Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

marinakus

Příspěvek#3376 » čtv 10. bře 2016, 20:07

Levnější to bylo rozhodně. Za přihlášku se nic neplatilo, komisaři makali zadarmo, střelnice tuto službu poskytovaly za pár šupů, skupina ZP stála 300 a mohl jsi to dělat pořád dokola do omrzení bez jakýchkoliv časových prodlev, dokud ti to prostě někdo nedal. A to podle mě bylo skoro všechno hooodně špatně.

radimnet

Příspěvek#3377 » čtv 10. bře 2016, 20:10

Nováčci čtěte forum a dozvíte se hodně věcí. Já když jsem před 3 lety udělal ZP tak mi trvalo 2 měsíce než jsem to tady přečetl ale nelituji a dolo mi to hodně. Kdyby jste si přečetli tohle forum tak by nepadaly takové blbé otázky.

Angelus121:
Já běžně nosím Glock 17 + 2 zásobníky = 51 nábojů.
1911 - zásobník standartně na 7 nábojů x 4 = 28 nábojů.
Takže mám víc střeliva než komisař s 1911.

Sorry za OT

opice

Příspěvek#3378 » čtv 10. bře 2016, 20:12

Dělal jsem v 98, zkoušel tehdy Pavel Rössl (pokud vím, zkouší dodnes) a zadarmo (jako bez znalostí) to teda nebylo, dnes je to sice znatelně drsnější, ale ani tehdy neudělali všichni, minimálně čtvrtinu vyhodil. Spíš asi tehdy šlo někde uplácet a psát to bokem, když pak udělali ten dnešní systém kontroly a podobné věci.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#3379 » čtv 10. bře 2016, 20:18

Vzhledem k tomu, ze beztak za nezodpovezeni JAKEKOLI otazky v ramci prakticky komisar nema pravo zadatele vyhodit, tak je nakonec jedno, jestli je ČSN zavazna, ci nikoliv :-)

Co se tyce "nabite zbrane komiare u zkousek" - nechte to na komisari a spravci, at se domluvej - je to věc jen tech 2...
To není věc, která by se tykala zadatelu. Na zkousku to ma asi stejny vliv jako vyhorela krabička od sirek na funkci rostlinare... Nikdy nevite, jestli na zkousku neprisel magor, kterymu vudci hlas v hlave veli "strilej, je to nepritel lidstva".

marinakus

Příspěvek#3380 » čtv 10. bře 2016, 20:22

CMK : Hele, to nevím ani na střelnici. ;)

Octopuss

Příspěvek#3381 » čtv 10. bře 2016, 20:40

marinakus píše:Jen pro info. Pan Kaupe zdůvodňuje nošení zbraně tam, kde je to provozním řádem střelnice zakázáno tím, že nikdy neví koho kde vyhodil a existuje možnost jeho osobního napadení např. při střelbě v rámci praktické zkoušky a musí mít možnost se bránit. Už to o něčem svědčí. Legraci si nedělám.

Vzhledem k tomu, z jakých stupidních důvodů jsou v dnešní době lidi schopný někoho napadnout nebo dokonce i zabít, bych se vůbec nedivil. Ukřivděných, namyšlených, arogantních a potenciálně agresivních hovad je v populaci šíleně moc.

Alf

Příspěvek#3382 » čtv 10. bře 2016, 21:18

Nam rikal Pan Vana, ze od roku 1996 je zkouska v te podobe jako dnes, dnes samozrejme dost prinejsi, ale do te doby to bylo lazo plazo. A taky muzu potvrdit toho kolta na opasku a dva zasobniky na druhe strane, tricko nejaky izraelsky armady nebo co :-) Proste pripad pro chocholouska :-)

Alf

Příspěvek#3383 » čtv 10. bře 2016, 21:29

marinakus píše:
Jen pro info. Pan Kaupe zdůvodňuje nošení zbraně tam, kde je to provozním řádem střelnice zakázáno tím, že nikdy neví koho kde vyhodil a existuje možnost jeho osobního napadení např. při střelbě v rámci praktické zkoušky a musí mít možnost se bránit. Už to o něčem svědčí. Legraci si nedělám.

Kdyby pracoval korektne, tak nemusi mit takovej strach o kejhak. Za chvili bude chodit kanalama :-)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#3384 » čtv 10. bře 2016, 22:12

Scorpions.cz - hele, zcela urcite budes nekdy v prubehu prazdnin hodne casto v Praze z pracovnich duvodu, takze pri podani zadosti chtej z techto duvodu udelat zkousku v Praze... Ale i tak to mas tak 1:10, ze trefis, koho chces... Jak Te znam, tak pripravu nepodcenis a tu debatu o nesmyslnych pozadavcich bych si pak sam rad vyslechl :-)

cipis

Příspěvek#3385 » čtv 10. bře 2016, 23:18

No u toho rozšíření je paráda to, že to bude maximálně trochu drahá sranda, ale se stávajícím se ti nestane vůbec nic :) A jestli chodí standardně s pistolí a zásobníky u pasu, tak můžeš udělat to stejné. To se ale z toho pak asi po.... přihlížející policajti :D Komisař v tričku s 1911 za pasem a 2 další, naproti uchazeč, třeba Glock a také 2 další za pasem :D

M.Charvat

Příspěvek#3386 » pát 11. bře 2016, 06:11

Narazit na Kaupe, je horsi nez srazka s volem. Jen jeho pravda je ta prava, nehodla o nicem diskutovat. I komisar jako je on by mel byt soudny. Za veci , na ktere jiny komisar napriklad jen upozorni on vyhazuje, i kdyz to nebylo poruseni bezpecnosti. Kdyz je nekdo nemehlo, nebo fakt neumi, tak prosim, o tom zadna, ale snazit se vyhazovat za drobnosti i ty kteri se evidentne pripravili je podlost. Mozna je mu fuk, nebo si neuvedomuje ze ti lidi stravili x casu na uceni a dali uz do toho nejake penize. Kdyz to tak zpocitam i s psycho a zacvikama me ten ZP vysel na 9000 kc. Kdyby to melo byt tak dusledne, tak at se podivaji na nektere letite strelce na strelnici a jejich bezpecnou manipulaci, to by bylo odebranych ZP :-)
Jako by vas v autoskole nekdo pri jizde stresoval , ze jste udelal hroznou chybu protoze jste pouzil blinkr misto smerovky, sajtr paku misto radici paky a karoseriji rikate kastle :-) Vy by jste pak marne premysleli kde jste ji udelali, jakou znacku jste prehledli nebo tak a nakonec by z nej vylezlo, ze to bylo kvuli tem vyse popsanym volovinam.

Dědektt

Příspěvek#3387 » pát 11. bře 2016, 08:12

Teď jsem trochu zmaten,když dělám sk.A,B,E,tak při zkoušce střílím pouze z jedné zbraně nebo dvou?

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3388 » pát 11. bře 2016, 08:17

Pouze z krátké..

Dědektt

Příspěvek#3389 » pát 11. bře 2016, 08:22

Taky jsem si to myslel,ale pak nechápu v příspěvku opice č.3354 (Z těch 9 jsme byli 3 na střelbu ze všeho, ostatní jen pistole (na začátku bylo tuším celkem 10 C-čkařů, těch 7 vyletělo už na manipulaci s pistolí, na dlouhé si ani nešáhli).

vgj

Příspěvek#3390 » pát 11. bře 2016, 08:28

C-čkaři manipulují se vším (asi dělali C + něco), a holt je vyrazil už na pistoli. Za měsíc a půl mne čeká ABCE, tak uvidím koho vyfasuji za komisaře.
Každopádně i s čistým Ečkem může být manipulace s dlouhou kulovou či brokovnicí.

Zpět na