Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- Ghost1993
Příspěvek#2237 » sob 26. pro 2015, 20:25
Marcurba píše:Pokud mi neco vbehne do bezpecneho prostoru, tak vybiju zbran a necham stazeny zaver vzadu, dokud prostor nebude opet bezpecny...jakekoli pojistky, mireni jinam apod nepovazuji za zcela bezpecne...
Jedna věc je to co by člověk udělal a druhá co chce komisař u zkoušky.
Pokud mi někdo naruší bezp. prostor tak nesmím se zbraní vůbec manipulovat, pouze jí zajistit a nemířit přímo na osobu/zvíře. Nesmíš zbraň ani vybít pokud se někdo pohybuje v bezp. prostoru protože by mohla vystřelit.
- wigum
Příspěvek#2242 » pon 28. pro 2015, 11:34
Ja jsem si tady o tom povidal s komisarem pred zkouskou u cigara. Jasne rikal,ze je urcen bezpecny prostor a je jane dana i jeho definice. Takze to, ze nekdo nedodrzi zasady a vleze do bezpecneho prostoru (a tim ho pro sebe udela nebezpecny) je zcela jeho chyba. Nemuzu zacit mirit jinam a tak zacit ohrozovat ostatni strelce.
- jarynn
Příspěvek#2243 » pon 28. pro 2015, 12:37
marinakus píše:Jarynn : Nemuzes prece tvrdit, ze vsichni komisari jsou svevolni a chyba je pouze na jejich strane? On kazdy nazor je urcite dost subjektivni, na obou stranach.
Marinakus máš pravdu a já ani netvrdím, že chyba je na jejich straně komisařů..... pokud jsi dobře četl celý můj příspěvek znovu ho ocituji : " Jde o zkušenosti , připravenosti a rozumu žadatele a svévůli komisaře...." Na svévůli komisaře trvám. Osobně jsem měl štěstí na rovného chlapa, jasně stanovil co si nepřeje a za co poletíme ale i to je svévůle - svévůle v pozitivním smyslu.
O svévůli se nebude jednat, když jasně - opakuji jasně budou stanoveny pravidla pro praktickou zkoušku.... viz. článek Střelecká revue 1/2016....
- marinakus
Příspěvek#2244 » pon 28. pro 2015, 13:46
Jarynn : Už jsi někdy někde takovou zkoušku (zcela objektivní) viděl nebo zažil? Já tedy ne, hodnocení je vždycky subjektivní a záleží na obou stranách stolu jak se k problému postaví. Nejobjektivnější je snad test ale jak chceš testem zjistit praktické znalosti? Ono se to hezky napíše (myslím ten článek) ale uvést to alespoň nějak do reality je věc úplně jiná. Tím netvrdím, že by upřesnění průběhu zkoušky nemohlo být alespoň trochu konkrétnější. Ale pokud bys chtěl postihnout všechny eventuality, vznikl by nejspíš nakonec takový paskvil, že by to bylo spíš k ještě většímu zmatku.
Nakonec od toho by měl být podle mě u ZOZ dohled PČR aby jim dal alespoň nějakou jednotnost. Jenže to je zas jiné podle každého kraje i podle přístupu každého jednotlivce.
Nakonec od toho by měl být podle mě u ZOZ dohled PČR aby jim dal alespoň nějakou jednotnost. Jenže to je zas jiné podle každého kraje i podle přístupu každého jednotlivce.
- jarynn
Příspěvek#2245 » pon 28. pro 2015, 14:28
Ta policie u zkoušky by měla hrát taky svoji roli.... a né aby tam seděli jak "trůby" a čuměli jak to ten komisař válí.... A sme u toho co jsem psal - svévůle komisaře. Pokud žadatel u zkoušky předvede bezpečnou manipulaci, zborku, rozborku , nastřílí to co má a popřípadě odpoví na základní otázky , které by měla specifikovat vyhláška - co má žadatel znát - tak není důvod aby žadatel neuspěl....
- marinakus
- fangli69
Příspěvek#2248 » úte 5. led 2016, 14:30
Dnes zkoušky střelnice Smiřice.
Z 15 přihlášených se dostavilo 7 kusů.Po testech nás bylo 4.Jeden kluk okolo 20 ti let cca 35 bodu z testu.Mezitím se dostavilo asi 6 lidí na opravy,a šlo se na manipulaci.Komisař chtěl jen běžnou bezpečnou manipulaci,a řešení závady.Žádné chytáky se nekonaly,a tak to nedal jen jeden z opakovačů za zapomenutý zásobník ve zbrani.Následné střelby proběhly na 4 stavech a tam vypadl také jeden na pistoli.Ostatní si počkaly na doklady a hurá domu,s vytouženým lejstrem.
Z 15 přihlášených se dostavilo 7 kusů.Po testech nás bylo 4.Jeden kluk okolo 20 ti let cca 35 bodu z testu.Mezitím se dostavilo asi 6 lidí na opravy,a šlo se na manipulaci.Komisař chtěl jen běžnou bezpečnou manipulaci,a řešení závady.Žádné chytáky se nekonaly,a tak to nedal jen jeden z opakovačů za zapomenutý zásobník ve zbrani.Následné střelby proběhly na 4 stavech a tam vypadl také jeden na pistoli.Ostatní si počkaly na doklady a hurá domu,s vytouženým lejstrem.
- Michalll
Příspěvek#2250 » stř 6. led 2016, 06:49
Marcurba píše:Pokud mi neco vbehne do bezpecneho prostoru, tak vybiju zbran a necham stazeny zaver vzadu, dokud prostor nebude opet bezpecny...jakekoli pojistky, mireni jinam apod nepovazuji za zcela bezpecne...
naprostý souhlas, je to IMHO rychlý a nejbezpečnější způsob zajištění zbraně.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí