jistý tak jsem radši zavolal prodejci ten mi řekl že to na toto nakupko nepujde.Druhý den telefon na služebnu pravděpodobně už tam byla jiná parta tak pan policista mi řekl že to je pravda a že se omlouvá za kolegua že budu muset přijet ještě jednou pro další nákupko :D
Takže doporučuji kontaktovat prodejce na jaké nakupko to prodá a svoje oddělení zda to na to nakupko pujde nebo ne :)

A můžu se zeptat, jak to bylo v té nákupce nakonec popsané? Já bych si to totiž napsal přesně takto.
Samonabíjecí puška je pro mě synonymum pro samonabíjecí dlouhá (kulová) zbraň. A jestli má velkou nebo malou ráži, na tom snad nezáleží. Stejně tak na samonabíjecí pistoli - kupoval jsem na to margolinu a stejně tak bych mohl koupit devítku.

Carloss

Příspěvek#728 » úte 13. říj 2015, 07:48

Jde o to, jjak je zbraň v CRZ zaevidovaná. Nejde o to, co to skutečně je. Proto se zeptaaj prodávajícího, co má na PZ, případně jak má prodejce zbraň zapsanou v knize.

V CRZ se to už asi změnit nedá.

Milanos

Příspěvek#729 » úte 13. říj 2015, 07:53

kolemjdoucí:
Popsané to bylo malorážka samonabijecí.
jak říká Carloss nejlepší je se zeptat prodejce jak to má v CRZ nedávno mě takhle sami odkázali na oddělení pro zbraně ať to vyřeším přes prodejce že oni si nejsou jistí že prodejce bude 100% vědět.
Málorážku jsem ale řešil ještě před CRZ ale i tak prodejce ví na jaké nakupko to má prodávat.

Bender01

Příspěvek#730 » úte 13. říj 2015, 09:03

OK vsem diky za odpovedi. Overim tedy s prodejcem.

marinakus

Příspěvek#731 » úte 13. říj 2015, 14:57

malorážka samonabíjecí je v CRZ samostatná kategorie takže na NP na pušku samonabíjecí malorážku nekoupíš.... stopro, jedině že by tam měl chybu prodejce ale k tomu už by docházet nemělo

Carloss

Příspěvek#732 » úte 13. říj 2015, 17:55

Co je v CRZ možné obecně, to je jasné. Ale jak je tam zaveden konkrétní model, případně kus, ví nejlíp prodávající. Viz na to, jak tam jsou zavedeny Eva. Kulovnice, pistole, pušky... všelijak.

marinakus

Příspěvek#733 » úte 13. říj 2015, 18:03

Co je v CRZ všeobecně jasné se snažím vysvětlit, jinak máš samozřejmě pravdu... zavedené blbosti postihnout všeobecně nejdou. Nechci ale nikoho znalejšího poučovat.

cipis

Příspěvek#734 » úte 13. říj 2015, 18:53

Podle mne je to tam dané tak, jak to bylo zaregistrováno. A co se vyrobilo/dovezlo od platnosti CRZ, tak tak, jak se to stanovilo, tj. puška samonabíjecí, pistole samonabíjecí, malorážka samonabíjecí apod. Takže jestli je EVO registrované před platností CRZ, tak opravdu může být cokoliv, teď už by mělo být pouze jako pistole samonabíjecí. Samozřejmě, že u dřívějších zůstává to původní, takže pokud je to bazar, tak je prostě potřeba zjistit, co má dotyčný v průkazu zbraně.

marinakus

Příspěvek#735 » úte 13. říj 2015, 18:56

přesně

Zpět na