konec Zbrojních průkazů, od 1.1.2026?
- monk
Příspěvek#256 » ned 26. říj 2025, 21:18
tak stim jsem teda problem nemel za par minut podano. V zari jsem si v italii vsim ze mam propadli RP. ve stredu vecer podana zadost, ctvrtek rano oznameni o prijeti a za tejden zprava na vyzvednuti. To stejny podani zadosti na Volicky prukaz. uplně bez problenu a vpohode
- dan
Příspěvek#257 » ned 26. říj 2025, 21:29
Haleluja. Ja to letos na jare vyrizoval nedigitalne a trvalo pul hodiny, nez jsem na uradu vubec prisel na radu a dalsich 10 minut trvalo vyrizovani u okenka. Dobu na cestu tam a zpatky nepocitam. Mozna to nebude tak dokonaly jak by byt mohlo, vubec nepochybuju, ze to bude mit nejaky porodni bolesti, ale pokud to bude fungovat aspon takhle, tak to vidim jako zlepseni.DesertEagle píše:Dnes jsem si portálu občana objednával nový ŘP. Celková doba 20 min
- audis
Příspěvek#258 » pon 27. říj 2025, 19:23
ptarmigan píše:marinakus píše:dan i ostatní : To není z mojí hlavy. Taky jsem tak trochu čuměl.
https://mv.gov.cz/docDetail.aspx?docid= ... Y7-QK0rihA
Tohle je sice moc hezké, ale třeba bod 2. Co mám dělat v případě, že v mi v roce 2026 končí platnost zbrojního průkazu? moc člověku, kterému platnost ZP končí v lednu 2026, nepomůže. Ano, může postupovat dle části [i]Pokud Vám platnost zbrojního průkazu zaniká nejpozději 30. června 2026, jste ještě v roce .
Ahoj, omlouvam se ja to nepochopil. Když mám konec zp u mě 03/2026, co mám a do kdy udělat aby karta zůstala popř i platná co nejdéle?
- Blacky
- monk
Příspěvek#261 » pon 27. říj 2025, 20:00
na karticce bude mit platnost do 03/2036, ale ta stejne platit nebude tak je to jedno. pak se bude resit uz jen zdravotni, ZO nema platnost. proste ZP jako karticka zanika, lae pokud by chtel ji mit doma s vytistenou platnosti tak si to musi podat ted. po novem roce uz mu ji nedaji. to co pises je jen o zdravotni zpusobilosti
- cipis
Příspěvek#267 » úte 28. říj 2025, 22:05
Ptal ses " ... aby karta zůstala popř i platná co nejdéle?". Platnost jakékoliv karty končí 31.12.2025. Tj. to je to "nejdéle".
A vzhledem k tomu, že datum na kartičce máš někdy v březnu 26, tak je zcela zbytečné cokoliv dělat.
Tj. ikdyž si zažádáš o novou, tak stejně bude platná jen do 31.12.2025. Pak to budeš mít jen jako kartičku, na které bude nějaký datum za 10 let, ale nebude splňovat ten požadavek "platná", který máš v dotazu.
A vzhledem k tomu, že datum na kartičce máš někdy v březnu 26, tak je zcela zbytečné cokoliv dělat.
Tj. ikdyž si zažádáš o novou, tak stejně bude platná jen do 31.12.2025. Pak to budeš mít jen jako kartičku, na které bude nějaký datum za 10 let, ale nebude splňovat ten požadavek "platná", který máš v dotazu.
audis píše:Ano. Nechápu tvoji radu pro můj účel. Co mám dělat pro můj účel? Cíl abych měl kartu co nejdéle. Platná neplatná dle zákona nezměním.
- dan
Příspěvek#268 » stř 29. říj 2025, 10:41
Ne. Novy zakon platnost drive vydanych dokladu neukoncil. Stale to je platny doklad prokazujici skutecnosti platne v dobe jeho vydani, na tom se 1.1.2026 vubec nic nemeni. Meni se pouze to, k cemu ho lze pouzit - ale novy zakon, vcetne prechodnych ustanoveni, na tohle uplne jednoznacnou odpoved nedava a zustava otevrenou otazkou, jestli ZP lze, po dobu platnosti na nem vyznacene, k prokazani pouzit nebo ne. Zalezi jestli je paragraf vypocitavajici moznosti overeni prikladmy nebo taxativni.cipis píše:Platnost jakékoliv karty končí 31.12.2025.
Ja si rozhodne chtel 26.12.2025 o novy ZP pozadat (je to prvni den, kdy s ohledem na platnost stareho mohu). A doufal jsem, ze je ukecam aby zadost do kocne roku vyridili. Ale ppokud nebude fungovat CRZ, tak to je asi bez sance ...
-
jarda-hifista - Příspěvky: 11
- jarda-hifista
Příspěvek#269 » stř 29. říj 2025, 10:59
Ahoj! Ptal jsem se policie, ZP mě končí 27.5.2026. Odpověď: všechny ZP a PZ se v noci 31.12.2025 překlopí do digitální databáze, která ovšem neukončí jejich datum platnosti. Neplatné budou jen ty kartičky. Bude možno požádat o prodloužení v mém případě někdy např. v březnu 2026 s fotkou, potvrzením od lékaře a s kontrolou zbraní. Od začátku roku bude možné stáhnout z portálu občana nebo z czechointu ZL(zbrojní list), kde budou všechny údaje o zbraních a zbrojním průkazu. Z portálu občana zdarma a z CP za peníze. ZL bude v platnosti stále až do smrti, jen je třeba každých 5 let dodat lékařské potvrzení. ZL se bude každý prokazovat buď v papírové podobě, nebo v mobilu digitálně, na střelnici nebo při prodeji nebo nákupu zbraně. Jestli jsem něco zduplikoval, tak se omlouvám, nechtěl jsem to celé říst. Jrd
- dan
Příspěvek#270 » stř 29. říj 2025, 11:09
To je velmi zajimavy vyklad, ale obavam se, ze trochu zmateny. Tezko rict v cem byl zmateny uz Policista, a za co mohou chyby v tvem prepisu jeho sdeleni.
O prodlouzeni ZP v breznu 2026 urcite pozadat nepujde. Teda - pozadat samozrejme pujde, pozadat muze kdokoliv o cokoliv, ale nebude zadny zakon, ktery by Policii umoznil takove zadosti vyhovet.
ZL skutecne bude platit stale, ale lekarske potvrzeni co musis kazdych 5 let dodat se netyka ZL (zbrojniho listu) ale ZO (zbrojniho opravneni).
O prodlouzeni ZP v breznu 2026 urcite pozadat nepujde. Teda - pozadat samozrejme pujde, pozadat muze kdokoliv o cokoliv, ale nebude zadny zakon, ktery by Policii umoznil takove zadosti vyhovet.
ZL skutecne bude platit stale, ale lekarske potvrzeni co musis kazdych 5 let dodat se netyka ZL (zbrojniho listu) ale ZO (zbrojniho opravneni).
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí