Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- Alf
Příspěvek#2686 » úte 9. úno 2016, 12:16
No kdyz komisar chtit po slabe rane ranu jistoty, dame ranu jistoty. Co naplat kdyz pak spravce bude kricet " Co vy tady tancovali za dupaka, vsecky zbrane na maderu "
Ne ted vazne, pekne popsane zkusenosti od ZOZ. Tak by to melo byt. Komisar popise co vyzaduje a je to jasne.

- cipis
Příspěvek#2687 » úte 9. úno 2016, 14:13
marinakus - dalo by se s tím něco udělat poměrně jednoduše - platit dopředu. Akorát by se asi musel zavést další poplatek, protože platba za zkoušku je střelnici + komisaři, nikoliv policii. Anebo brát tu zkoušku jako za nezvládnutou a tím pádem další možná až za půl roku. Ale to by asi neprošlo.
- Sedmej
Příspěvek#2691 » úte 9. úno 2016, 14:54
rpions.cz: sedíme v učebně, policista z odboru zbraní čte jména přítomných podle přihlášek, které tam má. 3 nejsou, přihlášky dává stranou. Když dočetl posledního, bere propisku a na vršek přihlášek těch tří píše "NEPROSPĚL" a komentuje to slovy "bez omluvy, tak pánové mají jeden pokus pryč".
Seděl jsem v první lavici, takhle jsem to viděl.
aby to bylo k tématu, tím radím všem co si dají přihlášku se na to nevykašlat a jít nebo se včas omluvit. jak moc tohle byla jen likvidace přihlášky a bylo to nějak závazné to opravdu nevím.
Seděl jsem v první lavici, takhle jsem to viděl.

aby to bylo k tématu, tím radím všem co si dají přihlášku se na to nevykašlat a jít nebo se včas omluvit. jak moc tohle byla jen likvidace přihlášky a bylo to nějak závazné to opravdu nevím.

- cipis
Příspěvek#2693 » úte 9. úno 2016, 15:01
To bylo jen předvádění se. Žádné pokusy se nepočítají a vůbec, nějak mi přijde, že se nepočítá s tím, že uchazeč na zkoušku nepřijde. Tedy čistě teoreticky si může dávat přihlášky do nekonečna a na zkoušky nechodit ... A na tu přihlášku si "může" psát, co chce, směrodatné je to, co podepíše komisař.
- marinakus
Příspěvek#2696 » úte 9. úno 2016, 15:31
Mělo by to být tak, že pokud se žadatel nedostaví bez omluvy, je mu jednou určen jiný termín. Pokud se nedostaví bez omluvy podruhé, je jeho přihláška vyřazena a musí podat novou, což ho opět stojí kolek. To by mohlo vysvětlovat to konstatování, že jeden pokus mají za sebou.
- Alf
Příspěvek#2697 » úte 9. úno 2016, 15:37
Já si nemyslím , že je to koníček. Prostě si někdo dá přihlášku a až při učení zjistí, že je to nad jeho síly , nebo mu instruktor po třech hodinách na střelnici řekne " Hele Venco , to nemá cenu, udělej si radši rybářskej lístek
. No a ti soudnější to vzdají i když by se mohli předem omluvit a ti méně soudní tam jdou a udělají test na 50 bodů. Myslím , že záhada je vyřešena a vrátíme se z5 k hodnotnějším poznatkům. 

- Reski
Příspěvek#2698 » úte 9. úno 2016, 22:08
Byť je toto vlákno již těžce zaplevelené a přijde mi už i mírně "toxické" pro uchazeče hledajícího informace, nedá mi abych po přečtení posledních cca 20 stran nepřispěl svoji radou - Absolvujte přípravný kurs na střelnici, kde budete zkoušku vykonávat.
Toto je jediná možnost, která vás připraví tak aby jste tu manipulaci u zkoušek zvládli. Všechno ostatní jsou doplňkové informace a možná se nebudu stydět nazvat to i zajímavostmi ze světa ZOZ. Mnozí zde dotazující to tak nedokáží pobrat a vznikají zde zbytečné "flejmy" (či jak se to píše)...
Než jsem absolvoval svůj přípravný kurs, hodně jsem četl a snažil se co nejvíce teoreticky připravit. Mimo jiné jsem prostudoval i toto vlákno od prvního příspěvku co bylo založeno. Zapamatoval jsem si všechny chytáky nástrahy praktiky a postupy co se zde zmiňovali. Na všechno jsem se pečlivě dotázal na kursu, abych se dozvěděl, že nic z toho komisaři, kteří se na dané střelnici "točí" neprovádějí. Vyhazují hlavně za nebezpečnou manipulaci se zbraní a neznalost pokynů řídícího střelby. Toto zase natrénujete na tom kursu.
Chci ještě složit poklonu Marinakusovi a dalším zde ostříleným matadorům, že se stále trpělivě zas a znova snaží uvádět všechny nově příchozí dotazy a názory na pravou míru a udržet toto vlákno v jakýchsi rozumných mantinelech. Byť po různých "lumpíkách" to musí být stránku od stránky psychicky náročnější a náročnější.
Toto je jediná možnost, která vás připraví tak aby jste tu manipulaci u zkoušek zvládli. Všechno ostatní jsou doplňkové informace a možná se nebudu stydět nazvat to i zajímavostmi ze světa ZOZ. Mnozí zde dotazující to tak nedokáží pobrat a vznikají zde zbytečné "flejmy" (či jak se to píše)...
Než jsem absolvoval svůj přípravný kurs, hodně jsem četl a snažil se co nejvíce teoreticky připravit. Mimo jiné jsem prostudoval i toto vlákno od prvního příspěvku co bylo založeno. Zapamatoval jsem si všechny chytáky nástrahy praktiky a postupy co se zde zmiňovali. Na všechno jsem se pečlivě dotázal na kursu, abych se dozvěděl, že nic z toho komisaři, kteří se na dané střelnici "točí" neprovádějí. Vyhazují hlavně za nebezpečnou manipulaci se zbraní a neznalost pokynů řídícího střelby. Toto zase natrénujete na tom kursu.
Chci ještě složit poklonu Marinakusovi a dalším zde ostříleným matadorům, že se stále trpělivě zas a znova snaží uvádět všechny nově příchozí dotazy a názory na pravou míru a udržet toto vlákno v jakýchsi rozumných mantinelech. Byť po různých "lumpíkách" to musí být stránku od stránky psychicky náročnější a náročnější.

- Sedmej
- Kralycek
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva