Nákupní povolení

Bohuliby

Příspěvek#181 » pát 13. pro 2013, 23:21

PZ, už mně jednou vyměňovali, vydali nové ve kterém bylo uvedeno, pistole samonabíjecí, později tam začli ještě připisovat, zbraň kat. B. Nic se za to neplatilo . Jsou schopni všechny PZ vymeňovat po konrole při novém ZP.

HonzaLBC

Příspěvek#182 » pát 13. pro 2013, 23:52

azavak píše:Je to tam pro to že když chces aby tvá žena s Tvym souhlasem, která má ZP skupiny E mohla legálně nosit a držet tvou zbraň (v mém případě G19) zaškrtneš slovo -vlastnit-(nehodící škrtněte).Dostane kladne vyjádření.Musí ale to vyjádření mít u se když bude kontolováná.

Podle zákona ten papír sebou tahat nemusí, normálně jen zbraň s PZ, že je PZ na jiné jméno vůbec nevadí, v případě potřeby si to policajti lehce ověří u sebe. Někde tu na to bylo i vyjádření ministerstva.

Carloss

Příspěvek#183 » sob 14. pro 2013, 00:09

Konkrétně par. 29, odst. 1. písm. i) mít u sebe zbrojní průkaz a průkaz zbraně, jestliže má u sebe zbraň kategorie A, B nebo C nebo střelivo do této zbraně...

Piggy

Příspěvek#184 » sob 14. pro 2013, 22:25

HonzaLBC píše:Na střelnici se automaticky nedrží, zkusil jsem se na střelnici zeptat na souhlas s držením a odpověď byla, že k tomu není důvod, protože podle zákona jsem oprávněn na střelnici nosit ( to oprávnění nosit na střelnici má třeba i skupina B, která na ulici nosit nemůže).
Nechápu smysl takové úvahy - myslím, že ty i správce jste byli silně mimo mísu :roll:
Správce o tobě ví a nevyhání tě - jaký jiný souhlas by sis představoval?

Bohuliby

Příspěvek#185 » sob 14. pro 2013, 23:38

Znova píšu, nikdy jsem nic v žádosti neškrtal, poslední NP mám rozhodnutí bez nošení, bohužel mně zaškrtli odvolání, které jsem podepsal bez brýlí, protože jsem v tom jako vžycky neviděl žádný problém ! V pondělí tam jedu a budu chtít vědět, jestli je to nějaký novodobý způsob, nebo chyba úředníka. Budu chtít vědět, aby zjistili, které zbraně kat. B nemůžu nosit !
Možná je to začátek doby, že si budeme muset zvykat, že zbraně nebudeme moci nikam nosit, ach jo ?

Bohuliby

Příspěvek#186 » sob 14. pro 2013, 23:41

A teď poraďte, co když to bude zaškrtnuté, přesto, že na stopro vím, že nikdy nic neškrtám, kromě, života na jiném území, než je ČR ! A co teď !
Hloupý dotaz ??? Docela masakr ! Fajn zákon !

Carloss

Příspěvek#187 » sob 14. pro 2013, 23:46

Hmmm.. asi jo... Nic jako života na jiném území, než je ČR mi nějak není povědomé... Upřesni, kde to je?

Bohuliby

Příspěvek#188 » ned 15. pro 2013, 22:34

Pokus o vtip ? Mám na mysli, že škrtám místo pobytu v ČR, tudíž, že nejsem v jiném státě Evropské unie. nebo ve Švýcarské konfederaci ! A neškrtám nic jiného.
Toto téma mně rozhodně nepříjde humorné, promiň, možná jsem ve zlosti špatně pochopil tvojí reakci ! Třeba jsi to k tématu myslel jinak.

Carloss

Příspěvek#189 » ned 15. pro 2013, 22:39

Vůbec to neměl být vtip, ani sarkasmus. Spíš jde o nedorozumění... Prostě jsem vůbec nepochopil, co že to tam škrtáš, nebo neškrtáš. A nechápu to pořád. Škrtáš místo pobytu v ČR a nejsi ani v jiném státě Unie? Pořád to nějak nechápu.

A už vůbec nechápu, jak to souvisí s nabýváním, držením, nošením...

Bohuliby

Příspěvek#190 » ned 15. pro 2013, 22:46

Carloss : Na Žádosti o povolení / NP / máš pouze dva body označeny hvězdičkou, které můžeš upravit. Za prvé v horní části můžeš vyškrtnout např. nošení a ve spodní části, mám - nemám místo pobytu v jiném státě EU .... Promiň, ale opravdu nevím, co je nejasného ?
Doporučuji přečíst od začátku, možná pochopíš, včem mám problém, a možná nejen já !

HonzaLBC

Příspěvek#191 » ned 15. pro 2013, 23:03

Bohuliby píše:mám - nemám místo pobytu v jiném státě EU

Co to máš za verzi? Já tam nic takového nevidím, ani v té verzi tady na webu.

Bohuliby

Příspěvek#192 » ned 15. pro 2013, 23:10

Žádost o povolení k nabytí vlastnictví, držení, nošení, zbraně kategorie B.

Dole nad podpisem žadatele, mám - nemám, místo pobytu ještě v jiném státě Evropské unie ...... .
Asi neumím číst.

HonzaLBC

Příspěvek#193 » ned 15. pro 2013, 23:18

Koukám, že to mají v žádosti o zbroják, asi to přidali i na nákupku a máš už nějakou novější verzi.

Bohuliby

Příspěvek#194 » ned 15. pro 2013, 23:24

Je to běžný formulář, který již řadu měsíců beru a používám v Praze.

aleš_

Příspěvek#195 » ned 15. pro 2013, 23:43

Nová verze zde http://www.mvcr.cz/clanek/formulare-ke- ... dW09MTA%3d. A taky jsem neškrtal nic z nabytí - držení - nošení, tak jsem zvědavý, co z toho po Vánocích bude.

Zpět na