Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

Alf

Příspěvek#2686 » úte 9. úno 2016, 12:16

No kdyz komisar chtit po slabe rane ranu jistoty, dame ranu jistoty. Co naplat kdyz pak spravce bude kricet " Co vy tady tancovali za dupaka, vsecky zbrane na maderu " :-) Ne ted vazne, pekne popsane zkusenosti od ZOZ. Tak by to melo byt. Komisar popise co vyzaduje a je to jasne.

cipis

Příspěvek#2687 » úte 9. úno 2016, 14:13

marinakus - dalo by se s tím něco udělat poměrně jednoduše - platit dopředu. Akorát by se asi musel zavést další poplatek, protože platba za zkoušku je střelnici + komisaři, nikoliv policii. Anebo brát tu zkoušku jako za nezvládnutou a tím pádem další možná až za půl roku. Ale to by asi neprošlo.

Sedmej

Příspěvek#2688 » úte 9. úno 2016, 14:31

Als: já když byl na zkoušce, tak 3 nepřišli. automaticky jim policista na přihlášku napsal neprospěl a přišli všichni o jeden pokus.

scorpions.cz

Příspěvek#2689 » úte 9. úno 2016, 14:42

za prvé nevím jak může polda někam něco psát,to může jenom komisař a musí to podepsat a dát tam razítko.
přišli všichni o jeden pokus. a tomu už nerozumím vůbec to mi přibliž.

Alf

Příspěvek#2690 » úte 9. úno 2016, 14:48

scorpi nebuď hnidopych :-D

Sedmej

Příspěvek#2691 » úte 9. úno 2016, 14:54

rpions.cz: sedíme v učebně, policista z odboru zbraní čte jména přítomných podle přihlášek, které tam má. 3 nejsou, přihlášky dává stranou. Když dočetl posledního, bere propisku a na vršek přihlášek těch tří píše "NEPROSPĚL" a komentuje to slovy "bez omluvy, tak pánové mají jeden pokus pryč".
Seděl jsem v první lavici, takhle jsem to viděl. :-)
aby to bylo k tématu, tím radím všem co si dají přihlášku se na to nevykašlat a jít nebo se včas omluvit. jak moc tohle byla jen likvidace přihlášky a bylo to nějak závazné to opravdu nevím. :-)

scorpions.cz

Příspěvek#2692 » úte 9. úno 2016, 15:00

Jo policajti můžou (pokud se nedostavíš bez omluvy) přihlášku vyřadit. Ale určitě to není jakože neprospěl. Protože potom by se dotyčný mohl přihlásit znovu až po 3 měsících.

cipis

Příspěvek#2693 » úte 9. úno 2016, 15:01

To bylo jen předvádění se. Žádné pokusy se nepočítají a vůbec, nějak mi přijde, že se nepočítá s tím, že uchazeč na zkoušku nepřijde. Tedy čistě teoreticky si může dávat přihlášky do nekonečna a na zkoušky nechodit ... A na tu přihlášku si "může" psát, co chce, směrodatné je to, co podepíše komisař.

Sedmej

Příspěvek#2694 » úte 9. úno 2016, 15:06

cipis: možná můžeš do nekonečna, ale udělje to víckrát a budeš tak profláklej, že ti to nedají z principu. :-)

marinakus

Příspěvek#2695 » úte 9. úno 2016, 15:24

každá přihláška stojí kilčo... ale je pravda, že někdo má i dražšího koníčka

marinakus

Příspěvek#2696 » úte 9. úno 2016, 15:31

Mělo by to být tak, že pokud se žadatel nedostaví bez omluvy, je mu jednou určen jiný termín. Pokud se nedostaví bez omluvy podruhé, je jeho přihláška vyřazena a musí podat novou, což ho opět stojí kolek. To by mohlo vysvětlovat to konstatování, že jeden pokus mají za sebou.

Alf

Příspěvek#2697 » úte 9. úno 2016, 15:37

Já si nemyslím , že je to koníček. Prostě si někdo dá přihlášku a až při učení zjistí, že je to nad jeho síly , nebo mu instruktor po třech hodinách na střelnici řekne " Hele Venco , to nemá cenu, udělej si radši rybářskej lístek :-D . No a ti soudnější to vzdají i když by se mohli předem omluvit a ti méně soudní tam jdou a udělají test na 50 bodů. Myslím , že záhada je vyřešena a vrátíme se z5 k hodnotnějším poznatkům. :-)

Reski

Příspěvek#2698 » úte 9. úno 2016, 22:08

Byť je toto vlákno již těžce zaplevelené a přijde mi už i mírně "toxické" pro uchazeče hledajícího informace, nedá mi abych po přečtení posledních cca 20 stran nepřispěl svoji radou - Absolvujte přípravný kurs na střelnici, kde budete zkoušku vykonávat.
Toto je jediná možnost, která vás připraví tak aby jste tu manipulaci u zkoušek zvládli. Všechno ostatní jsou doplňkové informace a možná se nebudu stydět nazvat to i zajímavostmi ze světa ZOZ. Mnozí zde dotazující to tak nedokáží pobrat a vznikají zde zbytečné "flejmy" (či jak se to píše)...
Než jsem absolvoval svůj přípravný kurs, hodně jsem četl a snažil se co nejvíce teoreticky připravit. Mimo jiné jsem prostudoval i toto vlákno od prvního příspěvku co bylo založeno. Zapamatoval jsem si všechny chytáky nástrahy praktiky a postupy co se zde zmiňovali. Na všechno jsem se pečlivě dotázal na kursu, abych se dozvěděl, že nic z toho komisaři, kteří se na dané střelnici "točí" neprovádějí. Vyhazují hlavně za nebezpečnou manipulaci se zbraní a neznalost pokynů řídícího střelby. Toto zase natrénujete na tom kursu.
Chci ještě složit poklonu Marinakusovi a dalším zde ostříleným matadorům, že se stále trpělivě zas a znova snaží uvádět všechny nově příchozí dotazy a názory na pravou míru a udržet toto vlákno v jakýchsi rozumných mantinelech. Byť po různých "lumpíkách" to musí být stránku od stránky psychicky náročnější a náročnější. :mrgreen:

Sedmej

Příspěvek#2699 » úte 9. úno 2016, 22:41

Reski: absolvoval jsem přípravný kurz na jiné střelnici a zvládl jsem to také. je to lepší absolvovat kurz na stejné střelnici co děláš zkoužku, ale není to jediná možnost. pokud je kurz kvalitní a víš jaké zbraně u zkoušky budou, připraví tě dobře i jinde.

Kralycek

Příspěvek#2700 » stř 10. úno 2016, 09:15

Já nějak nevím. Bylo mi řečeno, že předchozí kurz byl blbě, protože jsem neznala povel připravit zbraň do střelecké pohotovosti. Může mi tuhle finesu někdo osvětlit?

Zpět na