Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- marinakus
Příspěvek#2761 » čtv 11. úno 2016, 13:48
Sanslogique : Co je horší? Vyletět u zkoušky nebo zažít roztržení hlavňového svazku na vlastní kůži. Já bych radši zažil první možnost.
Kolombo : Gratulace. Podle toho, cos mi psal, je vidět, že když se člověk připraví odpovědně, mělo by to být skutečně bez problémů.
Kolombo : Gratulace. Podle toho, cos mi psal, je vidět, že když se člověk připraví odpovědně, mělo by to být skutečně bez problémů.
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#2762 » čtv 11. úno 2016, 13:58
marinakus - jedna věc je zkouška, druhá věc je praxe. Mě brokovnice nezajímají a vím o nich naprostý minimum. Může se stát, že změním názor - pak si ale proštuduju a zjistím, co je k tomu potřeba.
ZP je beztak cár papíru, vymyšlený chůvou státem. Každej má mít dost vlastního rozumu a zodpovídat za sebe a svoje činy.
Zde běžný srovnávání s řidičákem - mám papíry na mašinu a seděl jsem akorát v autoškole 2x na 350ce. A nejsem tak blbej, abych si šel koupit nějakej litrovej polozávodní krám a vyrazil na dálnici.
Tak je to se vším.
ZP je beztak cár papíru, vymyšlený chůvou státem. Každej má mít dost vlastního rozumu a zodpovídat za sebe a svoje činy.
Zde běžný srovnávání s řidičákem - mám papíry na mašinu a seděl jsem akorát v autoškole 2x na 350ce. A nejsem tak blbej, abych si šel koupit nějakej litrovej polozávodní krám a vyrazil na dálnici.
Tak je to se vším.
- kolombo
- marinakus
- majstro
Příspěvek#2765 » čtv 11. úno 2016, 14:10
Dneska jsem byl na ZOZ: Radslavice (okres Prerov), komisar Stejskal. Myslim, ze v pohode clovek, nechtel nikoho nachytat ani schvalne potopit(Dokonce to i sam rikal
, sice naboje v hlanich byly, ale to je podle me uplne v poradku, proste vyletely ven nebo sem je vytahl
), ani nevyzadoval primo hlaseni nabito, pripaveno, strelba dokoncena ... proste nabijte, palte.. zadny stres..Testy napsali vsichni na 100%, jen jeden clovicek spletl jednu otazku. Coz me docela prekvapilo = slusny oddil se sesel
. 15 lidi nahlaseno, 2 nedorazili, takze zbylo 13 lidi. Rozborka byla v pohode, mel jsem pistoli + brokovnice. Jen rozebrat a slozit, na vice se neptal, nekoho se sem tam na neco zeptal.. kazdy to mel trosku jine. Strelba taky v pohode - z pistole, z malorazky sem nestrilel, Jeden borec nedal strelbu, co sem videl... a 3 lidi opakovali praktickou z minuleho kola. Mel jsem skupiny ABE

- cipis
Příspěvek#2766 » čtv 11. úno 2016, 14:17
Zásobník pro přepravu není potřeba vybíjet. Zákon mluví jen o zásobníku ve zbrani, ne o tom, jestli mohou nebo nemohou být náboje v zásobníku.
kolombo píše:Ještě je jedna drobnost, o které se při výuce nemluvilo a tady také ne:
Do zásobníku jsme nabíjeli dva školní náboje a po "vystřelení" jednoho jsme měli uvézt zbraň do bezpečného stavu pro přepravu. Tj. vybít ten druhý náboj ze zásobníku.
- kolombo
Příspěvek#2767 » čtv 11. úno 2016, 14:19
marinakus píše:Kolombo : Tak to je snad klasické uvedení zbraně do bezpečného stavu? Pokud po vás chtěl nechat zásobník ve zbrani, sám si protiřečil.
On chtěl vypáskovat ten zbylý náboj a zásobník nechat mimo zbraň.
Já vím, že se o tam tady mluvilo, ale jako většina věcí se to zamluvilo. Prostě zmiňuji co bylo a jak se to mělo řešit.
Podle toho, co bylo řečeno, je držení jen s vypáskovaným zásobníkem, jinak je to nošení. I se zásobníkem mimo zbraň.
- Sedmej
Příspěvek#2772 » čtv 11. úno 2016, 14:25
cipis: citace z http://www.zbrojniprukazy.cz
Přechovávaná zbraň musí být v nenabitém stavu, to znamená, že zbraň není nabita náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo v nábojových komorách válce revolveru.
Na základě toho bych se přikláněl k tomu, že vyházet náboje ze zásobníku bylo správně.
Přechovávaná zbraň musí být v nenabitém stavu, to znamená, že zbraň není nabita náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo v nábojových komorách válce revolveru.
Na základě toho bych se přikláněl k tomu, že vyházet náboje ze zásobníku bylo správně.
- kolombo
Příspěvek#2775 » čtv 11. úno 2016, 14:43
Vlákno se jmenuje "co Vás může potkat" ne "co si o tom myslí diskusní fórum" ....
Píšu co po nás komisař chtěl a jak jsme to měli řešit. Asi by nebyl problém vracet prázdný zásobník do zbraně, ale pokud vím, tak na střelnici je požadavek zbraň bez zásobníku. Nechat ho venku za chybu nepovažoval.
Píšu co po nás komisař chtěl a jak jsme to měli řešit. Asi by nebyl problém vracet prázdný zásobník do zbraně, ale pokud vím, tak na střelnici je požadavek zbraň bez zásobníku. Nechat ho venku za chybu nepovažoval.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí