Nákupní povolení

kiv61

Příspěvek#976 » pát 12. úno 2016, 00:42

Křeček:
Ano toť pražská realita zde mnohokrát popsaná :)
Pořád je 14 dní polovina než mají zákonnou lhůtu ...

Ostatně pořád lepší než žádná, že? :)

Křeček

Příspěvek#977 » pát 12. úno 2016, 07:39

Carloss píše:Kdybys to tu četl, seznal bys, že vše v Soukalce je v průměru na 14 dní. A taky bys seznal, žes žádost o NP mohl podat se žátdostí o ZP. ;-)

jj to vím, ale to nemusely být zavedeny kolky, které jsem v době podání bohužel neměl u sebe. Taky by se dalo platit rovnou na místě a bylo by vyřešeno. To bylo jen takové informativní. Jen aby ostatní věděli, s čím počítat.

pelanj

Příspěvek#978 » pát 12. úno 2016, 08:44

Obecně, kolky jsou tam z toho důvodu, aby nemuseli pracovat s hotovostí, vydávat doklady, atd. Kolek by správně měl policistovi do ruky přijít až jako nalepený na žádosti.

wigum

Příspěvek#979 » pát 12. úno 2016, 14:17

No vidíš a naše oddělení kolky samo prodává. Takže stačí hotovost (karty neberou).

pelanj

Příspěvek#980 » pát 12. úno 2016, 14:39

Tím nejspíš něco porušují, nebo jsou zařízeni na manipulaci s hotovostí a vedou si pokladnu. Když to funguje, tak proč ne...

cipis

Příspěvek#981 » pát 12. úno 2016, 16:47

Nic tím neporušují, tehdy nějaká změna jim povinnost odebrala, brát hotovost, teď už je to "dobrovolné". Ale dřív se hotovost brala snad všude.

notobi

Příspěvek#982 » pát 12. úno 2016, 17:07

Dnes řešeno nákupní povolení a posléze registrace zbraně v Českých Budějovicích a už to šlo taky rovnou platit hotově (kolky k dispozici na oddělení zbraní) a za mě plus, protože se nemusí pro kolky na poštu.
Ještě dodám, že v lednu při podání žádosti o vydání ZP chtěli jen kolky, takže za mě změna k lepšímu.

cipis

Příspěvek#983 » pát 12. úno 2016, 19:40

Tady to máš napsáno jinak ;-) A ano, přesně, jak jsem psal, může, ale vlastně musí. Útvar může být označen ... materiálem. Ale musí být označen za snížené viditelnosti. U toho povolení je napsáno, že útvar může, tudíž, když to někdo chce, tak útvar nemá možnost to zamítnout.
Škoda, že je to jen jednorázová záležitost ...

Edit: Ha, tak ten příspěvek, na který jsem reagoval, zmizel ...

ren

Příspěvek#984 » úte 16. úno 2016, 08:27

I já poreferuji. Praha 4 Soukalova, 10.2. podána žádost o vystavení ZP a NP. NP nepřijata s tím, že by paní na ně musela nalepit kolky a že není jisté, že mi ZP dají a pak bych o ty kolky přišel. Ohledně termínu ZP mi bylo řečeno 2-4 týdny. Tak uvidíme.

Carloss

Příspěvek#985 » úte 16. úno 2016, 08:47

V podstatě má pravdu a v dobré víře Tě preventivně ochránila od finanční ztráty (bo se, vcelku logicky, platí předem). Ale kdybys na podání trval, myslím, že by Ti to přijala. Ono totiž, jen teoreticky - v hodně silných představách, kdyby na to přišlo, tak zaplatíš za ZP, nebo NP z nějakého imaginárního důvodu zamítnou a přijdeš o ty prašule stejně.

De-tomaso

Příspěvek#986 » čtv 18. úno 2016, 13:21

Zdravím všechny. Mám takovou (možná hloupou) otázku. Vyřídil jsem si nákupní povolení na samonabíjecí pistoli (bez uvedení značky, typu ani ráže). Ale po několik měsících úvah, se začínám klonit k tomu, že si asi vyberu spíše revolver. Musím si vyřídit novou nákupku? Nebo by šla použít současná, a jen se např. na příslušném oddělení policie dohodnout a přepsat to?
Neřešili jste někdy tento problém?

Z logiky věci je to asi fuk, když získáte povolení na pořízení zbraně kategorie B ... tak je vlastně jedno, zda je to pistole anebo revolver. Ale je mi jasné, že úřady mají jiné vidění světa. :-)

Rapidos

Příspěvek#987 » čtv 18. úno 2016, 13:27

Pokud nakupni povoleni zni na typ zbrane "Pistole samonabijeci", tak prodavajici na nej neni opravnen prodat revolver nebo dlouhou samonabijeci, a policie nasledne tudiz nemuze neco takoveho akceptovat pri registraci zbrane.
Samozrejme jako ve vsem muze byt nekde urcita mira benevolence, ale nebude to v souladu se zakonem.

sided
moderátor

Příspěvek#988 » čtv 18. úno 2016, 13:27

No a co máš napsáno v nákupce?

scorpions.cz

Příspěvek#989 » čtv 18. úno 2016, 13:28

potřebuješ novou nákupku , tu stávající ti nikdo opravovat nebude a ani nesmí, páč to má svý číslo jednací ap.takže prašule znovu :mrgreen:

kitrab

Příspěvek#990 » čtv 18. úno 2016, 13:31

Vzhledem k tomu, že každé nákupko má své číslo jednací, skupinu a druh zbraně. A není to o žádném úřadě, je jasně definováno co si můžeš koupit, tak nevymýšlej žádnou vlastní tvorbu a zajdi si pro nové nákupko.
To jsou přesně ty důvody, kde je chyba u dodržování pravidel (zákona) :). Ohýbání všeho pro vlastní potřebu.

Zpět na