Nové otazky

marinakus

Příspěvek#16 » čtv 26. lis 2020, 20:45

skagerak : Doufejme v pověstnou lennost státního úředníka. :lol:

expres

Příspěvek#17 » pát 27. lis 2020, 10:23

V tom jsem trochu skeptik.. Jak pribylo uredniku tak maji tendence obhajovat svuj flek vice lejstrama. Proto efektivita statniho molochu je kazdy rok horsi a horsi. Cim vic jich je, tim vic papirovani. Netvrdim ze se tyka zrovna tady tohoto oddeleni, treba jich tam je podstav..

Je to tedy tak ze prohlasit se na zbrojak ted a dostane se rada za pul roku, tak se mohu ucit znovu otazky? Neni tam nejaky prokluz data prohlasky vs cas nasazeni novych otazek?

Idahou

Příspěvek#18 » pát 27. lis 2020, 11:04

Pokud vím, tak o tomhle se ještě nerozhodlo a není na to daný konkrétní postup. Hádám, že to udělají stylem tyhle otázky do termínu zkoušek xx.yy a tyhle od toho data dál.

skagerak

Příspěvek#19 » pát 27. lis 2020, 12:24

Prinejmensim se to rozhodnuti (nazor/nahled/postoj...)nezverejnilo

expres

Příspěvek#20 » pát 27. lis 2020, 14:31

Diky, obcas se nekdo pta na ZP a dobry vedet zmeny.

cipis

Příspěvek#21 » pát 27. lis 2020, 18:04

Když bude platit nový zákon, tak nemohou být zkoušky z toho starého, to by postrádalo logiku.
Spíš to bude tak, že jen některé věci začnou platit okamžitě a další třeba za půl roku či rok.

Jinak ten proces pokračuje vlastně jak? Je to v senátu, kde to zatím asi spí. A když to bude spát dostatečně dlouho, tak se to má za schválené a prezident a sbírka a jdeme do těch tlumičů :D

marinakus

Příspěvek#22 » pát 27. lis 2020, 18:11

cipis : Pokud to není zákonem vyloženě stanoveno jinak, platí vše hned s jeho vstoupením v účinnost.

cipis

Příspěvek#23 » pát 27. lis 2020, 19:02

Předpokládám, že tam něco takového bude.

skagerak

Příspěvek#24 » pát 27. lis 2020, 21:16

Platnostcmuze byt klidne,od,ledna a ucinnost od cervence (data jsem,si vycucal s prstu)

marinakus

Příspěvek#25 » sob 28. lis 2020, 10:10

skagerak : To samozřejmě může ale pak by novela téměř zcela postrádala smysl proč vlastně byla vydána.

skagerak

Příspěvek#26 » sob 28. lis 2020, 11:31

Ona ma mit nejaky smysl?
To jsem bohuzel prehledl, ale hadat se nebudu.
To odlozeni ucinnosti by bylo ohleduplne prave treba pro ty kteri meli jit na zkousky, (a pro ty kdo budou predelavat otazky)...

skagerak

Příspěvek#27 » sob 28. lis 2020, 12:20

nicméně, zatím to vypadá, že

ČÁST ČTVRTÁ
ÚČINNOST
Čl. VI
Tento zákon nabývá účinnosti patnáctým dnem po jeho vyhlášení.

což bude....

marinakus

Příspěvek#28 » sob 28. lis 2020, 12:22

skagerak : Samozřejmě že ano. Tedy její vydání. Reakce na směrnici EU. Do doby než bude vydaný nový zákon jako takový. Sleduje to daleko důležitější zájmy než pár uchazečů o ZP. Na otázkách, pokud vím, už se horečně pracuje od schválení novely parlamentem. Navíc s covidem a omezením s ním spojeným novela tak nějak nepočítala.

bbobb

Příspěvek#29 » ned 27. pro 2020, 10:50

Tohle vlákno mi možná zachránilo dost učení, ale radši se ještě ujistím.
Měl jsem v plánu přihlásit se na zkoušky někdy v únoru, ale z tohohle mi vyplývá, že to nedává moc smysl.

Respektive nemá smysl se učit na otázky k zákonu o zbraních, když:
1) dost se jich musí změnit kvůli těm kategoriím
2) obecně kdo ví, kolik/které se změní, i kdyby nepřestaly být pravdivé?

A ještě teda pak, chápu správně, že toto bude platit od ~únor 2021 těch deset měsíců a pak to zase totálně překopou tyhle změny https://www.mvcr.cz/clanek/ministerstvo-vnitra-pripravilo-zmeny-zbranove-legislativy.aspx, které mají platit o ledna 2022?

Arc

Příspěvek#30 » ned 27. pro 2020, 12:01

bbobb na skúšky sa kľudne prihlás, MVČR zverejní novú verziu otázok na svojich stránkach keď bude pripravená, veľa otázok ostane podľa aktuálnych. V tomto období odporúčam neučiť sa až tak tie otázky, ale prejsť si v rámci prípravy párkrát ten nový zákon v úplnom znení a potom keď zverejnia nové otázky sa ich naučiš za jeden víkend. Skúšky tiež neviem kedy budeš skladať kvôli covidu, z toho čo som tu čítal tak sa prihlášky na skúšky zatiaľ len kopia policajtom na stole a budú ich brať potom postupne podľa poradia kedy bolo o skúšku požiadané. Ak dáš prihlášku v únoru, je možné že pôjdeš až niekedy v květnu. A to čo platí teraz nebude v tom 2022 zmenené, to bol dátum kedy predpokladali implementáciu, ale stihli to skôr.

Zpět na