Nákupní povolení

HV

Příspěvek#1576 » stř 14. pro 2016, 13:09

Rozhodnutí do datovky nelze, převzetí podléhá osobní prohlídce dutin :D - identifikaci

pedro!

Příspěvek#1577 » stř 14. pro 2016, 14:35

Heh, tak mám to za sebou. 70 minut na poště ve frontě na kolky (standard je 45 minut, takže dnes mimořádně dlouhé, asi vánoce), na Sdružení pak fajn, už na mě čekali (asi prohlédnout si toho exota :lol: ). U vytištěných žádostí připíchnutý průvodní list správního řízení se zaškrtnutou kolonkou Datová schránka:ANO. Poprosil jsem o zaslání rozhodnutí do datovky, ale jak to dopadne, netuší nejspíš sami policisté. Tak se nechám překvapit.

Prohlídka tělních dutin se nekonala, stačilo ústní prohlášení, že u sebe nemám žádnou zbraň.

Rozhodnutí do datovky znamená, že se nemohu vzdát odvolání a tedy se čeká na nabytí právní moci, že?

Jinak milí a vstřícní jako vždy. Kéž by byli takoví všichni policisté.

P.V.

Příspěvek#1578 » stř 14. pro 2016, 14:42

Můžeš poslat větu: Vzdávám se práva odvolání do rozhodnutí PČR, OŘP Praha IV. ze dne XX.XX.2016 č.j. KPRA-XXX-X/ČJ-2016-XXXXX. Pak Ťi buď dodají rozhodnutí s doložkou právní moci nebo si pro to razítko dojdeš.

mikky

Příspěvek#1579 » stř 14. pro 2016, 15:18

Pokud člověk tu datovku má, tak by mu do ní měli všichni úředníci posílat všechno a bez ptaní. Včetně PČR. To jen tak na okraj.

Jinak postup "poslat datovkou, kolky poštou" funguje a na některých KŘ je to jediná možnost, protože zkontrolovat bankovní převod tam doslova "nikdo neumí". Nemají na to prostě nastavený procesy, ale slyšel jsem (už nevim kde), že se to lepší a chystá se nějaký "globální" řešení.

HV píše:Rozhodnutí do datovky nelze, převzetí podléhá osobní prohlídce dutin  - identifikaci

Rozhodnutí do DS samozřejmě jde. Autentizační nástroj (tedy nástroj na ověření identity) je v tomto případě samotná datová schránka. Věta "v případě kladného rozhodnutí se vzdávám se práva na odvolání" může být součástí průvodního dopisu, pokud to člověk řeší dálkově. V opačném případě bude NP nejspíš platné až 16. den po doručení do DS, ale v CRZ by být mělo a myslim si, že jeho využitím člověk dává jasně najevo, že se už odvolávat nehodlá :)

pedro!

Příspěvek#1580 » stř 14. pro 2016, 15:24

Jj, díky za doplnění.

Jinak už mám výsledek. Nechci popisovat podrobnosti, je to veřejné fórum, tak jen tolik, že mi volali a vyšli opravdu maximálně vstříc ve všem, jen abych netrval na tom, že rozhodnutí chci do datovky.

Samozřejmě na rozhodnutí do datovky netrvám.

Takže tak :shock:

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1581 » stř 14. pro 2016, 15:29

Takže budou posílat poštou?

mikky

Příspěvek#1582 » stř 14. pro 2016, 15:36

Zajímavý, mě ho do DS poslali bez problémů v podstatě sami od sebe, dokonce i když jsem jim poslal špatný ID datovky :)

Mac.42

Příspěvek#1583 » stř 14. pro 2016, 16:29

pedro! píše: 70 minut na poště ve frontě na kolky (standard je 45 minut, takže dnes mimořádně dlouhé, asi vánoce), na Sdružení pak fajn, ...

Kam pro ty kolky chodíš? Na poště, která je Sdružení nejblíže, je dostaneš ještě v krámku v předsálí (dnes ve 13h mimořádně 10min, obvykle bez fronty).

pedro!

Příspěvek#1584 » stř 14. pro 2016, 17:08

Pošta Chrudimská, stanice Flora. Hm, nenapadlo mě, že na jiné poště to mohou zvládat. Tak příště u Sdružení. Koupil jsem si raději hned kolky i na PZ.

Blacky

Příspěvek#1585 » čtv 15. pro 2016, 13:32

Dotaz: když mi vyprší nákupko, musím ho vrátit, nebo ho prostě roztrhám? .)

cipis

Příspěvek#1586 » čtv 15. pro 2016, 13:35

Je to tvoje, tak si s tím klidně vytři ... :)

JardaB

Příspěvek#1587 » čtv 15. pro 2016, 13:38

Dnes Liberec 2 ks na pockani, celkem asi za 20 minut vyrizeno. Tomu rikam sluzba :)
Formular jsem stahnul z webu a PDF vyplnil na pocitaci predem, vypada trosku jinak nez predtisteny (ucel se nevypisuje ale zaskrtava) a bez problemu.

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1588 » pon 19. pro 2016, 10:46

Takže Plzeňský kraj a NP datovkou - nefunguje a asi fungovat nebude. Dnes mi volal úředník z KřP a dosti nevybíravě mi vysvětlil, že na takové srandičky čas nemá. OK, už nemám sílu na další dohadování, stahuji krovky a pro NP zajdu osobně... V celém kraji jsem prý jediný.

HV

Příspěvek#1589 » pon 19. pro 2016, 10:50

Stížnost vše vyřeší velice rychle. To, že někteří úředníci neznají své povinnosti mne moc nepřekvapuje.
viz info z MV ČR

mihlit

Příspěvek#1590 » pon 19. pro 2016, 10:58

Tohle je řešitelné snadno. Podat žádost o NP datovkou. Když ti zavolá zpátky, tak mu řekneš, že přes telefon to řešit nechceš, ať ti zamítnutí pošle písemně. Pokud ti to písemně zamítne (což pochybuju) nebo se "nic nestane", tak po uplynutí doby pošleš zprávu výš, že jsi dal podání datovkou a dodnes jsi nedostal odpověď.

Zpět na