Nákupní povolení

sided
moderátor

Příspěvek#1411 » čtv 14. črc 2016, 11:39

Je zajímavý že podobný komplikace vymejšlej vždycky lidi s čersvýma notama. Kdybyste pamatovali dobu kdy se do nákupky vyplňovalo i číslo zbraně tak vám ta brokovnice opakovací/samonabíjecí zas tak komplikovaná nepřijde ;) . Proč vůbec máte potřebu štourat do něčeho co řadu let bez jakýchkoli problémů funguje?

davidoff

Příspěvek#1412 » čtv 14. črc 2016, 12:15

sided: Ja bych to nebral tak tristne. Je to jako v praci, kdyz prijde novy mlady clovek, tak ma spoustu napadu jak delat neco jinak. Bud je moznost ho hned na zacatku setrit, ze tomu nerozumi, ze novej a mladej. Nebo mu dat prostor at se ukaze a treba muze mit dobre napady. Mezi nama, porad se omila co tam vlastne psat a podle ceho a ze nejlepsi je to podle seznamu v CRZ, ktery se ale neda dohledat, atd. Kdyby bylo jasne danych x druhu nebo lepe zadny druh (proste jen NP na zbran), tak by to nikdo neresil.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#1413 » čtv 14. črc 2016, 12:21

Kdo prijde do novy prace a je okamzite nejchytrejsi na svete, tak vetsinou zase rychle odejde, protoze kazdej normalni se nejdriv trochu porozhlizi, aby zjistil co a jak...

marinakus

Příspěvek#1414 » čtv 14. črc 2016, 18:39

Je to hodně o tom, co napsal Sided. Je třeba si uvědomit, že jsme asi jediná evropská země, kde je NP nárokovatelné a policie jeho vydání v podstatě nemůže odmítnout. A přesně to, že se zbraň uvádí hodně obecně už teď, je naprosto výborné. Cenil bych si toho, co máme. Občané jiných států mohou jen závidět.

kiv61

Příspěvek#1415 » čtv 14. črc 2016, 19:16

sided píše: .. Kdybyste pamatovali dobu kdy se do nákupky vyplňovalo i číslo zbraně ...

Nemálo z nás na druhé straně pamatuje relativně nedávnou dobu, kdy žádné nákupko neexistovalo. Došlo se do obchodu se ZP a pak se zbraní + paragonem pro PZ, který vystavili na počkání i v Praze.
Místo dnešních čtyř návštěv na "Zbraních" a v průměru min. jednoho měsíce času stačila jedna ...

SC1

Příspěvek#1416 » čtv 14. črc 2016, 21:27

Opět po čase vznesu možná blbý dotaz. Mám NP na pistoli samonabíjecí, kterou jsem si chtěl koupit co nejdříve a při jejím přihlašování pak rovnou požádat o NP na brokovnici opakovací, kteoru jsem si chtěl koupit následně. Jak už to tak chodí, plán je skvělý, ale realita ne :-). Po zjištění dodacích lhůt u prodejce to vypadá, že si na pistoli chvíli počkám. Nabízí se tedy varianta nesedět s rukama v klíně a zaměnit pořadí. A dotaz tedy zní: Mohu si nechat NP na pistoli zatím nevyužité a žádat o další NP na brokovnici? Nebo musím nejprve využít / vrátit první NP a pak žádat o jiné?

Vím, že zákon nic takového výslovně nezakazuje, ale radši bych se dozvěděl něco o skutečné praxi. Jestli se v těch 94 předchozích stránkách diskuse něco takového už píše, tak je mi to trapné, ale při zběžném prolistování jsem to nenašel. Díky.

sided
moderátor

Příspěvek#1417 » čtv 14. črc 2016, 21:31

NP má platnost rok a můžeš jich mít souběžně třeba deset.

mikky

Příspěvek#1418 » pát 22. črc 2016, 20:47

mikky píše:Tak jsem trošku prošťouchnul KŘ KVK s datovkou a více důvody pro nabytí, držení a nošení. Dvě žádosti, u každé byly 3 důvody: sběratelství, sport a obrana.

Žádost poslána DS v neděli večer. Hned v pondělí ráno telefonní hovor od vedoucího komisaře příslušného OSZBM (dokonce v jiném městě), čili spisovou službou jim to propadlo rychle (možná pomohlo, že jsem v datové zprávě do příslušné kolonky uvedl, že zpráva je určena mému OSZBM - nevim jak je to na webu, používám program Datovka).

Rychlost předání žádosti byla ale poslední dobrou zprávou. Nejdřív byl problém s platbou - prý, cituji, "nemáme bankovní účet, takže nám to není kam poslat. Jste první, budeme to muset vyřešit". Budiž. "Řešení" spočívá v zaslání kolků poštou.

Další problém byl s důvody. Prý "nemůžeme vám dát obranu a sběratelství, protože na sběratelství nemůžete nosit, to je jiný rozhodnutí, to nejde". Nejdřív jsem to úplně nechápal, protože posledně tam víc důvodů nešlo "kvůli tomu našemu systému, ono to tam nejde naklikat". Následoval rychlý dotaz na MVČR (prozatím bez odpovědi) a dva telefonní hovory s vedoucím, který přislíbil, že se "zeptá Prahy". Odpoledne telefon, že to teda půjde, ale že dostanu na každou zbraň dvě rozhodnutí - jedno na nošení (obrana,sport) a jedno na sběratelství. Nakoupit budu moct jen na to první. OK.

Sága pokračuje. TL;DR: Dopadlo to dobře.

Kolky jsem poštou poslal přímo na jméno p. komisaře ve čtvrtek večer. V pátek odpoledne mi psal jakýsi praporčík, že NP mám připravená k vyzvednutí. Odpověděl jsem, že bych je rád do DS. V pondělí dopoledne telefon od komisaře, že to mam v datovce, ale že jsem jim poslal špatnou adresu, což byla pravda (neúmyslně, samozřejmě - kdo se má v těch úžasných identifikátorech DS vyznat), ale že tu mojí správnou našel. Společně jsme se zasmáli nad tím, jak jsou DS zprasený a já mám 4 nákupní povolení na dvě zbraně s dohromady třemi řádnými důvody per zbraň v elektronicky podepsaném PDF za čistého času necelé 3 pracovní dny, aniž bych se hnul ze židle :) Kdybych zoptimalizoval zaslání kolků, mohlo by to být i rychlejší. Náklady: 41 Kč za doporučený dopis.

-m.

Návštěvník

Příspěvek#1419 » ned 24. črc 2016, 12:35

Sberatelstvi a obrana nelze kombinovat; znama vec. Popravde mne nenapadlo se po tom pidit, takze jsem zvedavy, co ti z MV reknou - diky, ze do toho stouras. Jinak ja to posilam postou i s kolky, behem par dnu mam v datovce povoleni. Akorat pak 15 dnu cekam na uplynuti lhuty na odvolani - tohle jste nekdo neprostouchli?

cipis

Příspěvek#1420 » ned 24. črc 2016, 17:11

Jak jsem již psal, na Brně funguje to, že na žádost napíšeš rovnou, že se v případě kladného rozhodnutí vzdáváš odvolání.

Návštěvník

Příspěvek#1421 » pon 25. črc 2016, 21:59

Na dalekem severu ne, jak jsem ti popisoval posledně :D

Edit: kliká mi to dnes moc rychle, zkusím se po víkendu znovu zeptat, třeba se ledy hnuly.

Pablo.gs

Příspěvek#1422 » úte 26. črc 2016, 17:04

Tak jsem si dneska vyrazil do Jičína zažádat o nákupku, bo mám pocit, že je v trezoru nějak moc místa. Vůbec jsem si neuvědomil, že není pondělí, kdy jsou do 17,00, ale úterý, kdy je otevřeno pouze do 14,00. Na oddělení jsem přikvačil ve 14,15 , zrovna ze dveří vycházela fešná paní policistka a copak že potřebuju. Říkám N.P. .. tak běžte dál, kolega tam ještě je.
Tak tam vlezu a vrchní inspektor mi říká "Vy jste si teda vybral čas, dnes je do dvou a v půl třetí musím nejpozději vypadnout. Máme 15 minut, vyplňte si žádost a připravte 200,-" Tak jsem vypsal žádost, položil 2 kila a ptám se kdy se můžu stavit. Počkejte si venku, ještě máme 13 minut :-). Za 5 min. nákupka hotová, žádný kolky a vzadu už předtištěno, že podepisuju, že se vzdávám práva na odvolání. Ve 14,25 jsem už byl venku i s krátkým pokecem o pistolkách, pochvalou, že je dobře že mě střelnice baví a s úsměvem od ucha k uchu.
Tímto chci poděkovat našemu OZBM Jičín, jste vážně skvělí, nikdy bych neřekl, že budu chodit na PČR rád :-) Palce nahoru :thumbup: :thumbup: :thumbup:

JardaB

Příspěvek#1423 » úte 26. črc 2016, 17:12

Jo kdyby byl svet v poradku vsude, jako na odboru zbrani, to by bylo nadherne... Taky mam z toho vzdy prekvapive dobry pocit.

Sedmej

Příspěvek#1424 » úte 26. črc 2016, 17:25

Pablo.gs: v Jičíně to máme úplně dokonalý. tam je vidět, jak je znát, když člověka práce baví. :-)

Drvoštěp

Příspěvek#1425 » úte 26. črc 2016, 18:34

To bude tím podhorským klímatem! V Ústí nad Orlicí to šlape taky výborně.

Zpět na