konec Zbrojních průkazů, od 1.1.2026?

glock69

Příspěvek#241 » pát 12. zář 2025, 16:08

Nechci se jich zastávat, ale obávám se, že problém je, že žádné oficiální informace nemají. 1.1.2026 je pro vedení sakra daleko... Takže, pokud jsou fandové, můžou akorát ve volném čase hledat na různých diskuzích... Ale to je jim p. d platné, oni potřebují oficiální noty, které, si myslím ,ještě nemají

cipis

Příspěvek#242 » pát 12. zář 2025, 16:29

Je už 1.1.2026? Ne, tak proč to mají řešit?

Jarda.Jezek

Příspěvek#243 » pát 12. zář 2025, 19:42

Prvního bude státní svátek, tak stejně budou mít zavřeno. Takže ani tehdy to nebudou řešit.

JirkaCV

Příspěvek#244 » pát 12. zář 2025, 20:10

Prvního už bude po volbách. Tak ani s tím státním svátkem to není úplně na 100%.

dan

Příspěvek#245 » pát 12. zář 2025, 22:16

Dentista Žurovský píše:poldove toho vedeli o cele veci jeste mene nez ja
Ne, ze bych je chtel omlouvat, ale vedi to minimum, ktere ke sve praci vedet potrebuji. Presneji o chlup mene, staci jim vedet tolik, kolik je potreba na vyreseni 90% zadosti a pripadu, se kterymi se nejcasteji setkavaji. Na reseni tech zbyvajicich 10% maji tricetidenni lhutu.

AndreasBaader

Příspěvek#246 » stř 17. zář 2025, 09:41

Dentista Žurovský píše:Ja dostal novy ZP vcera a poldove toho vedeli o cele veci jeste mene nez ja. Ze od ledna zkonci ZP ale nevedeli zda ho pak odevzdat. Ze za 5 let zdravotni posudek, ale nevedeli zda u toho bude i kontrola zbrani. Tak jsem se nezdrzel a ja jim, ze vy jste tady platni jak Vladni Vojsko v Italii :D Velmi jedovate kdakali :D

Mít tě na přepážce, tak tě po tvém výstupu pošlu s klidem do prdele...

iloveguns

Příspěvek#247 » stř 17. zář 2025, 10:55

Já být na přepážce, tak ho po takovém výstupu pošlu na přezkum zdravotní způsobilosti s podezřením na zhoršení psychického stavu.

Petr z Braníka

Příspěvek#248 » čtv 18. zář 2025, 12:43

OSZBM je oáza, kde se klient a úředník/policista baví ještě normálně, jako dva lidi. Do tohoto prostředí kdo vnáší prudu, tak nám bere poslední exemplář takového stavu.
Dentisto Žurovský, já jsem autorizovaná osoba ČKAIT, a musel jsem přežít Bartošovu vyhulenou digitalizaci stavebního řízení, která (to se málo ví) přišla ruku v ruce s úplně celým novým stavebním zákonem. Dohromady je to šílený zprasek, a nikdy by mě nenapadlo nadávat úřednicím na stavebních úřadech, že jsou platní jak Vládní Vojsko v Itálii. Kopání do nevinných je úchylárna.

paza

Příspěvek#249 » čtv 18. zář 2025, 14:33

Tak tak, važme si dobrých vztahů a hýčkejme si je, je to pro náš prospěch.
Vždy je možné situaci převést na humor a není třeba prudit a někoho urážet, nic se tím nezíská...

Rick

Příspěvek#250 » čtv 18. zář 2025, 14:34

Souhlas. Na OSZBM jsou hodní, oplaťme jim to stejnou mincí. Není jejich chyba, na co kdy mají nebo nemají školení a kdy se jim do rukou dostanou předepsané postupy. To musí přijít z MVČR nebo prezidia a případné urgování bych směroval tam. Jsou to úředníci a dělají víc a víc ochotněji, než dělají úředníci na většině jiných míst.

Taky si nemyslím, že náplní práce OSZBM je pomáhat s legislativou - tu máš znát ty, Dentisto. Mají vyřídit žádost v řádné lhůtě, když to prošvihneš nebo neuděláš pořádně, to je tvůj boj, oni svou část zvládají. Rady a konzultace co a jak a do kdy, to dělají extra.

Pro ně je novela větší problém než pro nás – musí vědět vše aby obsloužili všechny, a ne jen to minimum, co se týká individuálních dopadů na konkrétního jednoho střelce, a taky jak to napasovat do jejich procesů a systémů. A myslím, že nám v rámci svých možností v rámci změn drobné přešlapy ve lhůtách nebo tak prominou.

Murphy

Příspěvek#251 » čtv 18. zář 2025, 16:01

Nevim, jak jina oddeleni, ale to pro Prahu 2 si nemuzu vynachvalit.

paza

Příspěvek#252 » čtv 18. zář 2025, 18:19

Přesně tak, já jsem měl z jednání s policisty a z jejich přístupu docela strach, ale jak dvě dámy, dozorující u zkoušky na zbroják, tak následná jednání na Praze 5 opravdu špičkové a profesionální jednání, díky a všechna čest !!!

dan

Příspěvek#253 » sob 20. zář 2025, 10:16

Dokonce i ti co chodi na kontroly na strelnice jsou dost normalni. Aspon ty co jsem videl. Ale ja si nemuzu stezovat dokonce ani na silnicni kontrolory. Ani na ty co mi nejakou tu pokutu dali.

film

Příspěvek#254 » sob 25. říj 2025, 15:18

Ahoj,
dnes přišel e-mail od policie,
pokud chcete info o nutnosti doložit zdravotní způsobilost 3 měsíce před koncem platnosti současné, je třeba se registrovat přes portál občana

"..Další důležitou změnou je, že vyrozumívání robotickými službami, kterému předcházelo podání Vašeho souhlasu se zpracováním svých osobních údajů Policii České republiky - službě pro zbraně a bezpečnostní materiál, taktéž končí dnem 31. prosince 2025.

V případě, že si nadále přejete být upozorňováni 3 měsíce předem prostřednictvím SMS na mobilní telefon nebo e-mail ohledně:

1) vyrozumění držitele ZO (zbrojní oprávnění, dříve zbrojní průkaz) o konci platnosti zdravotní způsobilosti
2) vyrozumění držitele MO (muniční oprávnění, dříve muniční průkaz) o konci platnosti zdravotní způsobilosti
3) držitele EZP (evropský zbrojní pas) o konci platnosti tohoto dokladu

je potřeba se přihlásit na tzv. Portálu občana (https://obcan.portal.gov.cz/prihlaseni), kde tyto kontaktní údaje si sám každý držitel vyplní (po přihlášení v záložce nastavení).

Toto vyrozumívání bude nově realizováno na kontaktní údaje zadané držitelem na Portálu občana - tedy zapsané do Registru obyvatel..."

DesertEagle

Příspěvek#255 » ned 26. říj 2025, 21:11

Dnes jsem si portálu občana objednával nový ŘP. Celková doba 20 min z toho se to xx krát kouslo, hledalo a čekalo a čekalo. Digitalizace v CZ asi nebude uplně dozrálá :-)
Ani snad raději nedomýšlím co nám chystají v novém CRZu 2026 ...

Zpět na