Zbrojní průkaz, které skupiny si vybrat
- vgj
- Sedmej
Příspěvek#141 » ned 24. dub 2016, 09:51
Já mám třeba jen E. Pracovat se zbraní doufám nebudu (baví mě to co dělám), být myslivcem také nechci. V ničem mě to v podstatě neomezuje. Jediné velké mínus vidím v tom, pokud by v budoucnu někoho napadlo, že civilista nemá mít co zbraň na vlastní obranu, tak pak bych měl možná smůlu a musel bych dodělávat alespoň to B a předstírat, že jsem sportovec. 

- jaro.63
Příspěvek#142 » ned 24. dub 2016, 11:40
Já mám taky jen E a co jsem si zjišťoval o návrzích na změnu držení zbraní, kterou pořád v to podělaným Bruselu vymýšlí
, tak u A by byly zbraně znehodnoceny trvale( bez možnosti z nich střílet), u C jen myslivecké spolky (členství) a u B by nestačilo to jen předstírat že jsi sportovec, povolení mít zbraň ke sportovní střelbě bys dostal až po doložení
, že jsi členem sportovního střeleckého klubu, ( těch volovin je v návrzích víc, ale to je na jiné vlákno). Zvažoval jsem udělat si B,E, ale dělal jsem zbroják nedávno a B jsem zrušil (při B stejně zbraň nemůžeš nosit a použít, protože kdybys ji použil jako při E, tak seš v totálním průseru) protože není jistota, že v budoucnu nedojde k výše uvedeným změnám a nezačnou nám chodit obálky s modrýma pruhama na odevzdání samonabíjecích zbraní (opakovačky a perkuse by nám možná milostivě nechali).

- Rex
Příspěvek#146 » ned 24. dub 2016, 13:02
....imho je pitomost, když člověk v okamžiku žádosti o zbrojní průkaz neví co s tou zbraní vlastně chce dělat ( a tak si napíše pět skupin, co kdyby někdy něco.... ).
Pokud je někdo sběratel, v poho, dá si i A.
Pokud chce někdo přebíjet, kupovat střelivo různé ráže, soutěžit na vyšším levelu, jasně, dá i B.
Myslivci jsou jasní, dají i C.
Někdo seriozně uvažuje o práci pro agenturu, logicky dá i D.
Když si někdo chce jenom zabouchat na střelnici, spát s pistolí pod polštářem a chodit s boulí na boku, stačí mu samotné E.
Pokud je někdo sběratel, v poho, dá si i A.
Pokud chce někdo přebíjet, kupovat střelivo různé ráže, soutěžit na vyšším levelu, jasně, dá i B.
Myslivci jsou jasní, dají i C.
Někdo seriozně uvažuje o práci pro agenturu, logicky dá i D.
Když si někdo chce jenom zabouchat na střelnici, spát s pistolí pod polštářem a chodit s boulí na boku, stačí mu samotné E.
- Enerccio
Příspěvek#148 » ned 24. dub 2016, 13:07
nekdo si chce jen tak zabouchat na strelnici, da si E a pak se mu to zalibi a rekne si, kurna, chtel bych jit na hon nebo se mu zalibi serie zbrani a pak se mu zalibi pekna zakazana zbran a rekne si "ta mi zrovna chyby do sbirky" a muze si delat vsechny blbe procedury znova a znova je zaplatit.
U nas byla na zkouzce jedna co si delala jenom A protoze prave proto aby mohla podat vyjimku na automat do sbirky. Ta si asi take rikala ze Acko nikdy nebudu potrebovat je to zbytecny.
U nas byla na zkouzce jedna co si delala jenom A protoze prave proto aby mohla podat vyjimku na automat do sbirky. Ta si asi take rikala ze Acko nikdy nebudu potrebovat je to zbytecny.
Naposledy upravil(a) Enerccio dne ned 24. dub 2016, 13:10, celkem upraveno 1 x.
- Sedmej
Příspěvek#150 » ned 24. dub 2016, 13:42
Enerccio: představ si, že naopak spousta lidí ví a dělá si ZP po zralé úvaze na co to chce a podle toho si zvolí skupiny. chápu, když to je nějaké spontální rozhodnutí, ale každej to tak prostě nemá. a v nejhorším si to prostě dodlám, ale myslím, že to nikdy nebude třeba.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí