Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

I.C.E

Příspěvek#1351 » čtv 9. črc 2015, 20:41

Zajdi přímo na střelnici kde se to bude dělat a zeptej se přímo tam.

esorimer

Příspěvek#1352 » pát 31. črc 2015, 08:44

HonzaLBC píše:Jsou dvě možnosti postupu:

1) Podle návodu k použití od výrobce zbraně se lámou hlavně a pažba zůstává. Používat věci podle návodu výrobce se myslím považuje za rozumné.
2) Láme se pažba, hlavně zůstavájí vodorovně do bezpečného prostoru.
...

Není to tak, že 1) se používá na lovu, kde nechcete někoho v okolí zastřelit a broky se zaryjou do hlíny, kdežto 2) se používá na střelnici, kde nechcete, aby se broky odrazili od betonové země a někoho zastřelili, tak se míří na terče?

esorimer

Příspěvek#1353 » pát 31. črc 2015, 08:48

Zdravím, v pondělí jsem udělal zkoušky v Čestlicích. Šel jsem na řadu první a hned poté rychle odjel na policii dát si žádost, tak nevím jak dopadli ostatní, ale já to měl v pohodě - komisař nic nenastražoval, chtěl jen kontrolu zbraně, rozborku, řešení závady a pak se šlo střílet. Nic co by tu už nebylo napsáno. Takže "pohoda" (pohoda to úplně nebyla, byl jsem tak nervózní, že se mi rozpouštěla pistole v rukou :D)

dilatator

Příspěvek#1354 » pát 31. črc 2015, 09:05

Já v úterý v Břidličné: 8 uchazečů + 4 reparáty. Zhruba 50% odúmrť - dva už na testech, lítalo se i na praktické.

Já test na plný počet, praktická s pochvalou ( školní náboj v komoře ČZ 75 - ale za to ta pochvala nebyla ), když komisař (pan Pátik) viděl že se orientuju byl všetečný ...... Nakonec jsem to nasypal do terčů, dneska koupím kolky za 2800, v pondělí doktorka a ve středu PČR.

Gorgon

Příspěvek#1355 » úte 4. srp 2015, 09:56

Já byl minulý měsíc v Přešticích, bylo nás tam asi 15, 3 nedali test a jeden nedal střelby, jinak pohoda, akorát byl den v háji:) Žádné zvláštnosti nebyly, jenom mne zarazily drobnosti jako že nemám vypouštět přes palec ale všechno ovládat jednou rukou (což bych se bál že mi kohout vyklouzne z prstů, ovšem byl tam vypouštěč) a tak.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1356 » úte 4. srp 2015, 10:23

S tim vypouštěním už by se mohli dohodnout. Můj pan komisař v Praze (už si nepamatuju jméno), zase trval na vypouštění oběma palci, což mě osobně vadí, nemam pak zbraň tolik pod kontrolou. Prý jiná možná varianta není. Kdyby mě za to už zkoušky vyrazil, asi bych se šel hádat.

mikky

Příspěvek#1357 » úte 4. srp 2015, 10:49

Vypouštění je nekonečnej souboj. Vyřešit se dá jedine decockerem nebo strikerem :) Ale vážně, já jsem před komisařem vypouštěl obouruč a vypouštím tak dodnes, když mam nadrcnuto. Umím to i jednoruč, ale prostě tomu nevěřim. Vůbec si neumim představit, jak máš zbraň "míň pod kontrolou", když vypouštíš obouruč - já to mam přesně naopak :)

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1358 » úte 4. srp 2015, 11:13

No jako že když mam oba palce na kladívku, tak pak tu pažbičku nedržim tak pevně a mam pocit, jakobych si zbraň tlakem na kladívku vyvracel z ruky. Takovej ten pocit, že si vyskočí, pustíš kladívko, to doklapne a ještě ti pistole vypadne z ruky :D.

Jsem zvyklej a jde mi líp, ovládat kladívko jenom palce slabé ruky mezi kladívkem a úderníkem.

Marcurba

Příspěvek#1359 » úte 4. srp 2015, 11:14

Mi spíš přijde to vypouštění úplně šílené...vemte si, že vypouštíte jedním palcem, ten Vám uklouzne a prd...jste bez palce...

marinakus

Příspěvek#1360 » úte 4. srp 2015, 11:15

HawkCZ : Jak se mají dohodnout, když vzájemná komunikace mezi nimi v podstatě neexistuje a jednotná pravidla nejsou nikde určena ani stanovena a navíc samozřejmě co člověk to názor a na tom si bude trvat. Musela by přijít nějaká direktiva shora, jinak to nevidím.
Jinak naprosto souhlasím s Mikkym, když se to naučíš přes ty dva palce, je to podle mne nejbezpečnější vypuštění kohoutu na zbrani bez decockeru ikdyž to na první pohled vypadá trochu krkolomně a zbraň máš pod kontrolou naprosto v pohodě.

lawe

Příspěvek#1361 » stř 5. srp 2015, 09:14

Já dělal 24.7. v Přešticích stejně jako Gorgon, jako krátká tam byla nová neoběhaná CZ 75D, takže šla dost špatně rozebrat. Úspěšnost byla velká. Na rozdíl od zkušenosti na 80 stránce z 23.5. kde vypadla snad třetina, někdo psal do testů místo na separátní papír a policejní dozor měl hodinu zpoždění nás nic takového nepotkalo.

kulda

Příspěvek#1362 » úte 18. srp 2015, 13:44

Zdar všichni, tak jsem to tady prelouskal, dost mi to pomohlo. Všem přispěvatelům velký dík. Zkoušku jsem dnes udělal, sice na druhej pokus, ale je to tam. Diiiiiiky. ;-)

mikky

Příspěvek#1363 » úte 18. srp 2015, 13:57

Gratulace, kuldo :) pro další generace se, jestli chceš samozřejmě :), poděl, co ti zkoušku na poprvé zkazilo. Někomu to třeba příště pomůže...

kulda

Příspěvek#1364 » úte 18. srp 2015, 15:43

Ok, prvni zkouska nedopadla, protoze jsem byl totalne vystreslej. Vyhodili me na kratky. V zasobniku naboj v komore hilzna. Kontrola stavu zbrane, zasobnik ven, stazeni zaveru, hilzna vylitla. No a pak se zeptali co mi to vyletelo ze zbrane, ja rekl ze prazdna nabojnice. No a co se bude dit dal? a ja zustal stat a nevedel. Chtel slyset, ze v hlavni mohla zustat strela a je nutno ji nejprve rozebrat a zkontrolovat hlaven. Takze tak. :)

Serz

Příspěvek#1365 » úte 18. srp 2015, 16:44

Tak to je dost zakerna situace

Zpět na