Odevzdání ZP správci střelnice

marinakus

Příspěvek#271 » pon 11. pro 2023, 15:03

Pokud něco přináší víc problémů než výhod, je to vždycky špatně. Jediná výhoda je nenutnost mít u sebe doklad. Vše ostatní je prostě špatně. Digitalizace za každou cenu. A šetření na úplně špatném místě.

vvitty

Příspěvek#272 » pon 11. pro 2023, 15:08

staM píše:
cipis píše:
staM píše:Zkus třeba investovat do vybudování střelnice a předvést jak se za stovečku zavděčit každému.

Už se opakuji, ale tohle je ten zásadní problém .. Proč stovečku? To je možná cena před desítkami let, ale rozhodně ne teď.

Stovečka......obrazně řečeno.
Tím že za víc se zbavíš debilů které když klepneš přez prsty a vypakuješ je tak vysírají od živnosťáku přez hygienu až po policii?

Z dlouhodobe zkusenosti - byt z ponekud jineho oboru - nejvic prudi zakaznici co si objednaji zbozi za par desetikorun az dve, tri stovky. I kdyz na webu jasne pisu ze zbozi balim az o vikendu a posilam potom tak maji pocit prece neni problem tech jejich par drobnosti zabalit a odnest na postu, dokazi byt neprijemni a vyhrozovat COI protoze jim nechci poslat zbozi hned ale az za par dnu, jednak protoze me to nezivi, jednak protoze neumeji cist a v neposledni rade nechapou ze zrovna ta jejich objednavka nezaplati ani ten benzin na cestu do mesta a ta zasilka tam sama nedobehne i kdyz "je to prece jen par drobnosti tak co mi na tom tak dlouho trva".
U zakazniku kteri maji objednavku od litru nahoru jsem se s takovym chovanim za patnact let nesetkal.

Takze ano, chtit primerenou castku za nejakou sluzbu muze cast prudicu odfiltrovat.

staM

Příspěvek#273 » pon 11. pro 2023, 16:48

Kouzelná formulace "může odradit".

dan

Příspěvek#274 » pon 11. pro 2023, 17:03

kolombo píše:Asi to bude komplikovat pohyb ve střeleckých prostorech, kde nejedeš v režimu "osobně znám"
Otazka je, proc vlastne.
Moje zkusenost je, ze mezi "je drzitelem zbrojniho prukazu" a "je schopen se zbrani manipulovat aniz by ohrozoval zdravi a majetek" je volny vztah. O neznamem strelci mi vic rekne kdyz vidim jak vybiji, nez to, ze (ne)ma zbrojni prukaz.

Your mileage may vary.

Carloss

Příspěvek#275 » pon 11. pro 2023, 19:46

partykiller píše:
pavelg píše:Je to navrh spatny, poskozujici zajmy drzitelu zbrani. Asi podobne, jako navrh na zruseni minci a bankovek.

Jak poškozuje zájmy držitelů zrušení povinnosti sebou tahat doklady?

Jak souvisí existence a MOŽNOST mít fizycké doklady s povinností je nosit? Odpovím si sám: NIJAK!! Řeršení je extrémě jednoduché... a stačila na to novela současného zákona - vypuštění jediné věty: Držitel... je povinen mít u sebe... tak strašně jednoduché to bylo a je. Jde o MOŽNOST...

Carloss

Příspěvek#276 » pon 11. pro 2023, 19:48

partykiller píše:
kolombo píše:Asi to bude komplikovat pohyb ve střeleckých prostorech, kde nejedeš v režimu "osobně znám", ale za poškozování zájmů bych to neoznačil.

Já právě taky ne, za mě o něco míň papírů k tahání. A proto by mě zajímaly relevantní důvody co je na tom špatně..

Špatně je, že mi to bere MOŽNOST. Vytváří... zvětšuje závislost na nějakých technických systémech. To vůbec není liberální, ale totalitní. "Ty nesmíš nic, my sami ti určíme..."

kolombo

Příspěvek#277 » pon 11. pro 2023, 19:51

Hele, ale jim jde o to, že nebudou muset laminovat kartičky, ne o to, aby jsi měl méně věcí v kapse.

Carloss

Příspěvek#278 » pon 11. pro 2023, 20:02

OP, ŘP taky nezmizí... Tolik věcí člověk nosí po kapcách.. v našem případě ještě o něco víc... a jedna kartička, ktrou by šlověk ani nemusel (ale mohl) nosit vadí? Proboha...!!!

kolombo

Příspěvek#279 » pon 11. pro 2023, 22:07

OP už bude moci být elektronický a ŘP už nosit nemusíš.

pavelg

Příspěvek#280 » pon 11. pro 2023, 22:58

Tady se hodi to porekadlo o dobrem sluhovi, ale spatnem panovi.

Carloss

Příspěvek#281 » pon 11. pro 2023, 23:24

kolombo píše:OP už bude moci být elektronický a ŘP už nosit nemusíš.

O tom mluvím. "Bude moci", nikoli "bude". ŘP nemusíš nosit bude až od nového roku, myslím. Ale bude to jako s tím OP: "bude moci" být elektronický, ale fyzicky nezmizí. Ono to totiž bez těchto dokladů nejde... hlavně mimo republiku.
Ale znovu, jsme OT.

vvitty

Příspěvek#282 » úte 12. pro 2023, 00:26

staM píše:Kouzelná formulace "může odradit".

Jistoty a garance se holt rozdavaji jinde. Me treba po zavedeni minimalni hodnoty objednavky na 500 kc zmizeli prudici ...

Dlouhodobe mi prijde ze kdyz je neco zadarmo (a 100 za strelnici na pul dne patei do teto kategorie) tak to pritahuje podstatne vic lidi co si toho nevazi a maji pocit ze byjim jeste mel majitel panackovat nebo co... pritom to neni castka ani na to aby mel spravce ktery musi byt pritomen aspon na topeni a neumrznul tam.

dan

Příspěvek#283 » úte 12. pro 2023, 20:39

Carloss píše:Špatně je, že mi to bere MOŽNOST

Neco dosud povinne (mit urcite doklady) se stalo volitelnou moznosti (budes mit moznost si ty doklady v hmotne podobe udelat a nosit je, jen nemusis) a ty to interpretujes jako "vzali mi moznost" ? Prekvapivy logicky zvrat.

risa2000

Příspěvek#284 » úte 12. pro 2023, 21:12

Je potřeba tahat dopad změn nového zákona do dalšího vlákna, které s tím navíc nesouvisí?

pavelg

Příspěvek#285 » stř 13. pro 2023, 08:30

dan píše:
Carloss píše:Špatně je, že mi to bere MOŽNOST

Neco dosud povinne (mit urcite doklady) se stalo volitelnou moznosti (budes mit moznost si ty doklady v hmotne podobe udelat a nosit je, jen nemusis) a ty to interpretujes jako "vzali mi moznost" ? Prekvapivy logicky zvrat.

ZP se podle tebe bude nadále vydávat s pětiletou platností jako kartička? (nebo ZO kdybychom chtěli slovíčkařit)

Zpět na