Nákupní povolení

mihlit

Příspěvek#1471 » pon 22. srp 2016, 09:17

Záleží od toho, co si chceš koupit. Musíš mít nákupko na tu kategorii, která je uvedena v CRZ/průkazu zbraně, kterou chceš. Třeba saiga v 223 (+-ak47) je puška samonabíjecí, oproti tomu v-ar (+-ar15) je kulovnice samonabíjecí.

ondrywg

Příspěvek#1472 » pon 22. srp 2016, 13:13

Nikde jsem tady nenašel České Budějovice, takže doplňuji. Nákupní Povolení na počkání, vydání zbrojního průkazu : za 2 týdny(zkusit zavolat)-3 týdny(určitě hotový). Na zbrojním průkazu datum vydání 2 den po žádosti, tak volání lze určitě zkusit i dříve :-)

audis

Příspěvek#1473 » pon 22. srp 2016, 22:45

wrec píše:Zdravim vsechny,
pokud chci NP na kosu/ak47/ar15, tak je to puska samonabijeci nebo samonabijeci kulovnice? Videl jsem obe varianty, nekde na eshopu je dokonce veta, ze v nakupku musi byt "kulovnice samonabijeci", co je na tom pravdy?

zavolej si na tvoje polycajty, co tam chtějí mít napsané, když si tohle chceš koupit.

cipis

Příspěvek#1474 » pon 22. srp 2016, 23:07

Policajtům ne, prodejci. Ten to má v CRZ ...

audis

Příspěvek#1475 » pon 22. srp 2016, 23:20

já když jsem polýšovi řekl, že si chci koupit sa58, tak mi řekl, že tam mám napsat přesně puška samonabíjecí. Z jiného důvodu jsem rozporoval jeho pokyn u jiného NP, ale byl neoblomný (Hradec Králové). Tak nevím jaký je rozumný efektivní postup...

marinakus

Příspěvek#1476 » úte 23. srp 2016, 07:13

Policista se domnívá zatímco prodejce ví.

maciz

Příspěvek#1477 » úte 23. srp 2016, 07:43

Ještě k tomu co napsal ondrywg bych doplnil, že v Českých Budějovicích je i průkaz zbraně na počkání. Včera jsem si koupil revolver a všechno od nákupního povolení až po návštěvu střelnice jsem stihnul za jeden den :-)

audis

Příspěvek#1478 » úte 23. srp 2016, 08:56

V Hradci Králové NP a Pz standardně nutno polysarnu navštívit 4x. Provedení úkonu vždy za 1 týden. Nestandardne jsem nezkoušel.

Trochu to nechápu, protože vedoucí Ježek se zdá býti velice příjemný, ochotný a rozumný chlapík.

mihlit

Příspěvek#1479 » úte 23. srp 2016, 09:46

Nestandartně to ani nezkoušej. Já tam musím pokaždé z Brna za půl dne dovolené a pětistovku na benzín a ukecat je nejde. Už se těším, až si budu moci konečně změnit bydliště do Brna a mít vše taky na počkání.

Poky

Příspěvek#1480 » úte 23. srp 2016, 10:41

Prachatice (JČ kraj):
NP (na počkání, do 15minut)
PZ (na počkání, do 15 minut)
ZP (3-4 týdny, zdržuje to MéÚ s vyjádřením ke spolehlivosti)

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1481 » úte 23. srp 2016, 11:50

mihlit píše:Nestandartně to ani nezkoušej. Já tam musím pokaždé z Brna za půl dne dovolené a pětistovku na benzín a ukecat je nejde. Už se těším, až si budu moci konečně změnit bydliště do Brna a mít vše taky na počkání.
To je právě ten důvod, proč protlačovat datovou schránku. Ve výsledku bys tam jel jen 2x, pokud nevystaví průkaz zbraně hned...

jees

Příspěvek#1482 » úte 23. srp 2016, 20:57

Linux: DS i elektronický podpis mám. Zkušenost z Hradce Králové cca 2 roky zpátky: Zkoušel jsem o nákupní povolení zažádat elektronicky (vyplněný PDF formulář z webu MVČR podepsaný státem uznávaným el. podpisem a zaslaný mailem) s tím, že kolky dodám až si půjdu pro vystavené nákupní povolení. Což o to, reakce byla blesková ;) Do cca 5 minut od odeslání mailu mi volal sám por. Ježek s tím, že se moc omlouvá, ale že mají shora nařízeno, že kolky musejí být na všech žádostech předem - tedy je nutná osobní návštěva i při podání žádosti o nákupní povolení.
Nedávno jsem tam byl a nic se nezměnilo - mají to tam vyvěšené hned na dveřích... :) Kolky vždy PŘEDEM!
Tak to jenom tak moje zkušenost s elektronizací státní správy... :(

pelanj

Příspěvek#1483 » úte 23. srp 2016, 21:10

Hm. Co kdyby místo EET radši zavedli elektronický kolek...jenže to by život lidem zpříjemnilo a nedají se na tom nahnat politické body u závistivců.

Vubec me překvapuje, že při všech rečech o eGovernmentu je v dnešní době nutný archaismus typu kolek.

jees

Příspěvek#1484 » úte 23. srp 2016, 21:28

Jinak co se týče "puška samonabíjecí" vs. "kulovnice samonabíjecí", tak jak už tady někdo poznamenal, nejlépe se zeptat prodejce, co vyžaduje na NP.
Nicméně určité vodítko může být "Rejstřík rozhodnutí kategorizace" na stránkách ČÚZZS:

http://www.cuzzs.cz/cs/rejstrik-rozhodnuti-kategorizace/

Tam je třeba krásně vidět, proč na NP na V-AR musí být "kulovnice samonabíjecí" a nestačí puška samonabíjecí... protože to někdo z ČÚZZS takhle kategorizoval ;) A jak je to jednou v určité kolonce, tak přes to nejde vlak... :)

ml-55

Příspěvek#1485 » stř 24. srp 2016, 14:42

dnes Žďár nS.-NP bude za 3 týdny, DS možná, ale nutná další návštěva k zaplacení kolku, účet zatím není-zdravím.

Zpět na