Kombinace skupin - teoretická zkouška

zthom

Příspěvek#1 » ned 29. lis 2015, 11:12

Dobrý den,

chtěl bych se pokusit získat kombinaci A+E

Když získám u teoretické zkoušky dejme tomu 70 bodů, budu mít skupinu A nebo nic?

wigum

Příspěvek#2 » ned 29. lis 2015, 11:29

Nic. Vždy musíš získat min. počet bodů pro tu vyšší skupinu a s ní dostaneš i ty ostatní.

zthom

Příspěvek#3 » úte 1. pro 2015, 20:48

Dekuji za odpoved.

Je nejaky problem v budoucim pridani skupin ke zbrojaku?

tazi

Příspěvek#4 » úte 1. pro 2015, 20:51

Problém je rozšířením není, až na to, že budeš dělat novou zkoušku odborné způsobilosti. Takže znovu zaplatíš komisaře a střelnici.

Odesláno z BlackBerry Z10

marinakus

Příspěvek#5 » úte 1. pro 2015, 21:02

zthom : jediné plus na tom je, že co už máš ti nikdo nesebere, když budeš u rozšíření neúspěšný...... ale levnější zkoušky do budoucna myslím nebudou

zthom

Příspěvek#6 » sob 26. pro 2015, 18:20

Je pravda, že mi při neúspěchu u zkoušky o rozšíření ZP neseberou stávající ZP? Ptal jsem se více lidí a každý mi tvrdí něco jiného. Máte někde prosím odkaz na zákon?

marinakus

Příspěvek#7 » sob 26. pro 2015, 19:07

zthom : zkus si najít v ZoZ důvody k odnětí ZP... tohle tam určitě nenajdeš

Lojzicek

Příspěvek#8 » čtv 7. led 2016, 11:54

Ahoj nechci zakladat nove tema a tak to hodim sem tyka se to take skupin ZP. Muj dotaz dal jsem si zadost na skupiny A+B+E. u skupiny B je k tomu v prakticke i manipulace s dlouhymi a tudiz vetsi moznost zkousku zkazit a vylitnout. Tudis myslite ze ma v dnesni dobe vubec smysl delat skupinu B? Prebijet muzu i se skupinou E tak nejak nevidim vyhody skupiny B. Diky za odpoved

scorpions.cz

Příspěvek#9 » čtv 7. led 2016, 12:01

Se skupinou B můžeš nakupovat i střelivo do zbraní které nevlastní , Se skupinou E pouze do zbraně kterou vlastníš na PZ. A manipulaci můžeš dostat klidně dlouhou i broknu i když budeš chtít jen E. To záleží pouze na komisařovi :o

MilanoX

Příspěvek#10 » čtv 7. led 2016, 13:15

ABE je podle mě minimální smysluplná kombinace skupin. Nejvyšší počet bodů stejně potřebuješ na E. Střelba by měla být pouze z krátké (i když jsou vyjímky, viz vlákno o ZOZ) a manipulace s brokovnicí a malorážkou je celkem jednoduchá (opět doporučuji vlákno "Co můžeme potkat u ZOZ"). Takže pokud nevadí 700 kč navíc za skupinu na zbrojáku...
Navíc pokud by ses někdy chtěl zůčastnit nějakých soutěží, tak B je občas vyžadováno. Na B je nákup povoleného střeliva do čehokoliv, na E pouze do zbraně, kterou vlastníš.

SansLogique

Příspěvek#11 » čtv 7. led 2016, 13:39

To je věc vkusu každýho, já soutěžit nehodlám, sbírat nějaký stoletý krámy bez tormentace taky ne a proč bych si kupoval střelivo, který nemám do čeho nacpat mi není jasný, takže třeba já si s E bohatě vystačím.

cipis

Příspěvek#12 » čtv 7. led 2016, 13:51

Jo, víš, co budeš dělat za pár let? Dle mého názoru a už několikrát prezentováno, tak jediné smysluplné je dát všechny skupiny.

MilanoX

Příspěvek#13 » čtv 7. led 2016, 14:29

Původní otázka spíš vyplývala z obavy manipulace s dlouhou zbraní u zkoušky. Tu ale může žadatel dostat i u skupiny E, protože mu nic nebrání pořídit si na obranu třeba brokovnici. Takže jedinej rozdíl je v těch sedmi stovkách za skupinu v ZP.

cipis

Příspěvek#14 » čtv 7. led 2016, 14:33

Jj, přesně tak. A ne "může", ale dostane. Manipulace je ze všech (tří) zbraní - pistole, brokovnice a kulovnice/malorážka.

SansLogique

Příspěvek#15 » čtv 7. led 2016, 14:39

cipis - nešiř bludy. Nic nemusí a zhusta dostane jenom pistoli. Je to na komisaři.

Zpět na