Jak postupovat při koupi a registraci zbraně?

Michal7610

Příspěvek#31 » ned 18. črc 2010, 11:17

Dík za odpověd.

Michal7610

Příspěvek#32 » pon 19. črc 2010, 16:58

Dneska jsem si byl vyřídit nákupku v Přerově a za 30 min. sem s ní odcházel. Stačilo napsat samonabíjecí pistole a nic dalšího je o zbrani nezajímalo.

Missak

Příspěvek#33 » pon 19. črc 2010, 17:05

jj, u nás jsou rychlíci. při přihlášení většinou PZ taky na počkání (záleží na množství lidí)

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#34 » úte 20. črc 2010, 08:26

štastná to vaše zem. U nás je to vždycky na dýl :cry:

Michal7610

Příspěvek#35 » pon 26. črc 2010, 20:13

Dneska PZ+ ZP na počkání. Všechno v pohodě až na to že nákupku mi vrátili , to si na ni můžu koupit další zbraň ?

Patrik
moderátor

Příspěvek#36 » pon 26. črc 2010, 20:29

Bylo by to "fajne", ale ne. Nákupní povolení je tvé, neboť jsi si je zaplatil. Povolení má číslo které se přiřadí ke zbraní kterou jsi na základě toho povolení nabyl, ve tvé složce.
Ale můžeš to zkusit, zajímalo by mně co by ti na to řekli.

bobr
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#37 » pon 26. črc 2010, 21:54

no bude s toho průser co jinýho. A nákupka není tvoje, ale měl by si ji od tebe vzít ten od koho zbraň kategorie B kupuješ a je jedno zdali je to obchodník nebo soukr. osoba .

Patrik
moderátor

Příspěvek#38 » pon 26. črc 2010, 22:34

Mám za to, že se pleteš. Nákupka zůstáva tobě, prodávajícímu dáš maximálně kopii.

bobr
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#39 » pon 26. črc 2010, 22:52

no ono je to vpodstatě celekm jedno, páč na policajtech se nákupka páruje s registrací nebo spíš tedy registrace s nákupkou. Ale podle mě si kopii můžeš udělat ty pro sebe, a nákupka je vlastně doklad pro prodávajícího, že ti to může leglně prodat. Toť moje vysvětlení.

Patrik
moderátor

Příspěvek#40 » pon 26. črc 2010, 23:53

Skoro máš pravdu, že je to jedno, originál zůstává na policajtech, ty máš stejně jen kopii - i když očíslovanou a podepsanou vydávajícím policajtem, ale už se jinde řešilo, že policie může požadovat při registraci nákupku zpátky, nemají na to právo, ale někde možná z obav před dalším zneužitím, protože nikdo další nepozná (kromě policie), že jsi už to nákupní povolení využil před tím, prostě ji chtěli zpět.
Já osobně kromě obchodníků, nikomu své nákupní povolení nedávám, neboť bych se nerad dožil toho, že se po nějaké době dozvím, že jsem si někde koupil nějakou zbraň a ani o tom nevím. Cizímu prodávajícímu dáváš v podstatě k dispozici všechny své údaje a padělat ZP a občanku není pro některé zas takový problém. Ve správné kupní smlouvě by mělo být uvedené číslo nákupního povolení a prodávající si jej může přečíst, ošahat atd. ale to je vše.

bobr
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#41 » úte 27. črc 2010, 06:06

jj je to tak jak píšeš - u neznámých lidí se kterýma se člověk vidí poprvně tam toto rizikov jisté míře je vždy

bacil.357

Příspěvek#42 » úte 27. črc 2010, 09:53

u nás je to s nákupkou tak, že ti zůstává, jen jí na inspektorátu chtějí při registraci zbraně vidět. asi aby nemuseli dohledávat ve své evidenci.

zaba

Příspěvek#43 » úte 27. črc 2010, 21:25

Včera nákupka na počkání a dokonce jen chvíli před koncem pracovní doby,tedy dokonce dvě NP,žádný problém.Dneska při koupi zbraně jen prodávajím opsány údaje a NP vráceno společně s formulářem pro registraci zbraně.Zítra jdu přihlásit.

zaba

Příspěvek#44 » stř 28. črc 2010, 16:15

Dnes registrace první zbraně-bez problémů-skoro na počkání.NP mi zůstalo.Taktéž do ZP doplněno oprávnění nosit...

PamStamp

Příspěvek#45 » ned 12. pro 2010, 23:20

Ahoj,
máte prosím někdo zkušenosti s nákupem zbraně přes eGun.de z Německa? Uvažuji o zakoupení zbraně a nevím co všechno je potřeba k tomu zařídit.

Díky za odpověď

Zpět na