Nákupní povolení
- Carloss
- Carloss
Příspěvek#262 » čtv 6. úno 2014, 10:19
O čom že je tohle vlákno? O skupinách ZP, nebo o NP??? Myslel jsem - četl jsem - že o NP. Vyjadřuji se tedy k NP a zákonným důvodům pro jeho vydání. A dokonce to i píšu. Tak nevím, čomu se tak směješ, když motáš hrušky s jabkama... O skupinách ZP tu snad nikdo, ani já, nepíšem.
- Piggy
Příspěvek#263 » čtv 6. úno 2014, 17:59
Máš pravdu, píšu o nich já a hned vysvětlím proč:
- bez ZP A by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro sběratelskou činnost;
- bez ZP B by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro sportovní činnost;
- bez ZP C by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro loveckou činnost;
- bez ZP E by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro ochranu ŽZM;
ale je pravda, že v zákoně to výslovně uvedeno není, naopak je to trochu rozplizlé:
- se ZP A jsi oprávněn držet zbraň "pro sběratelské účely";
- se ZP B/C jsi oprávněn držet, popřípadě nosit "sportovní/loveckou zbraň", obojí je v příloze definováno určením = účelem;
- se ZP E jsi oprávněn držet, popřípadě nosit
Ha, tady není o účelu či určení ani ťuk.
Takže zpět, mýlil jsem se, pro "kulturní" nebo "jinou zájmovou" činnost tě opravňuje skupina E.
P.S. Závěrem se omlouvám, chtěl jsem pobavit, rozhodně ne prudit
P.P.S. Hrušky s jabkama míchám běžně, je z nich i výborný kompot. V jiných vláknech se občas míchají bílé myši s metrickými šrouby
- bez ZP A by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro sběratelskou činnost;
- bez ZP B by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro sportovní činnost;
- bez ZP C by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro loveckou činnost;
- bez ZP E by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro ochranu ŽZM;
ale je pravda, že v zákoně to výslovně uvedeno není, naopak je to trochu rozplizlé:
- se ZP A jsi oprávněn držet zbraň "pro sběratelské účely";
- se ZP B/C jsi oprávněn držet, popřípadě nosit "sportovní/loveckou zbraň", obojí je v příloze definováno určením = účelem;
- se ZP E jsi oprávněn držet, popřípadě nosit

Takže zpět, mýlil jsem se, pro "kulturní" nebo "jinou zájmovou" činnost tě opravňuje skupina E.
P.S. Závěrem se omlouvám, chtěl jsem pobavit, rozhodně ne prudit

P.P.S. Hrušky s jabkama míchám běžně, je z nich i výborný kompot. V jiných vláknech se občas míchají bílé myši s metrickými šrouby

- Carloss
Příspěvek#264 » pát 7. úno 2014, 06:55
Piggy, v pohodě.. Tohle všichni víme. Já třeba přemýšlím, proč se sk. B se dává i nošení. Sportovní činnost bývá prováděna na uzavřených střelnicích - závodištích, kde, jestli se nemýmím, bývá zbraň v režimu držení. Ale mohu se klidně mýlit a třeba mi to někdo vysvětlí.
- Piggy
Příspěvek#265 » pát 7. úno 2014, 17:01
Napadají mě dvě možnosti vysvětlení:
1. jde o reminiscenci na definici "nošení" ze zákona 288/1995 Sb.
2. jde o následek formulace § 12, odst. 6 ZoZ, který stanovuje povinnost vydat povolení k nošení pro všechny činnosti uvedené v odst. 5, písm. b), ačkoliv prakticky má význam jen pro loveckou činnost. Toto oprávnění je pak omezeno v § 28, odst. 2, písm. a).
Jak to bylo doopravdy, nám už dnes nejspíš neřekne ani ten, kdo to do návrhu zákona napsal.
1. jde o reminiscenci na definici "nošení" ze zákona 288/1995 Sb.
2. jde o následek formulace § 12, odst. 6 ZoZ, který stanovuje povinnost vydat povolení k nošení pro všechny činnosti uvedené v odst. 5, písm. b), ačkoliv prakticky má význam jen pro loveckou činnost. Toto oprávnění je pak omezeno v § 28, odst. 2, písm. a).
Jak to bylo doopravdy, nám už dnes nejspíš neřekne ani ten, kdo to do návrhu zákona napsal.
- ZdenekK
- uncle
Příspěvek#267 » pát 7. úno 2014, 21:01
Carloss píše:Piggy, v pohodě.. Tohle všichni víme. Já třeba přemýšlím, proč se sk. B se dává i nošení. Sportovní činnost bývá prováděna na uzavřených střelnicích - závodištích, kde, jestli se nemýmím, bývá zbraň v režimu držení. Ale mohu se klidně mýlit a třeba mi to někdo vysvětlí.
jestli to nebude tím, že tu zbraň musíš na střelnici nějak donést... a právě proto, že na to v zákoně nějak nemysleli, dopisuje se do ZP "oprávněn nosit zbraň kategorie B"

bez tohoto dovětku, bys ji v podstatě nemohl ani na tu střelnici s béčkem přinést...
-
TheSonny21 - Příspěvky: 2
- TheSonny21
Příspěvek#270 » ned 23. úno 2014, 00:29
Piggy, v pohodě.. Tohle všichni víme. Já třeba přemýšlím, proč se sk. B se dává i nošení. Sportovní činnost bývá prováděna na uzavřených střelnicích - závodištích, kde, jestli se nemýmím, bývá zbraň v režimu držení. Ale mohu se klidně mýlit a třeba mi to někdo vysvětlí.
Zdravím,
právě řeším nákup první zbraně a myslím, že odpověď ohledně nošení je nasnadě.
Mám ZP sk. B a hodlám si koupit zbraň, ale zároveň plánuji za pár měsíců rozšířit o sk. E. Čímž pádem vyžaduji povolení i na nošení, jelikož v budoucnu jej využiji, i když za stávající situace nosit nemohu.
Snad jsem pomohl osvětlit, proč se tam tato možnost nachází i když ji ''Béčkoví'' držitelé možná nevyužijí.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí