Nákupní povolení
- Carloss
Příspěvek#196 » pon 16. pro 2013, 09:18
Bohuliby píše:Žádost o povolení k nabytí vlastnictví, držení, nošení, zbraně kategorie B.
Dole nad podpisem žadatele, mám - nemám, místo pobytu ještě v jiném státě Evropské unie ...... .
Asi neumím číst.
A co to má společného s nabýváním, držením a nošením? O tom je tato diskuse...
- Bohuliby
Příspěvek#197 » pon 16. pro 2013, 17:10
Tak opět posměch, ale kdyby jsi četl od začátku, tak tam píšu, že na NP se škrtají jen dvě věci, nahoře a dole, ale ty čteš, jen asi co se hodí ! Tudíž, bez tvého označení, zda máš nebo nemáš pobyt, ti nákupku asi nevezmou !
Raději ti doporučuji registrovat nové verze formulářů.
Raději ti doporučuji registrovat nové verze formulářů.
- Carloss
- Bohuliby
Příspěvek#199 » pon 16. pro 2013, 17:31
Tak dnes odpoledne jsem řešil to moje NP v Praze, nedalo mně to spát a i když teď zrovna nemám čas, tak jsem se dozvěděl alespoň pro mě zajímavé věci.
Slečna velice příjemná se po mém dotazu na mé NP z listopadu se šla zeptat své vedoucí.
Po chvilce přiběhla a pravila, že od toho mám na ZP tu kouzelnou větičku " Oprávněn nosit zbraň kat. B ", po mé stálé urgenci, že když to chci, tak mně na počkání zadarmo NP opravili.
Dále jsem požadoval abych se mohl dozvědět, zda mám opravdu všechny zbraně na nošení.
Po chvilce jsem se dozvěděl, že momentálně mně může říct pouze má poslední tři NP a ty jsou v pořádku, na nošení.
Jestli je tento výklad správný, nebo není, nechám na jiných, fundovanějších.
Každému doporučuji, aby si vše důkladně přečetli ještě před podpisem, ne jako já bez brýlí a nošení vyžadovali, možná je to ale opravdu vzhledem k té větě v ZP opravdu zbytečné.
Zaraží mě rúzný výklad pojmů v této věci, Patrik psal, že u nich na to mají názor trochu odlišný ?
Slečna velice příjemná se po mém dotazu na mé NP z listopadu se šla zeptat své vedoucí.
Po chvilce přiběhla a pravila, že od toho mám na ZP tu kouzelnou větičku " Oprávněn nosit zbraň kat. B ", po mé stálé urgenci, že když to chci, tak mně na počkání zadarmo NP opravili.
Dále jsem požadoval abych se mohl dozvědět, zda mám opravdu všechny zbraně na nošení.
Po chvilce jsem se dozvěděl, že momentálně mně může říct pouze má poslední tři NP a ty jsou v pořádku, na nošení.
Jestli je tento výklad správný, nebo není, nechám na jiných, fundovanějších.
Každému doporučuji, aby si vše důkladně přečetli ještě před podpisem, ne jako já bez brýlí a nošení vyžadovali, možná je to ale opravdu vzhledem k té větě v ZP opravdu zbytečné.
Zaraží mě rúzný výklad pojmů v této věci, Patrik psal, že u nich na to mají názor trochu odlišný ?
- Bohuliby
Příspěvek#200 » pon 16. pro 2013, 17:36
Carlossi : Dle tvé aktivity předpokládám, že Soukalku navštívíš a napíšeš nám jejich výklad a prohlédneš si nový formulář NP. Já jsem k vůli tomu jel dnes do Modřan přes celou Prahu, budeme se těšit na tvůj příspěvek do fora, Patrik to již před námi udělal, díky za všechny !
- Mobster
- Bohuliby
- P19
Příspěvek#203 » pon 16. pro 2013, 19:47
Tak jsem na tom s povolením podobně, jako Bohuliby. Mám ZP sk B, E. V Žádosti o povolení jsem chtěl vše, vydali mi povolení jen k nabytí vlastnictví a držení s tím, že mi při registraci zbraně vystaví nový ZP s kouzelnou větičkou vzadu. V pátek nákup nové a první zbraně, radost. Dnes registrace v Mělníku a jsem z toho přístupu rozpačitej. Na ZP mi doplnili to "Oprávněn nosit zbraň kategorie B" a když jsem se jich ptal, jestli to znamená, že můžu nosit jakoukoliv zbraň kategorie B, řekli mi, že ano. Když jsem argumentoval tím, co se říká v zákoně o nutnosti konkrétního povolení a že mi nebylo vydáno povolení nosit tuto konkrétní zbraň, řekli mi, ať se ještě chvíli posadím a že to "nějak udělají." Když jsem jim dával novou žádost jen o nošení + kolek a žádal o písemné vyjádření, tak to nechtěli vzít a že to udělají jinak. Pak si mě zavolali a že prý mi stačí ta větička v ZP. Nechal jsem se ukecat, ale celou cestu domů mi to vrtalo hlavou a lituju, že jsem netrval na písemném vyjádření k té mé žádosti o nošení. Možná se tam brzo zase vydám, uvidíme, psal jsem už ohledně toho do Lexu. Ty úřady mě zničej, je to teda děs...
- Bohuliby
- ryucz
- Carloss
Příspěvek#206 » úte 17. pro 2013, 06:49
Bohuliby píše:Carlossi : Dle tvé aktivity předpokládám, že Soukalku navštívíš a napíšeš nám jejich výklad a prohlédneš si nový formulář NP. Já jsem k vůli tomu jel dnes do Modřan přes celou Prahu, budeme se těšit na tvůj příspěvek do fora, Patrik to již před námi udělal, díky za všechny !
Nechápu už dokonce dvě věci: 1. Proč se do mě furth navážíš, 2. co má pobyt společnýho s tím nošením.
V soukalce jsem docela často (mám to dvě stanice busem, ale stavovat se tam fakt nebudu, protože jsem teď dlouhodobě mimo rep.), nevím, na co bych se ptal, prostě přijdu, vyplním co je třeba, víc nezkoumám. Nikdy jsem s nimi neměl nejmenší problém.
- Shras
- Shras
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva