Strelnice ke zkousce odborne zpusobilosti (Praha)
- martin155
Příspěvek#16 » pon 19. pro 2022, 12:12
pH13 píše:Mimochodem z toho, co jsem slyšel, mám pocit, že jednotlivá odělení mají ohledně střelnice své favority, například Praha 5 ten AVIM, ale mohu se mýlit, každopádně pokud už víte, na kterém oddělení budete žádat, tak by mohlo být zajímavé se tu zeptat těch, kdo tam také byli.
Zadat pujdu na Sdružení 1664/1 Praha 4, jestli tu bude nekdo komu davali na vyber, tak budu urcite rad, kdyz se podeli o zkusenosti

Vsem diky za rady

Risa2000: Koukam ze jsi zadal na stejnem miste, kam pujdu ja. Zkousku jsi tedy take delal na AVIM?
Nepamatujes si popr. jeste nejake dalsi strelnice, ktere byli k vyberu

- JirkaCV
Příspěvek#17 » pon 19. pro 2022, 13:14
Od přihlášky ke zkoušce máš skoro dva měsíce času. Nevím, jak v Praze, ale tady na severu to plánují dost dopředu. Vyzvat tě musí nejpozději deset dní před konáním zkoušky, takže i tam je prostor doladit formu.
Bacha na potvrzení od doktora, nesmí být starší, než tři měsíce při podání žádosti o ZP (po zkoušce). Takže si k obvoďákovi zajdi už těsně před podání žádosti o zkoušku (už tam musí být). Je na to nový formulář, doktor nemusí mít aktuální, tak ho radši vem sebou.
Bacha na potvrzení od doktora, nesmí být starší, než tři měsíce při podání žádosti o ZP (po zkoušce). Takže si k obvoďákovi zajdi už těsně před podání žádosti o zkoušku (už tam musí být). Je na to nový formulář, doktor nemusí mít aktuální, tak ho radši vem sebou.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#18 » pon 19. pro 2022, 15:40
Vidím, že tady zatím nikdo nedoporučil Prague Armory. Tu mohu doporučit já. Byl jsem tam na přípravném kurzu, pak jsem si zaplatil ještě jednu hodinu pro osvěžení paměti, a dělal jsem tam i zkoušku. Prostředí je tam nestresové, příjemné, instruktor byl kliďas a sympaťák, trpělivý. Udělal jsem napoprvé.
- risa2000
Příspěvek#19 » pon 19. pro 2022, 20:48
JirkaCV píše:Od přihlášky ke zkoušce máš skoro dva měsíce času. Nevím, jak v Praze, ale tady na severu to plánují dost dopředu. Vyzvat tě musí nejpozději deset dní před konáním zkoušky, takže i tam je prostor doladit formu.
Nevím jak to chodí na severu, ale na Sdružení (v Praze) to chodí jinak (jak jsem už psal, ale zjevně asi ne úplně jasně). Když tam doneseš přihlášku ke zkoušce, nabídnou ti termíny a příslušné střelnice. Z těch si vybereš ten, který ti vyhovuje a oni ti ho pak oficiálně určí. Takže od této návštěvy už víš, na které střelnici budeš dělat zkoušku. Změnit se to může, ale jen díky neočekávané události, vypadne střelnice, vypadne komisař, atd. Proto Martinův dotaz nebyl od věci. Je lepší být na toto připraven.
martin155: Vezmi si střelnice, co tady lidi zmiňovali, a vyber si tu, která ti vyhovuje a jdi se tam podívat a třeba si vystřelit. Nebo třeba dvě, či tři. Pak budeš mít představu, kam bys chtěl, a až budeš podávat přihlášku, nebudeš tápat, kterou vybrat. Nepamatuji se, které byly tehdy v nabídce, já si vybral AVIM, protože tu jsem znal celkem dobře, ale jak tady zmiňují ostatní, těch dobrých střelnic je hodně.
- pH13
Příspěvek#20 » úte 20. pro 2022, 09:12
JirkaCV píše:Bacha na potvrzení od doktora, nesmí být starší, než tři měsíce při podání žádosti o ZP (po zkoušce).
Tohle je dobrý podnět. Když jsem si podal žádost (Praha 5), tak nejbližší volný termín byl až za měsíc a půl. Pak jsem musel opakovat (nezvládl jsem netypickou závadu), ten druhý termín ale omylem přebookovali, tak mě poprosili, jestli bych nesouhlasil až s dalším, já na to kývnul aniž bych se zamyslel, a když jsem pak přišel na oddělení s žádostí o ZP, tak jsem měl prohlídku o dva dny propadlou a musel jsem to shánět znovu.
- Rick
Příspěvek#21 » úte 20. pro 2022, 15:02
Nevím jak na tom s těma termínama přesně jste, ale zdravotní prohlídka je platná 3 měsíce pro účely podání žádosti o zkoušku odborné způsobilosti, a tenhle akt požádání její platnost jakoby resetuje a 3 měsíce běží znovu pro účely podání žádosti o vydání ZP, když odbornost získáte.
ZoZ §21a
(1) Žadatel o vydání zbrojního průkazu, který není ke dni podání přihlášky ke zkoušce odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu držitelem zbrojního průkazu nebo muničního průkazu, je povinen k přihlášce ke zkoušce odborné způsobilosti připojit posudek o zdravotní způsobilosti.
(3) Posudek o zdravotní způsobilosti nesmí být ke dni podání přihlášky ke zkoušce odborné způsobilosti starší než 3 měsíce. Je-li žádost o vydání zbrojního průkazu podána do 3 měsíců ode dne podání přihlášky ke zkoušce odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu, není žadatel povinen připojit posudek o zdravotní způsobilosti.
Takže pro platnost lékařského posudku je potřeba sledovat 3 měsíce od data podání žádosti o výkon zkoušky odborné způsobilosti, nikoliv od data vystavení posudku.
ZoZ §21a
(1) Žadatel o vydání zbrojního průkazu, který není ke dni podání přihlášky ke zkoušce odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu držitelem zbrojního průkazu nebo muničního průkazu, je povinen k přihlášce ke zkoušce odborné způsobilosti připojit posudek o zdravotní způsobilosti.
(3) Posudek o zdravotní způsobilosti nesmí být ke dni podání přihlášky ke zkoušce odborné způsobilosti starší než 3 měsíce. Je-li žádost o vydání zbrojního průkazu podána do 3 měsíců ode dne podání přihlášky ke zkoušce odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu, není žadatel povinen připojit posudek o zdravotní způsobilosti.
Takže pro platnost lékařského posudku je potřeba sledovat 3 měsíce od data podání žádosti o výkon zkoušky odborné způsobilosti, nikoliv od data vystavení posudku.
- Rick
- martin155
Příspěvek#24 » úte 20. pro 2022, 22:45
pH13 píše:Pak jsem musel opakovat (nezvládl jsem netypickou závadu)
Trochu OT ale o jakou zavadu se jednalo? Aktualne by mel komisar zkouset tusim jen 3 typy zavad (zadrzka, slepa rana selhac), tak kdyz by se chtel ptat na neco navic, tak by to melo byt mimo "soutez" ne

- pH13
Příspěvek#25 » stř 21. pro 2022, 01:06
martin155 píše:Trochu OT ale o jakou zavadu se jednalo?
Byla to zádržka. Hned při přejímání zbraně. Říkám si, pohoda, vyndám ji (ostatně jsem to už předtím při střílení s bráchou dělal i naostro), ale ta potvora prostě nešla vyndat a místo abych položil pistoli a zahlásil závadu, tak jsem se nevím proč upnul na to, že ji musím vyndat, a jak jsem s tím cvičil, tak jsem si přestal hlídat bezpečný směr.
Pak se ukázalo, že už byl ten cvičný náboj jetý a zajel do komory dál, než se čekalo, takže mě nechtěli trápit záměrně, ale jak jsem pistoli namířil ke stropu, tak už to nešlo přehlídnout (a měli pravdu).
- Klicky
Příspěvek#26 » stř 21. pro 2022, 16:21
Čau
Před rokem a půl jsem na tom byl jako ty, tak se jen podělím o zkušenosti.
Jakmile budeš mít od doktora zdrav. způsobilost, leť na příslušné policejní oddělení podat přihlášku, pokud je termín dál než za 2 týdny měl bys být schopen naučit se v klidu jak teorii tak praktickou část a střelbu.
Teorie - každý se učí jiným tempem, ideální tady na webu opakovat otázky dokud nebudeš mít 99%+ úspěšnost. Minimálně ti to zabere tak týden kdy pár hodin věnuješ učení. Ideální se učit tak 2 týdny, pokud paměť neslouží nebo se člověk učí pomaleji tak 3.
Praxe - taky infividuální, já šel na kurz 2x, jednou cca 3 týdny před zkouškou a pak těsně před ní (cca 2 dny). Pokud člověk není kopyto nebo zbrklý jako já asi by i stačil 1 kurz ale doporučil bych si stejně ještě třeba zopakovat rozborku a manipulaci pod dohledem nějakýho známyho co už zbroják má. Ideálně člověk na kurzu by ti měl říct jestli si myslí že to co tam předvádíš stačí.
Střelba: pistole by měla být bez problémů tady stačí střílet vážně jen párkrát, já vystřelil před zkouškou snad jen 15x. Pokud děláš i jiné kategorie tak malorážka může být nepříjemná protože člověk nevidí kam mu to padá, brokovnice se dá střelit po slepu.
Udělej si zbroják na co nejvíc skupin ať už ho nemusíš dělat znova, člověk nikdy neví co ho za pár let chytne a začne zajímat.
U zkoušky - zejména praktické, si dávej na čas je lepší tam 10 vteřin stát, vypadat jako mamlas a přemýšlet nad postupem, než být rychlý a udělat nějakou pitomou chybu jako nevytáhnout zásobník/odložit zbraň s nataženým kohoutem.
A hlavně klid je to jen takovej těžší řidičák
Hodně štěstí
Před rokem a půl jsem na tom byl jako ty, tak se jen podělím o zkušenosti.
Jakmile budeš mít od doktora zdrav. způsobilost, leť na příslušné policejní oddělení podat přihlášku, pokud je termín dál než za 2 týdny měl bys být schopen naučit se v klidu jak teorii tak praktickou část a střelbu.
Teorie - každý se učí jiným tempem, ideální tady na webu opakovat otázky dokud nebudeš mít 99%+ úspěšnost. Minimálně ti to zabere tak týden kdy pár hodin věnuješ učení. Ideální se učit tak 2 týdny, pokud paměť neslouží nebo se člověk učí pomaleji tak 3.
Praxe - taky infividuální, já šel na kurz 2x, jednou cca 3 týdny před zkouškou a pak těsně před ní (cca 2 dny). Pokud člověk není kopyto nebo zbrklý jako já asi by i stačil 1 kurz ale doporučil bych si stejně ještě třeba zopakovat rozborku a manipulaci pod dohledem nějakýho známyho co už zbroják má. Ideálně člověk na kurzu by ti měl říct jestli si myslí že to co tam předvádíš stačí.
Střelba: pistole by měla být bez problémů tady stačí střílet vážně jen párkrát, já vystřelil před zkouškou snad jen 15x. Pokud děláš i jiné kategorie tak malorážka může být nepříjemná protože člověk nevidí kam mu to padá, brokovnice se dá střelit po slepu.
Udělej si zbroják na co nejvíc skupin ať už ho nemusíš dělat znova, člověk nikdy neví co ho za pár let chytne a začne zajímat.
U zkoušky - zejména praktické, si dávej na čas je lepší tam 10 vteřin stát, vypadat jako mamlas a přemýšlet nad postupem, než být rychlý a udělat nějakou pitomou chybu jako nevytáhnout zásobník/odložit zbraň s nataženým kohoutem.
A hlavně klid je to jen takovej těžší řidičák
Hodně štěstí
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva