Zbrojní průkaz B k E

marinakus

Příspěvek#16 » čtv 16. kvě 2024, 18:16

JirkaCV : Jelikož zkušební řád platí od 1. 8. 2017 a před tím nic takového nebylo, najdeš maximálně prováděcí vyhlášku MV a nařízení vlády. Ovšem bez toho zmíněného zkušebního řádu. Záleží na tom, co chceš z toho vlastně vyčíst.

skagerak

Příspěvek#17 » čtv 16. kvě 2024, 18:18

Jak uz psali i ostatni
E, BE, ABE -strili se jen pistole na 10m

salvarez

Příspěvek#18 » čtv 16. kvě 2024, 21:04

marinakus píše:salvarez : Což bylo v tom případě střelby naprosto špatně.

No, naštěstí jsem to dal. Byl jsem ale v takovém stresu, že jsem ani neprotestoval.

dan

Příspěvek#19 » pát 17. kvě 2024, 10:29

Samotne E je nestastne tim omezenim okolo streliva. Chystas se na strelnici, jdes kupovat naboje - a kamos vola, ze naboje zapomel a chce at mu nejaky koupis ? Nemuzes (pokud nema stejnou razi). Chystas se "v akci" koupit (dalsi) pistoli/pusku s nabojema ? Nemuzes, naboje smis nabyvat teprve az budes mit prukaz zbrane. Proste opruz. Sedm stovek za dalsi skupinu je sto naboju. To je jeden lehci trenink ...

Ale neni to ani zadna tragedie mit jen cisty E. Obzvlast pro zacinajiciho strelce. A obzvlast, kdyz za chvili to bude fuk.

ante

Příspěvek#20 » sob 18. kvě 2024, 12:32

Mne by zajímalo nakolik je tahle oblíbená konstrukce s náhlým telefonátem od kámoše v reálu nastávající.

Odhadem bych řekl že četnost bude mizivá a s přihléhnutím k faktu, že tahle prkotina vyjde na sem stovek, přičemž budoucnost bude jistě jiná bych se na to vykvajznul. To už bych to spíš rozuměl myšlenkovému pochodu typu - "upíchnout se u sportovní střelby s ohledem na možné budoucí omezování zbraní, abych měl papíry (a tím i manévrovací prostor) co možná nejvariabilnější", což se ale paradoxně téměř nediskutuje.

Že můžete s éčkem požádat o výjimku na střelivo A-1 je silný argument, pro to rozšíření z E na B argument podobné síly nevidím. To spíše z E na C, ale to už je mimo rámec vlákna.

kolp

Příspěvek#21 » sob 18. kvě 2024, 13:11

Ja osobne spis vidim vyhodu v tom, ze nemusim premejslet kdy si pudu koupit jaky naboje, pokud nechci nosit technicaky vsech razi porad u sebe.

kolombo

Příspěvek#22 » pon 20. kvě 2024, 06:26

Argument je i to, že jdeš někam, kde Ti půjčí zbraň, co nemáš, na závody a zadání je "dones si 25 nábojů" ...
A občas si kupujeme náboje se synem a nejdeme tam oba ....

Zpět na