Dovoz zbraně do ČR (nákup zbraně v zahraničí)

Vovas

Příspěvek#286 » sob 6. led 2024, 19:42

Dovezl jsem Korth ALX z Německa přes pana Boháče. Chce to se troch obrnit trpělivostí, ale výsledek zaručen. Jestli chceš vědět, co může být na Korthu špatně z továrny, tak do SZ.

Klicky

Příspěvek#287 » stř 8. kvě 2024, 21:12

Ahoj,

v létě plánuju dovoz pistole z Německa. Můžete mi doporučit firmu nebo někoho kdo se tím zabývá, něco jsem na internetu našel, ale radši dám na doporučení někoho tady z fóra.

Díky

DesertEagle

Příspěvek#288 » čtv 9. kvě 2024, 08:25

Vovas píše:Dovezl jsem Korth ALX z Německa přes pana Boháče. Chce to se troch obrnit trpělivostí, ale výsledek zaručen. Jestli chceš vědět, co může být na Korthu špatně z továrny, tak do SZ.

Srovnal bych se Sigem Germany. Ceny za německé kusy jsou na aukcích závratné min. 2x až 3x vyšší provedení USA. Srovnavali jsme např. 210 Targeta a rozdíly ve zpracováni tam bohužel jsou. Střelecky to je samozřejme užasný, ale řada z nas podobné kusy řeší spíš investičně a sběratelsky. Kdo si může dovolit Korthem střílet má myslím zajimavý nástroj, kdo chce investici, tak only Germany.

Vovas

Příspěvek#289 » čtv 9. kvě 2024, 14:54

Jojo, mě to strašně mrzí, že SIG vyštvali z DE. Mám 3 německý Sigy supertarget, Xsix a Xfive a když vidím tu USA produkci, tak už jen ta povrchovka vypadá šíleně. A to jsem to zatím neměl ani v ruce.

DesertEagle

Příspěvek#290 » pát 10. kvě 2024, 10:19

To Vovas: máš k tématu Korth SZ. Target Germany je dnes docela pokladem o Supertargetu ani nemluvím, to už je rodinné stříbro. Pokud by některý měl opustit tvojí trezorovku, tak určo napiš :-)

erteple

Příspěvek#291 » pát 10. kvě 2024, 14:36

Mám takový zajímavý postřeh, z Brownellsu (a předpokládám i od jiných, ale nezkoušel jsem) je úplně v pohodě možné si leccos nechat poslat do Velké Británie, včetně třeba nadlimitních zásobníků nebo ovládacích prvků (pojistky pro AR) atd, snad i včetně optiky, ale nezkoušel jsem. Vychází to levněji (Glock 32r v Čechách za 1600, v UK v přepočtu asi 1100) a je to rychlejší, navíc v UK jsou části zbraně až to, co je vystavené tlakům při výstřelu. Holt v ITARu má Británie celkem výsadní postavení (ve srovnání s námi). Pro PČR: nebojte, povolení na zásobníky mám...

Klicky

Příspěvek#292 » čtv 12. zář 2024, 21:45

Ahoj,

teď v létě jsem objednával zbraň odtud https://www.ezbrane.eu/

Dovezena z Německa asi za 30-40 dní. Zaplatil jsem 4tis a nějaký drobný na kurzovim rozdílu, žádný skrytý poplatky. Vše proběhlo v pořádku, dostával jsem průběžně emaily o tom jak se celá věc posouvá, člověk co to dováží tím evidentně vyloženě žije.

Za mě vše v pořádku.

Dovezena USP tactical v 45 ACP

MM

Příspěvek#293 » čtv 12. zář 2024, 22:25

Cena za dovoz za mna OK. Ako - znie to ako raketa, ale pokial clovek nema bezne cestu do Nemecka, nieco stoja papiere, nemecky obchodnik si tiez nieco zoberie za spracovanie exportu, cas, benzin ...
Par veci zvonku z eGunu mam, ked sa dame dokopy partia, mame plny ZPL aby sa rozlozily naklady, zmermocnime kluboveho kolegu co chodi von a robi to za dobre slovo, tak sme na nejakych 2000-2500 za zbran. A ten chlap tiez chce z niecoho zit. Pravda je ze na eGune sa obcas daju najst krasne veci.

DesertEagle

Příspěvek#294 » pát 13. zář 2024, 13:54

To je pěkné, ale ezbrane potrebuji zálohy předem. Najdeš si aukce, pošleš předem pár set tis, aukce nevyjdou a čekáš na vracení. Chápu obě strany, ale to dost kostrbaté. Dražit na dobré slovo lze jen za skvělých referencí kupujícího, dlouholeté spolupráce a co vím, tak to umožnuje jedina firma v CZ. Navíc akutálně většina obchodníku už privátum mimo germany ani neprodá.

Klicky

Příspěvek#295 » pát 13. zář 2024, 15:04

Může být, u mě údajně bral z obchodu v Německu, ne z dražby.

risa2000

Příspěvek#296 » ned 19. led 2025, 23:54

Má někdo aktuální zkušenost, jak je to s dovozem zbraně ze Slovenska? (Šlo by nejspíš o "naši" kat. C - opakovačka).

Carloss

Příspěvek#297 » pon 20. led 2025, 13:57

Já tam kupoval před léty Béčko. V podstatě úplně klasická papírařina.

risa2000

Příspěvek#298 » pon 20. led 2025, 18:29

Carloss: To je právě to - co to je "klasická papírařina"? Je mi jasné, že u nás požádám o povolení k trvalému dovozu a když to pak dovezu, tak to půjdu normálně přihlásit. Ale co na Slovensku? Počítám, že bych tam mohl potřebovat nějaké jejich povolení "k trvalému vývozu", ale kde ho vezmu, resp. musím kvůli tomu někam na policii, nebo naopak potom s puškou?

Chápu, že si mohu nastudovat slovenský zákon o zbraních, ale říkal jsem si, že to třeba někdo ví.

MRBLUE

Příspěvek#299 » pon 20. led 2025, 19:25

Chces to od obchodnika alebo sukromnej osoby? Potrebujes vybavit na policii SR povolenie na trvaly vyvoz. Cize o jeden papier menej, Nepotrebujes nakupne povolenie. Papier vybavujes na okrese kde je zbran evidovana. Papier vycsinou pocas strankovych hodin vystavia na pockanie, ale to si treba overit. Ak beries od obchodnika, ti vycsinou vedia ako to funguje u nich na okresoch.

risa2000

Příspěvek#300 » pon 20. led 2025, 20:24

MRBLUE: Bylo by to z obchodu. Počítám, že s nimi bych se na celé proceduře domluvil předem. Takže to vypadá, že jedna návštěva na místní policii by mohla stačit. Díky.

Zpět na