Provadeci predpisy k novemu ZOZ
- JirkaCV
- dan
Příspěvek#108 » sob 18. říj 2025, 21:59
Pravdepodobne ano. Pokud se bavime o elektronicke podobe. Pokud ale bude protistrana trvat na originalu ve fyzicke podobe, pak bude niutna autorizovana konverze - a ta momentalne stoji 30Kc.strana.marinakus píše:Zbrojní list by měl být získatelný zadarmo i z portálu občana.
Ano.§ 7 odst b pism 2audis píše:Dotaz : podle nového zákona když chci koupě zbraň kat B = r3?, musím nejdřív zadat o povolení k nákupu jako dnes?
Ano, diskutovali. Neni to pravda, Je to jedna, nikoliv vsak jedinna, moznost. Pokud ale na ni protistrana bude trvat a ty na to pristoupis, pak jste se tak dohodli. Stejne jako kdyby protistrana trvala na uhrade sekem. To je take jedna, nikoliv jedinna, moznost uhrady kde je na vas na jake z nich se domluvite. Proste domlouvate jak zpusob prokazani skutecnosti, tak zpusob uhrady a u obojiho je na vas jaky z moznych zpusobu si dohodnete.audis píše:tak když nemám státní aplikaci
- audis
Příspěvek#109 » ned 19. říj 2025, 09:00
Dekuju. Navzdory prohlášení MV není rušení karet ZP podstatné zjednodušení. Dnes je vyndat z kapsy peněženku a vyjmout z peněženky kartu. V 2026 bude vyndat telefon, vzbudit ho, najít apku a spustit, vepsat login heslo a přihlásit se, v menu najít zbrojní oprávnění a ukázat ho. Hovno zjednodušeni. pridelani práce! A obcane poser se.
- dan
Příspěvek#110 » ned 19. říj 2025, 09:13
Kdyz se domluvite na takovemhle zpusobu overeni, no tak nevim na co si stezujes - takhle jste se domluvili. To ja se s nim domluvim na daleko jednodussim - vyndam z kapsu penezenku, vyjmu poprekladanou listinu prokazujici skutecnosti, rozlozim ji, predlozim, a mam hotovo. A pokdu se na tom nebude chtit domluvit - no, to si budu muset rozmyslet jestli tu vec chci tak hodne, ze pristoupim na zpusob, ktery navrhne on. Stejne jako kdyby treba trval na tom, ze platbu chce sekem a ne hotovosti.
- marinakus
Příspěvek#111 » ned 19. říj 2025, 12:11
dan : Ale kulový. Audis má naprostou pravdu. Toto "zjednodušení" nikde nic nezjednodušuje ale právě naopak. Přidělává to práci naprosto všem. Jsem přesvědčen, že to ví i autoři tohoto nesmyslu ale prostě už nechtěli nebo spíš nesměli couvnout. Inu digitalizace je přece pokrok.
- Redsnake
Příspěvek#113 » ned 19. říj 2025, 16:09
Na střeleckém fóru spouštíme open betatest zkouškové aplikace s novými otázkami.
https://streleckeforum.cz/t/aplikace-pr ... avneni/875
https://streleckeforum.cz/t/aplikace-pr ... avneni/875
IMG_5787.PNG
IMG_5788.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- dan
Příspěvek#114 » ned 19. říj 2025, 19:37
Ja si dal praci popsat jak se to da udelat, korektne a jednoduse. Dost podobne jako se to dela dneska - taky s sebou potrebujes mit papir (nakupko). Tvuj protiargument "ale kulovy" ale naznacuje, ze tim hlavnim a zasadnim problemem je, ze se ti chystaji sebrat plastovou karticky. V tom ti musim dat za pravdu, tu ti skutecne seberou. A chapu, ze psychickou ujmu, kteroa ti tim vznikne nijak neumensi vedomi, ze uz neni k nicemu potreba. Bohuzel, s abstinencnimi priznaky zavislosti na plasti ti pomoct neumim.marinakus píše:Ale kulový.
- marinakus
Příspěvek#115 » pon 20. říj 2025, 08:26
dan : Když nechápeš souvislosti, je těžké se s tebou bavit. Zkus se zamyslet, kde nový systém skutečně přinese něco plusového. Ať už se bude jednat o držitele zbraní, policisty z agendy zbraní, správce střelnic nebo třeba myslivecké hospodáře. Schválně na co přijdeš.
- marinakus
Příspěvek#118 » pon 20. říj 2025, 08:54
Murphy : Že nebudeš muset nosit kartičky je všeobecné. Jestli to přinese jen tuto výhodu nebo víc nevýhod se zamysli sám. A o ty pitomé kartičky nakonec ani tak nejde. Jde o důsledky pro všechny zainteresované subjekty. Pokud by např. bylo zbrojní oprávnění dostupné v E-dokladech a systém fungoval bez problémů, celkem nic bych proti digitalizaci agendy zbraní neměl. Ale takto je nový systém skutečně hodně kontraproduktivní. A to fakt pro všechny.
- Murphy
Příspěvek#119 » pon 20. říj 2025, 09:00
Popravde mne osobne stvou prave ty karticky. ZP bych prekousnul, ale PZ, stejne jako technicaky, jsou opruz, kdyz clovek strida.
A ty ostatni body, ktere kdokoliv prezentoval jako nevyhody, ja jako nevyhody nevidim. Mozna castecne i proto, ze se mne aktualne netykaji a nedokazu si to do detailu predstavit.
A ty ostatni body, ktere kdokoliv prezentoval jako nevyhody, ja jako nevyhody nevidim. Mozna castecne i proto, ze se mne aktualne netykaji a nedokazu si to do detailu predstavit.
- cipis
Příspěvek#120 » pon 20. říj 2025, 10:19
On je problém i malinko jinde. Lidé stále chtějí něco kontrolovat. A bez kartiček jim to moc nepůjde.
Akorát si nevšimli (nebo nechtějí brát v potaz), že jim ubylo to kontrolování.
Mně jako správce střelnice od ledna nebude muset zajímat, s čím dotyčný přišel, po "legální" stránce. Jediné, co musím, tak zkontrolovat jeho totožnost. A samozřejmě, jestli ty krámy, co donesl, splňují podmínky střelnice. Jestli je ta puška jeho, manželky, souseda či ji ukradl, tak mi bude už buřt. To bude záležitost už jen a pouze policie. Takže jestli se nezvládnu oprostit od nutkání furt něco kontrolovat, tak 158 a nazdar, tím končím.
Stejně tak to "kontrolování" nákupka. Já jednám v dobré víře, že dotyčný má vše v pořádku (po kontrole totožnosti "Máš vše v pořádku?" Ok, tady to máš.). A jestli jsem tak paranoidní, tak sraz na OSZBM, jak za dávných dob s přepisem auta. Bude to ta nejlepší kontrola (alibismus), jaká jen může být. Násobně lepší, než tařka deset let stará kartička (kde ani nevím, jestli je zdrav. způsobilost, co je na 5 let max.). Či někým lživě tvrzené možné zfalšování výpisu z Czechpointu.
Akorát si nevšimli (nebo nechtějí brát v potaz), že jim ubylo to kontrolování.
Mně jako správce střelnice od ledna nebude muset zajímat, s čím dotyčný přišel, po "legální" stránce. Jediné, co musím, tak zkontrolovat jeho totožnost. A samozřejmě, jestli ty krámy, co donesl, splňují podmínky střelnice. Jestli je ta puška jeho, manželky, souseda či ji ukradl, tak mi bude už buřt. To bude záležitost už jen a pouze policie. Takže jestli se nezvládnu oprostit od nutkání furt něco kontrolovat, tak 158 a nazdar, tím končím.
Stejně tak to "kontrolování" nákupka. Já jednám v dobré víře, že dotyčný má vše v pořádku (po kontrole totožnosti "Máš vše v pořádku?" Ok, tady to máš.). A jestli jsem tak paranoidní, tak sraz na OSZBM, jak za dávných dob s přepisem auta. Bude to ta nejlepší kontrola (alibismus), jaká jen může být. Násobně lepší, než tařka deset let stará kartička (kde ani nevím, jestli je zdrav. způsobilost, co je na 5 let max.). Či někým lživě tvrzené možné zfalšování výpisu z Czechpointu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí