Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#2866 » stř 17. úno 2016, 15:44

[OT]
Je to "prijem komisare". Jakou formou jej zauctuje je na nem...
Vzhledem k tomu, ze se jedna o jasne prokazatelnej prijem, nevyplati se jej jakkoli zamlcovat.
[/OT]

Takže objasněno a už stačí prosím.

janek21

Příspěvek#2867 » čtv 18. úno 2016, 18:48

Já to napisu sem nechci zasirat to nové vlákno pro nováčky ... Me bylo dostikrat vysvětleno ze rána jistoty se při slabé raně kde hrozí nebezpečí uviznuti strely v hlavni nedává protože ztrácí svůj smysl maximální bezpečnosti ... Vypustí se kohout a tečka . rozebrat zkontrolovat hlaveň složit a pak klido pido .... Říkal mi to komisař na kurzu i komisař na zkouškách ...
Naposledy upravil(a) janek21 dne čtv 18. úno 2016, 18:52, celkem upraveno 1 x.

pelanj

Příspěvek#2868 » čtv 18. úno 2016, 18:51

Hm. A co když kohout není? Taky tečka? To je pořád dokola...

janek21

Příspěvek#2869 » čtv 18. úno 2016, 18:56

Když ti da k manipulaci něco bez kohoutu tak máme pusu a mužem se zeptat jak by si to pan ráčil jestli tak nebo tak ale glocku a jiných zbrani bez kohoutu se u zkoušek asi moc nemota ...

pelanj

Příspěvek#2870 » čtv 18. úno 2016, 19:10

Jinak komisař u mé zkoušky chtěl předvést obojí a po střelbě zásadně ranu jistoty. Nejde jen o zkoušku. Jde taky o to, aby člověk pak neublížil sobě nebo někomu jinému.

SansLogique

Příspěvek#2871 » čtv 18. úno 2016, 19:18

jde snad o princip, co dělat po slabý ráně a ne že zrovna u zkoušky jsou nejčastěji CZ-75 nebo nějaká jiná zbraň, nejlépe předválečný konstrukce. BTW, kolega v KV údajně bude dělat ZOZ právě s Glockem.
Já mám dvě pistole, ani jedna nemá kohout a rozebrat bez rány jistoty nejde. Ale je to fakt už furt dokola do bezvědomí.

janek21

Příspěvek#2872 » čtv 18. úno 2016, 20:14

Jak sem koupil tak prodavam asi zbytečná diskuse ... Podle nazvu vlákna se jedna o věci u zkoušek

paza

Příspěvek#2873 » čtv 18. úno 2016, 20:24

No pokud pistole nemá kohout, tak je asi i po slabém výstřelu před rozborkou nutná mířená rána jistoty se všemi důsledky, to je i s možností destrukce hlavně. Co k tomu říci více?! Proto ji možná i někteří komisaři vyžadují.....

Rough boy

Příspěvek#2874 » čtv 18. úno 2016, 20:32

Stejně nechápu, co po slabém výstřelu a vybití zbraně může způsobit destrukci zbraně ale asi to nemá cenu řešit. Jak jsem psal, zaplaťpánbůh, že jsem měl u zkoušek komisaře, který mechanice zbraní rozumí a nevyžadoval hovadiny.

JardaB

Příspěvek#2875 » čtv 18. úno 2016, 20:39

Predpokladam, ze dalsi vystrel do ucpane hlavne.
Jak padlo vedle - s tim fakt jde nekdo ke zbrojiri? To by snad melo jit neci ne moc tvrdym vyrazit (drevo, mosaz...), ne? Ale spravna odpoved u zkousky je teda servis, jo?

paza

Příspěvek#2876 » čtv 18. úno 2016, 20:40

No to, že střela ze slabého výstřelu zůstane v hlavni, vyhodí se nábojnice od ní a kdyby někdo omylem nevyndal zásobník, tak se nabije nový náboj a ránou jistoty se vystřelí další střela do ucpané hlavně. A to by hlaveň nemusela mít ráda. Alespoň tak si to vysvětluji.....

kitrab

Příspěvek#2877 » čtv 18. úno 2016, 20:50

JardaB: :) jasně to je jen u zkoušky, doma si pak cvakej a cvakej a nic nekontroluj. Stačí si o tom něco přečíst a hlavně pochopit souvislosti, neučit se papouškovat odpověď, kterou pan xyz chce slyšet. Zkouška je stále jen bezpečná hra na manipulaci, kde tě max. vyhodí, ale přežiješ. Bezpečná manipulace a řešení závad je snad pro tebe, aby jsi si neustřelil třeba hlavu :o) !!!

JardaB

Příspěvek#2878 » čtv 18. úno 2016, 20:58

Ja nepsal nic o nekontrolovani, ale o vystourani naboje z hlavne rozebrane zbrane, na tom nic nebezpecneho nevidim (krome rizika poskozeni hlavne). Nemel jsem moznost zkouset, treba to jde tak blbe, ze to chce zbrojire, nevim.

Rough boy

Příspěvek#2879 » čtv 18. úno 2016, 21:01

Paza: jo to jedině. Pak by ale měl nastoupit komisař a pokud uchazeč jako první místo vyhození zásobníku začne štěrchat závěrem, tak ho hned vyrazit. Poněvadš to by u nejběžnější kkz u zkoušek, cz75, mohlo mít rozsáhlé následky, oproti třeba kkz s dynamickým závěrem. Tam by se udělala leda výduť.

wigum

Příspěvek#2880 » čtv 18. úno 2016, 22:06

JardaB píše:Ja nepsal nic o nekontrolovani, ale o vystourani naboje z hlavne rozebrane zbrane, na tom nic nebezpecneho nevidim (krome rizika poskozeni hlavne). Nemel jsem moznost zkouset, treba to jde tak blbe, ze to chce zbrojire, nevim.

Bavíme se o zkouškách. Takže, v hlavni máš překážku a hurá s tím k puškaři.

To samé, jako když ti komisař nastraží papírek do hlavně. Koukneš a vidíš překážku = puškař.

To, že v reálu se to dělá jinak, je pro danou chvíly pro tebe naprosto nepodstatné. Jakákoli debata na téma odstranění překážky z hlavně svépomocí povede k ukončení zkoušky.

Zpět na