Kde nelze nosit zbraň

Gimpel

Příspěvek#1141 » úte 4. bře 2025, 15:37

.......... na výstavu motorek ....... jestli na takovou výstavu mohu nosit .......

Nenapadá mne žádný reálný důvod proč nemohl bys (nosit).
Vůbec bych toto neřešil.

Murphy

Příspěvek#1142 » úte 4. bře 2025, 16:44

cipis píše:Akorát přestávku na oddech máš až po 6h v nejhorším ...

Jinak ani ty pokladničky být nemusí, defacto vyhoví řetěz/lanko, prostrčené lučíkem a chycené za něco v autě, co nejde jinak, než třeba pákovkama, dostat pryč.

Za lucik by to asi neproslo.
Zbran s privazanym lucikem nabijes a pouzijes k prestreleni lanka. ;-)
Nebo z ni nekdo sunda hlaven a zaver.
A strelivo uz za lucik neprivazes vubec. 8-)

Střelec

Příspěvek#1143 » úte 4. bře 2025, 16:45

Ustřelíš řetěz a budeš doufat, že se ti to od něčeho neodrazí do kebule, chtělo by si to méně koukat na filmy.

Murphy

Příspěvek#1144 » úte 4. bře 2025, 17:22

Zoufale fetky co se vlamou do auta by to zkusit mohly.
A naboje ....

JirkaCV

Příspěvek#1145 » úte 4. bře 2025, 19:10

Očekávám, že nám MV vysvětlí, jak si to představuje a firmy nabídnou řešení.

dan

Příspěvek#1146 » stř 5. bře 2025, 01:15

libak3 píše:Tedy je směrodatný řád výstaviště.
Ano a ne. Zakon o zbranich a strelivu vyslovne pocita s tim, ze mas strelnou zbran i v miste, kde ti k tomu vlastnik pozemku/prostoru nedal souhlas. To je podstata rozdilu mezi drzenim a nosenim. Tim, ze pujdes ozbrojen na vystaviste kde provozni rad vstup se zbrani zakazuje se nedopustis prestupku proti ZoZ. Pokud mas pravo nosit,

Vlastnik prostor/pozemku ale ma pravo rozhodovat tom, kdo se v jeho prostorach muze pohybovat. Muze se rozhodnout, ze vstup je povolen pouze ve formalnim odevu - a kazdeho, kd ho mit nebude, vykazat. Stejne tak muze rozhodnout, ze si nepreje vstup osob se strelnou xbrani - a i v tomto pripade muze toho, kdo prani neplni vykazat. Ale nehrozi nic vic. Jen to, ze akci budes muset opustit, pokud u sebe budes mit zbran tak nesikovne, ze to bude videt, opravnena osoba si vsimne, a vykaze te. Teprve v tomto okamziku, kdybys neuposlechl, se z toho stava zalezitost pro Policii. Ale ne proto, ze mas u sebe zbran, ale proto, ze jsi v cizich prostorach a odmitas je i po vyzvani opustit.

libak3

Příspěvek#1147 » stř 5. bře 2025, 06:04

dan píše:
libak3 píše:Tedy je směrodatný řád výstaviště.
Ano a ne. Zakon o zbranich a strelivu vyslovne pocita s tim, ze mas strelnou zbran i v miste, kde ti k tomu vlastnik pozemku/prostoru nedal souhlas. To je podstata rozdilu mezi drzenim a nosenim. Tim, ze pujdes ozbrojen na vystaviste kde provozni rad vstup se zbrani zakazuje se nedopustis prestupku proti ZoZ. Pokud mas pravo nosit,

Vlastnik prostor/pozemku ale ma pravo rozhodovat tom, kdo se v jeho prostorach muze pohybovat. Muze se rozhodnout, ze vstup je povolen pouze ve formalnim odevu - a kazdeho, kd ho mit nebude, vykazat. Stejne tak muze rozhodnout, ze si nepreje vstup osob se strelnou xbrani - a i v tomto pripade muze toho, kdo prani neplni vykazat. Ale nehrozi nic vic. Jen to, ze akci budes muset opustit, pokud u sebe budes mit zbran tak nesikovne, ze to bude videt, opravnena osoba si vsimne, a vykaze te. Teprve v tomto okamziku, kdybys neuposlechl, se z toho stava zalezitost pro Policii. Ale ne proto, ze mas u sebe zbran, ale proto, ze jsi v cizich prostorach a odmitas je i po vyzvani opustit.

Ano, přesně takhle to chápu i já. Pro doplnění - řád výstaviště jsem si stejně pro jistotu dohledal, a nemají rádi psy, alkohol, jezdit třeba na kolečkových bruslích mezi lidmi atd. Zbraň tam naštěstí nikde nemají.

JirkaCV

Příspěvek#1148 » stř 5. bře 2025, 07:35

Možná proto, že by mu tam půlka motorkářů nepřijela :)

Petr z Braníka

Příspěvek#1149 » úte 1. dub 2025, 22:53

Čerstvá zkušenost ze soboty - Kongresové centrum Praha (Vyšehrad).
Se ženou jsme zde navštívili v sobotu ples, ale ouha, překvapení; u vstupu ochranka kontrolovala návštěvníky detektorem kovů, každý procházel rámem. Ples začínal za 20 minut, situace na hovno. Oslovil jsem pracovníka ostrahy a upozornil ho předem, že u sebe mám zbraň, a ať mi dá instrukce, co v takovém případě dělat. Nevěděl, odkázal mě na vedoucího směny, na kterého jsem vyčkal. Nic naplat, ani on nevěděl co se mnou, opakoval, že mě nemůže pustit dovnitř. Nezbývalo než požádat manželku, ať zatím vevnitř zabere stůl a počká na mě. Vyťukal jsem na mobilu Uber a mazal domů hodit kvér do trezoru, a rychle zpátky. Přišel jsem tak asi o 40 minut programu.

Samozřejmě se jednalo o zde velice diskutované polovičaté řešení, které žádnému útoku zabránit nemůže. Mezi detekčními rámy pouze natažená páska, pánové ostrahy byli neozbrojení důchodci, schopni pouze ozbrojenou osobu požádat, aby odešla. Fakticky si její odchod nemohou vynutit, kdyby ozbrojená osoba odejít nechtěla, a chtěla by raději střílet do lidí, nemají páku s tím něco udělat. Jenom by jim u toho blikal a pípal bezpečnosti rám, ale nic víc by se nedělo.
Takže jsem uložil pistoli doma a vrátil se, abych se zařadil mezi pečlivě prohledané, bezpečně s jistotou bezbranné, potenciální oběti.
Kdyby David Kozák ještě žil, tak tady by se vyřádil. Zde je provozovatelem zaručen klid a nulový odpor.

PS: ples byl překrásný a večer se jinak vydařil. Až na ten pocit, že jsem se pár hodin nacházel na cestě do pekla vydlážděné dobrými úmysly.

dan

Příspěvek#1150 » stř 2. dub 2025, 02:24

Je to soukroma akce. Nelze poradateli uprit pravo nastavit pravidla jak uzna za vhodne, i kdyby tobe pripadaly nevhodny a nebezpecny.
A je tvym pravem povazovat navstevu takovyho mekkeho cile za prilis nebezpecnou a nejit tam. Ale tusim, zes az takove obavy nemel, kdyz's tam vzal rodinu a jeste je tam nechal samotne ...

audis

Příspěvek#1151 » stř 2. dub 2025, 06:02

Ještě doplň kdo byl pořadatel plesu.

Petr z Braníka

Příspěvek#1152 » stř 2. dub 2025, 06:54

dan: Je to tak. S ochrankou jsem sice krátce diskutoval, upozornil jsem na absurdost celé situace, když všechno, co mají k dispozici, je jen jejich prosba, abych se zbraní nevstupoval. Že to je prostředek, který je účinný jen na slušného člověka, který nepřišel se zlým úmyslem. Na toho, proti komu je opatření zavedeno, účinné nebude. Ale že je mi jasné, že mohu pravidla buď přijmout, nebo odejít, že tady velí provozovatel objektu.
Musel jsem se rozhodnout a zhodnotit rizika a benefity. Kdybych se rozhodl mojí ženě říct, že jsem vyhodnotil ples jako životu nebezpečný a že jdeme domů, že se na něj měsíc těšila úplně zbytečně a i ty nové šaty že si doma zase může svlíknout, tak mě zabije osoba mému srdci nejbližší, holýma rukama, což je ještě horší představa. A tak jsem vlastně ani neměl na vybranou. Kdybych odešel, měl bych smrt jistou, když půjdeme dovnitř, snižuji pravděpodobnost hluboko pod 1% (dle poměrů panujících v ČR).
audis: ples pořádala taneční škola HES.
Naposledy upravil(a) Petr z Braníka dne stř 2. dub 2025, 07:23, celkem upraveno 1 x.

Haluziak

Příspěvek#1153 » stř 2. dub 2025, 07:19

Kolegové rychlý dotaz - Národní muzeum - v řádu mají zákaz, nekontrolují / kontrolují a umožní uložení / kontrolují a neumožní uložení?

vgj

Příspěvek#1154 » stř 2. dub 2025, 07:33

Pokud vím, tak v Národním muzeu rámy nejsou. Tj. jen opatření v řádu.

Rámy jsou prakticky na všech koncerech a v místech kde se koncerty konají. Plus klasika jako soudy a spol (ale nikde jinde než u soudu jsem možnost odložení nedostal).

Majkl

Příspěvek#1155 » stř 2. dub 2025, 07:37

Byl jsem v Kongresáku před dvěma týdny na Fantomovy opery. Opatření naprosto shodné s popisovanými. Jelikož jsem od kolegyně předem věděl, že jsou tam rámy, tak jsem železo nechal doma, zavírák v autě a na nošení přešel do módu "Egypt". Cestoval jsem po něm loni a kvůli tomu, že maj u všech větších památek rámy jsem se vybavil - existují nože / dýky, které nejsou z kovu.

Jinak ty rámy si nejsem jistej, jestli a jak v tom Kongresáku fungujou. Já ho prošel s mobilem, peněženkou a klíčema od auta v kapse a ani nepíp. Takže jsem dost přesvědčenej, že mít mojí prťavou plastovou 7,65 v zadní kapse u kalhot, tak ....

Zpět na