Nákupní povolení
-
AndreasBaader - Příspěvky: 203
- AndreasBaader
Příspěvek#2746 » ned 28. úno 2021, 18:11
Blacky píše:Andreas: naved me prosim, kde najdu, ze nakupko na A-I je s neomezenou platnosti.
A pak tedy si na nej mohu kupovat vice zbrani? Nebo jen jednu a pak musim zadat znova?
Je fakt, ze se to jmenuje vyjimka a u streliva to tak funguje, ze uz na veky si muzu kupovat kdy chci a kolik chci.
§ 11c
(1) Platnost výjimky udělené podle § 11a nebo 11b zaniká, jestliže ten, komu byla výjimka udělena, přestal být držitelem zbrojního průkazu nebo zbrojní licence příslušné skupiny.
Vs:
§ 13
(1) Platnost povolení vydaného podle § 12 zaniká, jestliže ten, komu bylo povolení uděleno, přestal být držitelem zbrojního průkazu nebo zbrojní licence. Platnost povolení k nabytí vlastnictví zbraně kategorie B dále zaniká, není-li využito do 12 měsíců ode dne jeho vydání.
- Piggy
Příspěvek#2747 » ned 28. úno 2021, 18:42
Správně. Výjimka na zbraň je nákupko. Na jeden kus. Bez časového omezení. Platnost skončí nabytím zbraně.Blacky píše:Hlavne vyjimka A-I na zbran je Nakupko na A-I zbran. Tedy na rok ne? Jen ty naboje A-I jsou na furt.
Nedavalo by smysl mit nejakou trvslou vyjimku a pak si pokazdy stejnym papirem zadat nakupko.
- rarach89
Příspěvek#2755 » úte 2. bře 2021, 10:24
Ano pošlou ho zpátky poštou. Občas to některý oddělení dělaj i v případě poslání mailem, že to přijde zpátky poštou.
Nejlepší je pokud má člověk KB, ČS, ČSOB, mojeid nebo občanku s čipem + čtečku. Přihlásit se do portálu občana, zdarma založit datovku, hodit tam vyplněný PDF a poslat. Nebo přes mail pokud je u nich registrován.
Výhoda je, že B a A-I je online zdarma. Osobně nebo poštou kolek za 200Kč za každou žádost. + Cena doporučeného dopisu. To mi přijde jako vyhozené peníze, když to jde zdarma.
Jen teda někde to je přes datovku za 2-5 dní, já čekám v Praze na Sdružení od 1.2. a stále nic.
Nejlepší je pokud má člověk KB, ČS, ČSOB, mojeid nebo občanku s čipem + čtečku. Přihlásit se do portálu občana, zdarma založit datovku, hodit tam vyplněný PDF a poslat. Nebo přes mail pokud je u nich registrován.
Výhoda je, že B a A-I je online zdarma. Osobně nebo poštou kolek za 200Kč za každou žádost. + Cena doporučeného dopisu. To mi přijde jako vyhozené peníze, když to jde zdarma.
Jen teda někde to je přes datovku za 2-5 dní, já čekám v Praze na Sdružení od 1.2. a stále nic.
- audis
Příspěvek#2756 » stř 3. bře 2021, 18:11
Občas zde prověhne návrh na žádání důvodu dle zákona a že to to či ono oddělení PČR to nechápe. Nemám to nastudováno. Mám ZP ABCE. Nepracuju u bezp. agentur nebo MP. Nastudoval jsem zákon a
Podal jsem žádost o nákupko B a trval na tom, že chci viz screen

a byl jsem poučován, že zabezpečování úkolů a provozování živnosti, mi nedaj. Trval jsem na svém a podal. Ale prootže nejsem kovaný, mám očekávat že: a) výsledek schválení je ve hvězdách,,, b) ne, mají pravdu, fakt mi to nedaj.
Podal jsem žádost o nákupko B a trval na tom, že chci viz screen

a byl jsem poučován, že zabezpečování úkolů a provozování živnosti, mi nedaj. Trval jsem na svém a podal. Ale prootže nejsem kovaný, mám očekávat že: a) výsledek schválení je ve hvězdách,,, b) ne, mají pravdu, fakt mi to nedaj.
- Cemada
- risa2000
Příspěvek#2758 » stř 3. bře 2021, 19:47
audis: Čekal bych, že na "Zajišťování ostrahy majetku a osob" je potřeba sk. "D". "Zabezpečování úkolů podle zvláštního předpisu" je např. obecní policie (jak zmiňuje text zákona). "Provozování koncesovaných živností v oboru" bude nejspíš vyžadovat mít tu koncesovanou živnost. Zas tak nepochopitelné mi to nepřijde. Otázkou spíš je, proč si myslíš, že máš tyhle důvody?
- jezekif
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX