Umřel táta - držitel průkazu skupiny B co dělat

HV

Příspěvek#16 » pon 23. led 2017, 08:24

Dobrá otázka! Musíš zavolat na PČR aby si zbraň přijeli převzít, bez ZP a povolení k držení nesmíš se zbraní manipulovat.
Jestli chceš zbraň získat, snaž se udělat ZP.
Pokud ji chceš prodat, zkus ji před předáním PČR nafotit a šoupni ji zde do burzy. Možná ti admin odpustí když jako věci neznalý požádáš o vyčíslení hodnoty. Ale to spíš plácni sem.
Naposledy upravil(a) HV dne pon 23. led 2017, 08:35, celkem upraveno 1 x.

peggy
moderátor

Příspěvek#17 » pon 23. led 2017, 08:31

Správně, na PČR zůstanou uložené a po vyřízení dědictví je lze buď prodat, nebo si třeba udělat ZP a vzít si je zpět.

HV

Příspěvek#18 » pon 23. led 2017, 09:44

Ještě mě napadlo, že pokud máš kamaráda se ZP, může si vyřídit nákupku a zbraň ti u sebe držet než si uděláš ZP.

WalrusInAnus

Příspěvek#19 » pon 23. led 2017, 09:47

Co se dědictví týká, mně u notáře stačilo uvést, jakou má asi pistole prodejní cenu, a přiložit odkaz na nějaký inzerát na hunting bazaru.

WalrusInAnus

Příspěvek#20 » pon 23. led 2017, 09:53

HV píše:Dobrá otázka! Musíš zavolat na PČR aby si zbraň přijeli převzít, bez ZP a povolení k držení nesmíš se zbraní manipulovat.

Tohle je buď nesmysl, nebo to spíš nikdo neřeší, protože tátovu pistoli jsem normálně vzal a přivezl na oddělení (byl jsem na dvou, protože jsem netušil, že se musí odevzdat v místě bydliště), sepsal s nimi papír, a hotovo. Nikdo mi nic takovýho neříkal, ani mě za to nejebal.

A realisticky po lidech nikdo nemůže chtít, aby věděli, jakej je zákon o zbraních, resp. aby je napadlo začít najednou zjišťovat, jestli se pistole vůbec smějí dotknout. A to obzvlášť v situaci, kdy jim někdo umře. Normální slušnej člověk usoudí, že nemůže někde nechat jen tak ležet zbraň, a prostě ji půjde odevzdat, což mi přijde jako nejsprávnější řešení.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#21 » pon 23. led 2017, 10:02

HV píše:Dobrá otázka! Musíš zavolat na PČR aby si zbraň přijeli převzít, bez ZP a povolení k držení nesmíš se zbraní manipulovat.
Jestli chceš zbraň získat, snaž se udělat ZP.
Pokud ji chceš prodat, zkus ji před předáním PČR nafotit a šoupni ji zde do burzy. Možná ti admin odpustí když jako věci neznalý požádáš o vyčíslení hodnoty. Ale to spíš plácni sem.

Asi nejlepsi vyklad, co tu padnul...

- se zbrani nesmi dedic manipulovat - tzn. zavolat policii aby si pro ni prijeli. Hlavne ji nikam nenosit.
- pokud si ji budes chtit ponechat, tak si rovnou dej prihlasku ke zkousce na ZP, abys ho mel co nejdriv a nemusel resit uskladneni u obchodnika apod...
- pokud ji budes chtit prodat, tak to chce urychlit dedicky rizeni, kde bude jasne dane, ze tvym prostrednictvim se to muze prodat a jak se podelite o to, ca co se prodala

Drz se... Chapu, ze asi neni jednoduchy podobny veci v takovouhle chvili resit.

HV

Příspěvek#22 » pon 23. led 2017, 10:16

WalrusInAnus píše:Tohle je buď nesmysl, nebo to spíš nikdo neřeší...

Smrt blízké osoby není jednoduchá záležitost pro žádného z blízkých a policajti jsou taky jen lidi. To, že ti nedali žádný postih ovšem neznamená, že to byl správný postup. A i zde samozřejmě platí, že neznalost zákona neomlouvá.

Rab

Příspěvek#23 » pon 23. led 2017, 10:45

NO, kdyz umřel děda, tak táta vzal normálně jeho lovecký zbraně a jel s nima do Pelhřimova. Normálně zastavil před policajtama a zbraně tam odnesl (žádný futrály, táta bez ZP). V pohodě s nima sepsal nějakej protokol o uložení a bylo. Ještě jim řekl, že syn (já) si délá ZP, jestli to pak na mě může převést. Řekli, že v pohodě, cca za půl roku, co jsem udělal ZP, tak jsem si pro ně přijel a bylo. Policajti v pohodě, žádnej problém. Řekl bych, že docela chápou, že někdo zdědí zbraně, tak ty zákony nezná a nijak to neřešej (teda aspoň v tom Pelhřimově).

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#24 » pon 23. led 2017, 10:52

Ale jo... Tohle funguje... Nez clovek narazi na snazivyho agilniho blbce...

kiv61

Příspěvek#25 » pon 23. led 2017, 13:51

Nebuďme papežštější než papež ...
To by např. při amnestii musely kvéry svážet výhradně policisté, resp. každému kdo něco přinese by hrozil postih?

Ostatně ani držitel ZP nemá při striktním výkladu zákona co někam vozit neregistrované zbraně, ba naopak je v horší situaci než "nedržitel" jelikož zákon by měl znát a jeho porušení mu hrozí sankce s dopadem na držení ZP ..

4mike

Příspěvek#26 » pon 23. led 2017, 14:17

Kiv
při amnestii platí znění amnestie, ne Tvůj názor

držitel ZP se dopouští přestupku, poněvadž drží zbraň na niž mu nikdo nevydal nákupku
nedržitel se dopouští TČ nedovoleného ozbrojování - potud teorie
ten první přestupek rád oželí a ten druhý to obvykle neřeší poněvadž má jiných starostí dost a naštěstí u PČR pracují i lidi s mozkem, který jsou rádi, že jim to vůbec někdo donesl, takže se po něm nevozí.

HV

Příspěvek#27 » pon 23. led 2017, 14:21

kiv61: Tomu tvému příspěvku moc nerozumím.
Když je amnestie tak je snad jasné, že je člověk osvobozen od dikce zákona. To je úplně mimo mísu.
Držitel ZP samozřejmě neregistrovanou zbraň převážet může pokud má na ni vydané nákupní povolení. Co je na tom nejasného?
Možná jen to, že ani jedno zde neprobíráme.

4mike

Příspěvek#28 » pon 23. led 2017, 14:29

třeba chtěl jen objasnit, proč se ani držitel ZP moc ochotně do transportu pro pozůstalé nepohrne

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#29 » úte 24. led 2017, 14:52

kiv61 píše:To by např. při amnestii musely kvéry svážet výhradně policisté, resp. každému kdo něco přinese by hrozil postih?

Od toho je to "Amnestie" a neni trvala, ale vzdy jen docasna...
Pri amnestii je povoleno zbran prevezt/donest a jen pri amnestii, pokud nekoho chyti s "cernou" zbrani (at uz na ulici, nebo to najdou v jeho vecech), tak ho od nedovolenyho ozbrojovani zachrani kouzelne souslovi: "prave to jdu odevzdat". A to je duvod, proc amnestie neni trvala.

Piggy

Příspěvek#30 » úte 24. led 2017, 17:34

4mike píše:nedržitel se dopouští TČ nedovoleného ozbrojování - potud teorie
Teorie snad praví, že "nedovolené ozbrojování" je TČ úmyslný, jehož se nelze dopustit z nedbalosti - takže zase nanejvýš jen přestupek. Nejspíše vyřešen domluvou ve smyslu: "To jste nám měl jen oznámit."

Zpět na