Zdravotni prohlidka
- Sedmej
- Sedmej
Příspěvek#108 » úte 22. bře 2016, 18:05
marinakus: v zákoně nevidím, nic o splňování zdravotních předpokladů. je tam, že pokud chce B a nesplňuje podmínky k držení ZP skupiny C, D nebo E má jít k tělovýchovnýmu. přijde mě to, že se tu teď debatuje o celkem jasné věci a naopak jste si tam vy doplnili nějaké zdravotnáí předpoklady o kterých se tam nepíše. prostě dělá jen B, holt ze zákona hybaj k tělovýchovnýmu.
- marinakus
- DAveDOG
Příspěvek#110 » úte 22. bře 2016, 19:00
Objednával jsem se na zítra k lékaři na prohlídku a bylo mi sděleno že mám přijít ráno na lačno.
Je mě celkem jasné že nějaké odběry a podobné vyfikundace jsou totálně mimo a paní MUDr. si tím pouze honí triko pro pojišťovnu (byť tu prohlídku platím já), ale dokud mě nebude chtít hnát někam k psychologovi a potvrzení dostanu takříkajíc ihned, tak s tím nemám problém a přinesu jí třeba i ranní moč a stolici. 

- JardaB
-
Caroprd111 - Příspěvky: 313
- Caroprd111
Příspěvek#112 » úte 22. bře 2016, 20:49
Sedmej píše:Caroprd111: radit někomu, kdo si dělá čisté B, aby si nechal udělat zdravotní prohlídku na B a C, protože se možná vyhne prohlídce u tělovýchovnýho, je u mě obcházení zákona. a doktorka není stát.
Pokud chceš zbytečně poskakovat po úřadech a doktorech, Tvoje volba. Já na to nemám čas a mnozí taky ne. Doktorka sice není stát, ale bavíme se tu o pasážích zákona, který vymezuje jejich činnost v této oblasti, takže tak.
- Sedmej
-
- Caroprd111
Příspěvek#114 » úte 22. bře 2016, 22:17
Sedmej píše:Caroprd111: hele v zákoně to je jasně napsané, chceš samotné B? jdi k tělovýchovnému. kvůli uvažování, jaké tu obhajuješ nemůžeme mít zákony jednoduché, ale všechno tu musí být tak složitý a komplikovaný .....
Asi si čteš nějaký jiný zákony, protože tohle, co píšeš, tam zdaleka není. Nedokážu si představit situaci, kdy žadatel splňuje podmínky pro skupinu B a zároveň nesplňuje podmínky pro skupinu C. Pokud však tato situace nastane, pak je důvod k tělovýchovnýmu doktorovi, ne jindy. Ať si každej před zbrojákem chodí klidně i na kolonoskopii, já na to ale náladu a čas nemám. Vůbec není důvod tady brečet, že kvůli lidem s analytickym myšlením a nenechajícím si kálet na hlavu máme složitý zákony.
- Piggy
Příspěvek#115 » úte 22. bře 2016, 22:49
Tak jsem vám všem vyhrabal ve vyhlášce 493/2002 Sb. choroby, které vylučují způsobilost pro C/D/E/F, ale za jistých podmínek umožňují A/B:
4. mentální retardace,
5. systémové atrofie postihující primárně centrální nervovou soustavu,
6. extrapyramidové a pohybové poruchy,
7. degenerativní nemoci nervové soustavy nezařazené výše,
8. epilepsie, epileptické syndromy, kataplexie,
9. snížení zrakové ostrosti pod 6/12 na každém oku zvlášť po korekci,
10. poruchy sluchu znemožňující komunikaci hovorovou řečí na vzdálenost menší než 6 metrů,
11. nemoci vnitřního ucha provázené poruchami rovnováhy.
Potom jsou tam další, které způsobilost pouze omezují, i tam ale jsou podmínky pro A/C mírnější než pro C/D/E/F.
A přijde mi to naprosto logické: kdo je dost zdravý na nošení, je ipso facto dost zdravý i na držení, no ni?
P.S. A tím, že to vyšetření tělovýchovným lékařem není přímo v zákoně, ale ve vyhlášce o posuzování zdravotní způsobilosti, je nesmysl uvažovat o nesplnění jiné (věkové) podmínky než zdravotní.
4. mentální retardace,
5. systémové atrofie postihující primárně centrální nervovou soustavu,
6. extrapyramidové a pohybové poruchy,
7. degenerativní nemoci nervové soustavy nezařazené výše,
8. epilepsie, epileptické syndromy, kataplexie,
9. snížení zrakové ostrosti pod 6/12 na každém oku zvlášť po korekci,
10. poruchy sluchu znemožňující komunikaci hovorovou řečí na vzdálenost menší než 6 metrů,
11. nemoci vnitřního ucha provázené poruchami rovnováhy.
Potom jsou tam další, které způsobilost pouze omezují, i tam ale jsou podmínky pro A/C mírnější než pro C/D/E/F.
A přijde mi to naprosto logické: kdo je dost zdravý na nošení, je ipso facto dost zdravý i na držení, no ni?
P.S. A tím, že to vyšetření tělovýchovným lékařem není přímo v zákoně, ale ve vyhlášce o posuzování zdravotní způsobilosti, je nesmysl uvažovat o nesplnění jiné (věkové) podmínky než zdravotní.
- Sedmej
Příspěvek#116 » stř 23. bře 2016, 07:45
Caroprd111:
v paragrafu 3, odstavec 1 se doslova píše cituji bez nějakých osobních úvah, takže nevím co kde čteš ty, ale je to tam:
"V případě, že jde o posudek o zdravotní způsobilosti pro vydání zbrojního průkazu skupiny B, a nejde-li o žadatele, který splňuje podmínky pro držení zbrojního průkazu skupiny C, D nebo E, vyžádá si posuzující lékař vždy odborné vyšetření tělovýchovného lékaře."
naopak tam chybí to slovíčko 'zdravotní' podmínky, kterým se ty a další ohání. a je tam že si to vyžádá vždy. já tu narozdíl od tebe nedávám vysvětlení zákona podle svých doměnek, jen cituju co tam je. pokud si paní doktorka přečetla tuhle část vyhlášky, nevymýšlela nějaké svoje úvahy, logicky ho poslala správně k tělovýchovnýmu.
v paragrafu 3, odstavec 1 se doslova píše cituji bez nějakých osobních úvah, takže nevím co kde čteš ty, ale je to tam:
"V případě, že jde o posudek o zdravotní způsobilosti pro vydání zbrojního průkazu skupiny B, a nejde-li o žadatele, který splňuje podmínky pro držení zbrojního průkazu skupiny C, D nebo E, vyžádá si posuzující lékař vždy odborné vyšetření tělovýchovného lékaře."
naopak tam chybí to slovíčko 'zdravotní' podmínky, kterým se ty a další ohání. a je tam že si to vyžádá vždy. já tu narozdíl od tebe nedávám vysvětlení zákona podle svých doměnek, jen cituju co tam je. pokud si paní doktorka přečetla tuhle část vyhlášky, nevymýšlela nějaké svoje úvahy, logicky ho poslala správně k tělovýchovnýmu.
-
- Caroprd111
Příspěvek#117 » stř 23. bře 2016, 07:54
Je to marný... Přečti si ještě párkrát to, co napsl, Piggy, zejména v části P.S. Důležitý jsou tam právě jen ty zdravotní podmínky, jinak by to nebylo ve vyhlášce o posuzování zdravotní způsobilosti. A proto ho právě logicky poslala k dalšímu doktorovi neoprávněně, pokud to bylo jen proto, že si žádal pouze o skupinu B.
- honzek86
Příspěvek#118 » stř 23. bře 2016, 08:02
Souhlasím se Sedmej - nejde podle mne o žádné zdravotní podmínky, ale prostě o obecné podmínky (proč by to nemohlo být ve vyhlášce o posuzování zdravotní způsobilosti? prostě se to odkazuje na ZoZ). Napsali to filištínsky, ale prostě chtějí říct, že se to týká těch mlaďochů, co legislativně (ne zdravotně!) dosáhnou na B ale na jiné skupiny nee... Přijde mi to v tomto ohledu docela jasné.
- honzek86
- Sedmej
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva