konec Zbrojních průkazů, od 1.1.2026?

jarda-hifista

Příspěvek#271 » stř 29. říj 2025, 11:17

Jak jsem nakoupil, tak prodávám. Uvidíme, já se zařídím podle policejního doporučení.

dan

Příspěvek#272 » stř 29. říj 2025, 11:42

Pokud jsi jeho sdeleni prepsal opravdu presne, byl bych s prijimanim jeho rad velmi obezretny.

jarda-hifista

Příspěvek#273 » stř 29. říj 2025, 12:17

Nakonec každý se může na policii obrátit sám, odbor pro zbraně je v každém krajském městě, moje info jsem dostal v Plzni. Schválně, jak jsou na tom jinde.

JirkaCV

Příspěvek#274 » stř 29. říj 2025, 12:22

V každém okresním městě. V krajském je ředitelství.
Já si počkám, jak dopadnu v lednu. Brzo by mi mělo přijít echo od PČR. Pak dám vědět.

DVII

Příspěvek#275 » stř 29. říj 2025, 15:02

Myslím, že to bude veselé, protože volby nejsou a stejně to maj rozbitý https://www.novinky.cz/clanek/internet- ... a-40546211

paza

Příspěvek#276 » stř 29. říj 2025, 15:24

No a právě proto je dobré že zůstávají byť neplatné kartičky Zbrojního průkazu, budu ji stejně nosit a to pro případ, že ověření legálnosti nošení nebude fungovat, a bude to jistou zárukou, že mě, při nějaké kontrole, příliš agilní policista třeba nezaklekne nebo jinak nepostihne...

cipis

Příspěvek#277 » stř 29. říj 2025, 15:32

To zaruka nebude vubec zadna. Obzvlaste, kdyz od samotnych policistu jdou i protichudne informace. Takze naopak te sbali a odveze na sluzebnu, ze se mu prokazujes necim neplatnym, a bude teda chtit vedet, jak je to doopravdy.
Nicmene pochybuji, ze by te vubec nekdo chtel lustrovat, kdyz se mu zrovna rozbije terminal, mobil a vysilacka na dispecink. A bude vlastne slepy, chluchy, a bez moznosti zavolat si pomoc.
V zivote me policajti nezastavili tam, kde neni zadny signal na mobil ... Oni nejsou blbi, aby byli nekde bez spojeni a pousteli se do vetsich akci.

DVII

Příspěvek#278 » stř 29. říj 2025, 15:38

Tak, tak, souhlas. Kartička bude mít stejnou průkaznou hodnotu jako odznak šerifa z pouti...

Erix

Příspěvek#279 » stř 29. říj 2025, 17:33

Pokud my občané akceptujeme, kde jakou blbinu bez keců a případných připomínek, bude to u nás v Kocourkově jenom a jenom horší. Ona sama digitalizace je k smíchu, s výjimkou snad e-neschopenky a e-receptu, to se povedlo. Zbytek jen vlhké sny pár skautíků a All Star týmu. :lol: Čekají nás horké chvilky, spíše měsíce nejistoty a zbytečného trápení s nefunkční agendou a sto možnými výklady, jak to nově dělat. :roll:

P. S. : Proč ti naši "vládci" nejeli na čumendu to Litvy či Lotyšska. Volby plně elektronické, státní správa plně elektronická. Na vše stačí jakýkoliv jeden doklad totožnosti (doklad s fotkou). Vše se vyplňuje jen jednou, zbytek už systém sám tahá. Když nějaký fyzický doklad končí, systém ho sám "nechá" vyrobit a přijde Echo, že je potřeba se, stavit na úřadě a jen vyměnit. Samozřejmě, že je plný souběh elektronické a papírové verze dokladů. Takže to jde. Tady ani za sto let...

iloveguns

Příspěvek#280 » stř 29. říj 2025, 18:12

DVII píše:Myslím, že to bude veselé, protože volby nejsou a stejně to maj rozbitý https://www.novinky.cz/clanek/internet- ... a-40546211

Policie má svou vlastní síť, která je nezávislá na té civilní. Takže u nich to bude fungovat i při výpadku civilní sítě.

glock69

Příspěvek#281 » stř 29. říj 2025, 18:15

Erix píše:... Pokud my občané akceptujeme, kde jakou blbinu bez keců... Ona sama digitalizace je k smíchu, s výjimkou snad e-neschopenky a e-receptu, to se povedlo... .

Nemyslím, že by s tebou na sociálce úplně souhlasili...

DVII

Příspěvek#282 » stř 29. říj 2025, 18:18

On bude u každého policajt , když se bude něco potřebovat prokázat?
Teď jde konkrétně třeba o přístup do portálu občana a s ním spojené služby

Erecept se povedl, ušetří to hodně času postávání za dveřmi než podají kus papíru

JirkaCV

Příspěvek#283 » stř 29. říj 2025, 18:50

Jo, dokud na eReceptu neodklikneš "Stáhnout identifikátory?". Pak postáváš za dveřmi, než se ta obří databáze stáhne. Nechápu, proč to tahají na frontend.

Erix

Příspěvek#284 » stř 29. říj 2025, 20:12

Tak předně, celou digi anabázi řídí a vedou laici (lamy) a pak to programují na poslední chvíli přes noc "experti", hlavně aby to moc nestálo. Samozřejmě je počítá s tím, že tam bude bug na bug, ale to veřejnosti zase nějak vysvětlí. Vystaví účet na 10 mega, programátoři dostanou každý 10t a sranda. :roll:

Klidně vypište sázky, kolik problémů bude a jestli CRZ nebude v kopru po půlnoci 31.12.2025. :lol:

cipis

Příspěvek#285 » stř 29. říj 2025, 21:06

A to ted mluvis o cem? Mas nejake podezreni? Uz jsi kontaktoval PCR?

Zpět na