Inspektoráty pro zbraně

jinda voyer

Příspěvek#196 » pát 13. zář 2013, 13:52

Takže při žádosti o ZP a nákupky si dával 500 kolky jen za ten ZP a za nákupku ten 100 kolek chtějí až při jejím předání Tobě, jo? Ale při žádosti o průkaz zbraně už ten kolek za 200 musíš dát hned a ne až když Ti průkaz zbraně hotový předávají...pobral jsem to dobře?

ZdenekK

Příspěvek#197 » pát 13. zář 2013, 14:13

Ne, pří podání žádosti o vydání ZP a podání žádosti o vydání povolení k nabytí jsem nedával žádný kolek. Až při převzetí ZP a dvou nákupek jsem platil kolky za skupiny i za nákupky. Ale nevím, jestli to bylo na té konkrétní slečně nebo je to běžná praxe.
Zbraň zatím nemám, takže zbytkem neposloužím :)

jinda voyer

Příspěvek#198 » ned 15. zář 2013, 18:37

Mám dotaz - tady na tom formuláři:

http://zbranekvalitne.cz/data/docs/zado ... voleni.pdf

je kolonka pro číslo ZP. Ovšem já jdu zejtra na Soukalovu teprve o vydání ZP požádat, takže jeho číslo ještě při vyplňování žádostí o nákupky ještě znát nebudu...co s tím?

Mobster

Příspěvek#199 » ned 15. zář 2013, 18:54

Piš tam jen to, co víš. Číslo ZP se doplní později. Jako zbraň uveď jen druh (např. pistole samonabíjecí), pokud tedy ještě nemáš vybráno.

jinda voyer

Příspěvek#200 » ned 15. zář 2013, 20:00

OK, díky moc! Vybráno mám jen velmi přibližně - zatím dva kousky...takže napíšu to, co radíš 8-)

jinda voyer

Příspěvek#201 » pon 16. zář 2013, 18:12

Takže dneska na Soukalově 5 minut vyplňování dokumentů, 5 minut interakce s roztomilou blondýnou za stolem :mrgreen: ...a výsledkem je, že ZP a dvě nákupky budou až za měsíc :roll: ...prý dají vědět, až to bude hotovo :|

Voyager1

Příspěvek#202 » pon 16. zář 2013, 18:14

To, že budou za měsíc ti řekli? Na 95% se tím co říkají jen kryjí, ve výsledku to bývá dříve (2 týdny třeba)

jinda voyer

Příspěvek#203 » pon 16. zář 2013, 18:17

Símano...sem se na to tej slečny ještě radši jednou zeptal...jednou mi to řekla sama a při odchodu jsem se ještě ujišťoval, zda na tom trvá...takže asi jo :ugeek:

Voyager1

Příspěvek#204 » pon 16. zář 2013, 18:22

Hm, zavolej za dva týdny a uvidiš:-)
já si psal s nějakým vedoucím z ul. Sdružení a jeho odpověď byla, že to trvá max 30 dní (což více méně říká i zákon), takže si znovu myslím, že ti to řekla pro sichr. Jak ta slečna může přesně na den vědět, kdy to bude? ;)

jinda voyer

Příspěvek#205 » pon 16. zář 2013, 18:27

Na den neříkala - jen řekla, že to bude trvat měsíc a až to bude, tak dají vědět - SMS či hovor...a pro tyto účely si vypýtala tel. číslo

Mobster

Příspěvek#206 » pon 16. zář 2013, 18:28

No, na můj zbroják maj taky měsíc a dnes (po 3 týdnech) furt nic. Nechápu, co tam s tím dělaj. Zkontrolovat údaje, zkontrolovat, jestli jsem čistej, vytisknout, zatavit, prsknout razítko na nákupku - když se s tím budou hodně flákat, za hoďku to maj hotový. Je fajn, že my máme na všechno 5 nebo 10 dní a oni měsíc. Taky jsem slyšel: "Jo, už je po dovolených, takže tak za 2, nejpozději za 3 týdny to tady bude."

Voyager1

Příspěvek#207 » pon 16. zář 2013, 18:35

Mobster: A že jsem tak směly, jaká Praha jsi ty? na jakém pracovišti jsi obtěžoval?

Mobster

Příspěvek#208 » pon 16. zář 2013, 18:38

Bydlím v Hloubětíně, ale trvalým bydlištěm spadám pod Nádražní na Smíchově.

ZdenekK

Příspěvek#209 » pon 16. zář 2013, 19:04

Opravdu to v Soukalově trvá cca tři týdny. O vydání požádáno 19.8., platnost do 6.9. (předpokládám, že se shoduje s datem vystavení) - pátek, v úterý 10.9. telefonát, že si ho můžu vyzvednout. Jestli byl v pátek vystavený, v pondělí se přepravoval na oddělení a další den obvolávali. Nemyslím, že to nějak uspíšíš, když tam budeš volat.

jinda voyer

Příspěvek#210 » pon 16. zář 2013, 19:41

Mobster píše:Nechápu, co tam s tím dělaj. Zkontrolovat údaje, zkontrolovat, jestli jsem čistej, vytisknout, zatavit, prsknout razítko na nákupku - když se s tím budou hodně flákat, za hoďku to maj hotový. Je fajn, že my máme na všechno 5 nebo 10 dní a oni měsíc. Taky jsem slyšel: "Jo, už je po dovolených, takže tak za 2, nejpozději za 3 týdny to tady bude."

Tohle je mi taky záhadou. Chápu, že je potřeba ověřit rejstřík trestů, což není na počkání, ale podle mně by to do dvou dnů, nejpozději do týdne, mělo být hotové bez jakýhokoliv problému :geek:
Nevim, jestli tam na to maj jednoho, co má "od všeho klíče" a ten jedinej na to může dát palec...a navíc chodí do práce jak do houslí...ale rozhodně to tak vypadá!

Doufám, že aspoň průkaz zbraně udělají na počkání :!:

Jinak je to fakt kontrast...občan má 5 či 10 dní a hrozí mu flastr...švestky mají měsíc a když to přešvihnou, tak si může člověk jít stěžovat tak max na lampárnu. Holt úředního šimla k cvalu člověk nepřinutí...jen mně napadá, zda jsou tu oni pro občani, nebo občani pro ně... :idea:

Zpět na