Jak postupovat při koupi a registraci zbraně?

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » čtv 3. čer 2010, 12:22

aha tak to sorry a díky za opravu

deathmers

Příspěvek#17 » stř 9. čer 2010, 16:24

Zdravím, já bych se chtěl zeptat na to, jak je to s nošením zbr. kat. B. Vím, že ju nutný mít vzadu na zbrojáku napsaný povolení k nošení a že se to vyřizuje s prvním kladně vyřízeným povolením k nabytí vlastnictví / držení / nošení zbraně kategorie B. Nicméně nevím, jak se to vyřizuje pokud jsem ještě o zbroják nežádal, ale zkoušky a zdravotní mám hotový. Dá se to nějak udělat, že by mi tam to nošení zapsali už při vydání prvního zbrojáku, ještě před tím, než bych si šel koupit zbraň ?

smety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#18 » stř 9. čer 2010, 16:33

šlo, ale musíš vyplnit žádost k nákupu zbraně, ten ti trvá rok a i když si zbraň nekoupíš, tak vzádu ti to napsaný zůstane.

Patrik
moderátor

Příspěvek#19 » stř 9. čer 2010, 17:38

Nevím jak je to přesně teď ale před časem (cca 2 roky) bylo podmínkou pro tu větu mít zbraň, v okamžiku kdy jsi prodal poslední nositelnou zbraň, se ZP vystavoval znova bez té věty. Jinak to nestojí nic, pouze 1-2 fotky a je to většinou na počkání. Ale jak říkám nevím jak je to teď a možná je to stále různé podle toho kterého odělení policie

midlos

Příspěvek#20 » stř 9. čer 2010, 17:41

deathmers píše:
Zdravím, já bych se chtěl zeptat na to, jak je to s nošením zbr. kat. B. Vím, že ju nutný mít vzadu na zbrojáku napsaný povolení k nošení a že se to vyřizuje s prvním kladně vyřízeným povolením k nabytí vlastnictví / držení / nošení zbraně kategorie B. Nicméně nevím, jak se to vyřizuje pokud jsem ještě o zbroják nežádal, ale zkoušky a zdravotní mám hotový. Dá se to nějak udělat, že by mi tam to nošení zapsali už při vydání prvního zbrojáku, ještě před tím, než bych si šel koupit zbraň ?

Ono to bude jak kde.
U nás nebylo důvodem "zapsání povolení k nošení kat.B" kladné vyřízení povolení k nabytí zbraně.
Až když jsem si "béčko" opravdu koupil a šel jsem ho přihlásit, tak mi zároveň vystavili nový ZP ( samozřejmě, že ne na počkání ), kde již byla uvedena zmíněná věta.
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 22:25, celkem upraveno 1 x.

hauktor

Příspěvek#21 » čtv 10. čer 2010, 22:16

precizní odpovědi..

jomekabi

Příspěvek#22 » čtv 10. čer 2010, 22:27

Ona precisni odpoved neexistuje. U nas to take resi tak, ze kdyz si pri vydani ZP zaroven zazadas o nakupku (staci "Pi samonabijeci", nebo "Revolver"), zapisou Ti povoleni k noseni do ZP, nacez Ty mas rok na to, aby sis neco koupil. Ale to neni zarukou, ze to tak funguje vsude jinde.

Patrik
moderátor

Příspěvek#23 » čtv 10. čer 2010, 22:39

hauktor píše:precizní odpovědi..

Dobře :evil: dávám si za úkol zjistit jak se to dělá u nás v NJ. ;)

deathmers

Příspěvek#24 » pát 11. čer 2010, 00:05

Moc děkuji za odpovědi, pak napíšu, jak jsem pochodil.

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#25 » pát 11. čer 2010, 06:40

Příslušný útvar PČR Vsetín: stejně jak píše jomekabi
To jest: Pokud chcete větičku o nošení, musíte si zároveň s odevzdáním vyplněné žádosti o vydání ZP sk. E (se všemi ostatními náležitostmi) podat i žádost o nákup zbraně sk B na ochranu ž+z+m.

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » pát 11. čer 2010, 08:32

Tak u nás v Jičíně je to zase tak jak píše midlos. Takže jiný kraj jiný mrav

Patrik
moderátor

Příspěvek#27 » ned 13. čer 2010, 17:22

Takže u nás (NJ): Pokud se vystavuje nový ZP a hned žádáte o povolení na zbraň s tím, že v podstatě na otočku si pro ni jdete, tak Vám do ZP větu o nošení napíše rovnou. Jinak né. Je to jen pro to, aby nemuseli v podstatě ještě ten den vystavovat nový ZP a chtít další fotky. Pokud máte pouze ZP "B" tak by Vám měli, pokud se zbavíte poslední zbraně kvůli té větě vystavit nový bez. Pokud máte "E" tak se nic nemění a věta zůstává v ZP i pokud jste beze zbraně. U nás je to dáno hlavně tím, že se téměř vše dělá na počkání a není to rozhodně pravidlo pro všechny oddělení.

deathmers

Příspěvek#28 » sob 17. črc 2010, 23:29

takže v podstatě to bylo tak, že před tím, než mi vydali zbroják, tak sem si rovnou zažádal o "nabytí vlastnictví, držení a nošení zbraně" - jeden oranžovej formulář, a s novým zbrojákem už tam rovnou bylo i povolení nosit. Takže asi tak (znojmo)

Michal7610

Příspěvek#29 » ned 18. črc 2010, 09:15

Když kupuji starší zbraň tak průkaz zbraně si nechává původní majitel nebo mi ho předá se zbraní ?

Missak

Příspěvek#30 » ned 18. črc 2010, 09:36

průkaz zbraně odevzdává původní majitel při odhlašování, tudíž si ho nechává.

Zpět na