Nákupní povolení

Biermann

Příspěvek#256 » stř 5. úno 2014, 20:52

A co máš za problém? Prostě tam budeš dávat např. toto:

§ 12 odst. 5 písm. b) zákona č. 119/2002 Sb. - uskutečnování sportovní činnosti

Shras

Příspěvek#257 » stř 5. úno 2014, 20:55

ikdz budu soukromne strilet jen na strelnici? :?
omlouvam se vsem trochu blbnu .
Naposledy upravil(a) Shras dne stř 5. úno 2014, 21:06, celkem upraveno 1 x.

Patrik
moderátor

Příspěvek#258 » stř 5. úno 2014, 21:06

Ikdyž. Copak trénink není sportovní činnost?

Biermann

Příspěvek#259 » stř 5. úno 2014, 21:20

Ano, když budeš střílet na střelnici, tak je to pro tebe prostě sportovní činnost.

Carloss

Příspěvek#260 » čtv 6. úno 2014, 07:26

Jaké důvod žádosti může být i "zájmová činnost". A ta nemusí být přeci provozována na střelnicích... ;-)

(par. 12, odst.5., písm. b) uskutečňování sportovní, lovecké, kulturní nebo jiné zájmové činnosti nebo příprava na povolání,

Piggy

Příspěvek#261 » čtv 6. úno 2014, 10:02

Ano, akorát pro to neexistuje odpovídající skupina ZP :lol:

Carloss

Příspěvek#262 » čtv 6. úno 2014, 10:19

O čom že je tohle vlákno? O skupinách ZP, nebo o NP??? Myslel jsem - četl jsem - že o NP. Vyjadřuji se tedy k NP a zákonným důvodům pro jeho vydání. A dokonce to i píšu. Tak nevím, čomu se tak směješ, když motáš hrušky s jabkama... O skupinách ZP tu snad nikdo, ani já, nepíšem.

Piggy

Příspěvek#263 » čtv 6. úno 2014, 17:59

Máš pravdu, píšu o nich já a hned vysvětlím proč:
- bez ZP A by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro sběratelskou činnost;
- bez ZP B by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro sportovní činnost;
- bez ZP C by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro loveckou činnost;
- bez ZP E by ti neměli přijmout žádost o NP s odůvodněním pro ochranu ŽZM;
ale je pravda, že v zákoně to výslovně uvedeno není, naopak je to trochu rozplizlé:
- se ZP A jsi oprávněn držet zbraň "pro sběratelské účely";
- se ZP B/C jsi oprávněn držet, popřípadě nosit "sportovní/loveckou zbraň", obojí je v příloze definováno určením = účelem;
- se ZP E jsi oprávněn držet, popřípadě nosit :idea: Ha, tady není o účelu či určení ani ťuk.
Takže zpět, mýlil jsem se, pro "kulturní" nebo "jinou zájmovou" činnost tě opravňuje skupina E.

P.S. Závěrem se omlouvám, chtěl jsem pobavit, rozhodně ne prudit :oops:
P.P.S. Hrušky s jabkama míchám běžně, je z nich i výborný kompot. V jiných vláknech se občas míchají bílé myši s metrickými šrouby ;)

Carloss

Příspěvek#264 » pát 7. úno 2014, 06:55

Piggy, v pohodě.. Tohle všichni víme. Já třeba přemýšlím, proč se sk. B se dává i nošení. Sportovní činnost bývá prováděna na uzavřených střelnicích - závodištích, kde, jestli se nemýmím, bývá zbraň v režimu držení. Ale mohu se klidně mýlit a třeba mi to někdo vysvětlí.

Piggy

Příspěvek#265 » pát 7. úno 2014, 17:01

Napadají mě dvě možnosti vysvětlení:
1. jde o reminiscenci na definici "nošení" ze zákona 288/1995 Sb.
2. jde o následek formulace § 12, odst. 6 ZoZ, který stanovuje povinnost vydat povolení k nošení pro všechny činnosti uvedené v odst. 5, písm. b), ačkoliv prakticky má význam jen pro loveckou činnost. Toto oprávnění je pak omezeno v § 28, odst. 2, písm. a).
Jak to bylo doopravdy, nám už dnes nejspíš neřekne ani ten, kdo to do návrhu zákona napsal.

ZdenekK

Příspěvek#266 » pát 7. úno 2014, 20:31

Ještě je třetí možnost, změna zákona. To, co je "na papíru", nemá přednost před zákonem, takže je to právně neúčinné. Ale po některé budoucí změně zákona může být všechno jinak.
I když nevěřím tomu, že by byli natolik prozíraví :)

uncle

Příspěvek#267 » pát 7. úno 2014, 21:01

Carloss píše:Piggy, v pohodě.. Tohle všichni víme. Já třeba přemýšlím, proč se sk. B se dává i nošení. Sportovní činnost bývá prováděna na uzavřených střelnicích - závodištích, kde, jestli se nemýmím, bývá zbraň v režimu držení. Ale mohu se klidně mýlit a třeba mi to někdo vysvětlí.

jestli to nebude tím, že tu zbraň musíš na střelnici nějak donést... a právě proto, že na to v zákoně nějak nemysleli, dopisuje se do ZP "oprávněn nosit zbraň kategorie B" :idea:
bez tohoto dovětku, bys ji v podstatě nemohl ani na tu střelnici s béčkem přinést...

Carloss

Příspěvek#268 » pát 7. úno 2014, 21:24

Donést ji můžeš v režimu držení!!!

uncle

Příspěvek#269 » pát 7. úno 2014, 22:08

máš recht, je tam vlastně přemístění z místa na místo...

TheSonny21

Příspěvek#270 » ned 23. úno 2014, 00:29

Piggy, v pohodě.. Tohle všichni víme. Já třeba přemýšlím, proč se sk. B se dává i nošení. Sportovní činnost bývá prováděna na uzavřených střelnicích - závodištích, kde, jestli se nemýmím, bývá zbraň v režimu držení. Ale mohu se klidně mýlit a třeba mi to někdo vysvětlí.

Zdravím,
právě řeším nákup první zbraně a myslím, že odpověď ohledně nošení je nasnadě.

Mám ZP sk. B a hodlám si koupit zbraň, ale zároveň plánuji za pár měsíců rozšířit o sk. E. Čímž pádem vyžaduji povolení i na nošení, jelikož v budoucnu jej využiji, i když za stávající situace nosit nemohu.

Snad jsem pomohl osvětlit, proč se tam tato možnost nachází i když ji ''Béčkoví'' držitelé možná nevyužijí.

Zpět na