konec Zbrojních průkazů, od 1.1.2026?
- ante
Příspěvek#181 » úte 19. srp 2025, 11:32
Vůbec mi o datovkách nemluvte!
Ode mne požadujou komunikaci datovkou kterou mi narvali povinně, ovšem dopisy mi posílají doporučeně za bratru 130CZK jeden(!) s odůvodněním, že do datovky nemůžou, protože ta je na IČO a oni píšou fyzický osobě!!! Takovej bordel nemají myslim ani v Bangladéši.
Jediný co funguje jsou policajti, konkrétně OSZBM, těm palec. Zbytek ať se jde bodnout!
Ode mne požadujou komunikaci datovkou kterou mi narvali povinně, ovšem dopisy mi posílají doporučeně za bratru 130CZK jeden(!) s odůvodněním, že do datovky nemůžou, protože ta je na IČO a oni píšou fyzický osobě!!! Takovej bordel nemají myslim ani v Bangladéši.
Jediný co funguje jsou policajti, konkrétně OSZBM, těm palec. Zbytek ať se jde bodnout!
- JirkaCV
- LordSalix
Příspěvek#183 » úte 19. srp 2025, 11:45
Pokud potřebují napsat fyzické osobě, která si odmítá zřídit datovku, tak to musí udělat poštou. Živnosti si člověk může zakládat a rušit jak se mu zachce, jak to může někoho překvapovat? Krásně shrnutí naší společnosti a smýšlení voličů nejmenovaných stran - já něčemu nerozumím, já jsem to udělal špatně a nelogicky, kvůli sobě přidělávám práci ostatním, ale přetavím to v nezměrný vztek na ty ostatní. Nádhera.
- ante
Příspěvek#184 » úte 19. srp 2025, 11:55
Já po nikom nic nechtěl. A klidně si udělejte datovku ještě na čísla pojistek, na každou jednu, a pak třeba na rodný číslo, co kdyby vám chtěl někdo něco poslat na rodný číslo, ať jich máte dost.
Já žasnu co z toho všechno vyvaříš, koukam i dezoláta, fakt krutopřísný.
Já žasnu co z toho všechno vyvaříš, koukam i dezoláta, fakt krutopřísný.
- marinakus
Příspěvek#185 » úte 19. srp 2025, 12:01
LordSalix : Buď v klidu. Já měl datovku na FO zřízenou, na PFO jsem si ji zařídit musel a stejně mě stavební úřad obeslal listovní zásilkou s pruhem. Tento stát je prostě Kocourkov. Jak je výše psáno, dobře v tomto funguje asi fakt jen /ČR.
Naposledy upravil(a) marinakus dne úte 19. srp 2025, 12:01, celkem upraveno 1 x.
- JirkaCV
Příspěvek#186 » úte 19. srp 2025, 12:01
Nemáš datovku FO? Pak si nestěžuj, že běháš na poštu pro dopis nebo na policajty pro povolení a platíš. Tak jednoduché to je.
Datovky FO a PFO by se sloučit mohly, na jednoho OSVČ připadá právě jeden občan. Jenomže jedna je na rodné číslo (právě ta FO), druhá na IČO.
Datovky FO a PFO by se sloučit mohly, na jednoho OSVČ připadá právě jeden občan. Jenomže jedna je na rodné číslo (právě ta FO), druhá na IČO.
- LordSalix
Příspěvek#188 » úte 19. srp 2025, 12:04
No a ona je přitom pro normálního člověka jedna na fyzickou osobu. Tu když si neuděláš, tak se můžeš spravedlivě vztekat na celý svět, že do ní nic nechodí.
Potom je druhá extra na živnost a slouží pro její obsluhu. Vznikne při založení živnosti a po jejím zrušení je znepřístupněna a po třech letech sama zase zanikne. Takže se do ní logicky nemají posílat věci, které s ní nesouvisí.
Proč místo uznání chyby z toho začít dělat ještě větší šaškárnu?
Potom je druhá extra na živnost a slouží pro její obsluhu. Vznikne při založení živnosti a po jejím zrušení je znepřístupněna a po třech letech sama zase zanikne. Takže se do ní logicky nemají posílat věci, které s ní nesouvisí.
Proč místo uznání chyby z toho začít dělat ještě větší šaškárnu?
- vvitty
Příspěvek#191 » úte 19. srp 2025, 12:18
JirkaCV píše:Doporučené psaní stojí 82 Kč, tak si moc nevymýšlej.
Nezapocital jsi dodejku (+30 Kc) a ev. dodani do vlastnich rukou (+24). Plus tam bude sleva 4 Kc za uhradu kreditem.
Asi tam bude nejaka velkobchodni doplnkova sleva, na druhou stranu tam bude poplatek za tisk a kompletaci zasilky v postovnim print servisu. Tech +/- 130 Kc na kus je celkem realnych.
- Haluziak
Příspěvek#192 » úte 19. srp 2025, 12:27
Ano datovka PFO je hrůznost, mělo to zůstat pouze FO (s tím že ji mají podnikatelé povinně souhlasím) a hotovo. To že s Tebou úřad komunikuje písemně a ne do datovky PFO je dáno tím (myslím NSS již judikoval), že pokud ti pošlu něco jako FO do datovky PFO, nemůžu uplatnit fikci doručení.
- vvitty
Příspěvek#194 » úte 19. srp 2025, 12:41
Taky to je ouredni zalezitost .... a protoze tem kdo maji datovku ma ourad povinnost posilat elektronicky tak obdobne nelze uplatnit fikci na kus papiru poslany postou.
Opacnym smerem jsou jiste odchylky tolerovany, napriklad odeslani pisemnosti z datovky FO misto PFO, ev. naopak.
Rozhodne je to krok spravnym smerem, jen by to chtelo ponekud prizpusobit dnesni dobe a napriklad odstranit nesmyslne kratke expirace zprav atp.
Opacnym smerem jsou jiste odchylky tolerovany, napriklad odeslani pisemnosti z datovky FO misto PFO, ev. naopak.
Rozhodne je to krok spravnym smerem, jen by to chtelo ponekud prizpusobit dnesni dobe a napriklad odstranit nesmyslne kratke expirace zprav atp.
- DVII
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX