Novela evropske smernice o zbranich 2019
- cipis
Příspěvek#1608 » stř 27. led 2021, 12:09
Střelec, vždyť je to tam také napsáno, jak je to s tou zaručenou identitou.
Takže buď datovka anebo mail s elektronickým podpisem.
Oboje na Czechpointu, za datovku nic neplatíš (dá se z ní také posílat normální doporučená zpráva za peníze těm, kteří mají příjem povolený, tj. ekvivalent doporučeného dopisu), všechny zprávy orgánům jsou zdarma. A orgány musí posílat tobě do datovky.
Za podpis platíš každý rok, podepisuješ tím mail, pdfko, co je potřeba, výhoda je v tom, že ten podepsaný dokument pošleš komukoliv, kdo má mail.
Takže prostě naklusej na poštu, vyřiď jedno nebo druhé (já mám datovku soukromou a podpis v práci) a nebudeš pak už muset řešit půlku cest na zbraně ...
Takže buď datovka anebo mail s elektronickým podpisem.
Oboje na Czechpointu, za datovku nic neplatíš (dá se z ní také posílat normální doporučená zpráva za peníze těm, kteří mají příjem povolený, tj. ekvivalent doporučeného dopisu), všechny zprávy orgánům jsou zdarma. A orgány musí posílat tobě do datovky.
Za podpis platíš každý rok, podepisuješ tím mail, pdfko, co je potřeba, výhoda je v tom, že ten podepsaný dokument pošleš komukoliv, kdo má mail.
Takže prostě naklusej na poštu, vyřiď jedno nebo druhé (já mám datovku soukromou a podpis v práci) a nebudeš pak už muset řešit půlku cest na zbraně ...
- Rick Grimes
- Rick Grimes
Příspěvek#1611 » stř 27. led 2021, 13:39
No jak je to s těmi důvody ve formuláři, Něco tam je vypsané a pak je tam "§ 12 odst. 5 zákona o zbraních", ve které těch důvodů je několik. Promárně chci tu výjimku na OŽZM, ale taky na sport a sběratelství a taky až se přihlásím k dobrovolnému výcviku, co tam zaškrtnout?
- kolp
- Sody
Příspěvek#1613 » stř 27. led 2021, 13:53
A má vůbec smysl těch důvodů zaškrtávat víc?
Po podání žádosti bude následovat v ideálním stavu udělení výjimky. A je jedno na základě kterého zálonného důvodu. Výjimka jako výjimka.
Spíš by mě zajímalo, jestli bude stačit jedna žádost pro všechny tři výjimky najednou (nabytí, držení, nošení).
Po podání žádosti bude následovat v ideálním stavu udělení výjimky. A je jedno na základě kterého zálonného důvodu. Výjimka jako výjimka.
Spíš by mě zajímalo, jestli bude stačit jedna žádost pro všechny tři výjimky najednou (nabytí, držení, nošení).
- Gwin
- Sody
Příspěvek#1618 » stř 27. led 2021, 14:41
Jasně, když jako důvod uvedu "sportovní střelba", a přestanu závodit, policie mi výjimku odejme.
Ale když jako důvod uvedu "ochrana žzm" tak ten odpadne jen když přijdu o zbroják. A pak už mi to bude stejně jedno.
Schválně jestli alespoň policisté budou v pondělí vědět, jak to správně vyškrtat
Ale když jako důvod uvedu "ochrana žzm" tak ten odpadne jen když přijdu o zbroják. A pak už mi to bude stejně jedno.
Schválně jestli alespoň policisté budou v pondělí vědět, jak to správně vyškrtat

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí