Novela evropske smernice o zbranich

Slezman

Příspěvek#3091 » stř 28. úno 2018, 11:23

Zeptejte se i CUZZS jak si nyni vyklada novou kategorii A-I a jakym vyrobkum na trhu hrozi, ze do toho spadnou, a jake samonabijeci dlouhe zustanou B.

Letec 12

Příspěvek#3092 » stř 28. úno 2018, 12:14

Černochová stopla hlasováním, skoro všichni se přidali, krásné, ale tohle tu už jednou bylo. Všichni se před pár měsíci nejprve dušovali jak nás podporují a při finálním hlasování v senátu náhlá ztráta paměti. Bojím se, aby to i tentokrát nebyla jen taková politická hra, které se všichni účastní, ale v zákulisí je rozhodnutí zcela jiné. Snad se pletu.

SansLogique

Příspěvek#3093 » stř 28. úno 2018, 12:20

Mě na tom děsí, že se přidali i Lihovci a jejich klony. To je mi krajně podezřelý.

Tyrfing

Příspěvek#3094 » stř 28. úno 2018, 12:42

jhora píše: nicméně budu adresovat alespoň to žhavé téma "Béčko se zlým záosbníkem koupené před 13.6.2017" - shodli jsme se, že je to dost mnohoznačné a nedá se v tom pořádně vyznat, jak to pak bude MVČR realizovat.

Krasne a jednoduche reseni by bylo - mas PZ na B datovany pred platnosti smernice, muzes mit vrazdomaticke zasobniky, kdyz uz teda ma byt grandfathering.

Slezman

Příspěvek#3095 » stř 28. úno 2018, 12:52

Jinak, moc se mi nepodařilo najít poslední stav naší žaloby, jen se mi podařilo najít, že je to vedeno jako věc č. C-482/17

blacknocturno

Příspěvek#3096 » stř 28. úno 2018, 12:54

To je přesně to co jsem psal já. Zbraně registrované před směrnicí by byly posuzovány podle stávajícího zákona pokud jsou teď B zůstali by B bez ohledu na směrnici. To samé platí pro zásobníky do nich. Pokud do nich dle stávajícího zákona můžeš používat zlý zásobník mohl by jsi i nadále.

jhora

Příspěvek#3097 » stř 28. úno 2018, 12:54

Slezman: Jj, to je v rámci toho tématu o grandfatheringu. Prostě to chcem vidět jako celek. S tou žalobou se zatím nic neudálo, proto se ti nedaří nic najít. Zatím je prostě jen podaná.

Letec12, SansLogique: Tohle je trochu jiná story, stopnutí hlasování je procedurální věc. Nejde o nějakou show pro média nebo sběr hlasů, ale o prosté odsunutí prvního čtení na dobu, kdy bude známo alespoň rozhodnutí Evropského soudu o předběžném opatření. Pozitivum spočívá v tom, že to parlament mohl mít rychle "z krku", ale zvolil sice náročnější, ale formálně i věcně správnější postup. Tj. jim nejde ani tak o konkrétní zákon, jako o správný proces jeho přípravy, aby v tom pak nebyl bordel (i to je vzácný úkaz, díkybohu za to)

Tyrfing,blacknocturno: Možností, jak to pořešit, je víc a většinu z nich si dovedu představit - tohle je jedna z nich.

SansLogique

Příspěvek#3098 » stř 28. úno 2018, 13:01

Jhora - Černochový jde o spláchnutí směrnice do hajzlu (haleluja) a drtivá většina toho zbytku beztak nevěděla, vo čem hlasuje.

blacknocturno

Příspěvek#3099 » stř 28. úno 2018, 13:08

Ono jde o to jestli by místo nějakého vykostění směrnice nebylo lepší rovnou a přímo odmítnout implementaci! Tohle vykostění se Bruselu stejně líbit nebude. Sice chápu že to může být forma hry o čas, ale zase si říkám že kdyby tam někdo z našich zástupců praštil do stolu a řekl že tohle u nás zavádět nebudeme?! Co by udělali? Podali by na nás další žalobu? Bombardovali by Prahu? A když mi pohrozíme odchodem z říše? Oni si nemůžou dovolit přijít už ani o jediný stát!!!

Pablo.gs

Příspěvek#3100 » stř 28. úno 2018, 13:10

V každém případě je to úspěch a vypadá to, že máme poslance na své straně. A jelikož (ne)implementace není ústavní zákon, senát nemá moc šancí to zhatit. Je to alespoň naděje, ale je potřeba bojovat. Novou petici 2018 jste už všichni podepsali? Minulý týden se za petici oficiálně postavil i ČSS.
http://shooting.cz/browser.php?viewer=pdf.h&doc=45205

jhora

Příspěvek#3101 » stř 28. úno 2018, 13:19

Odmítnutí implementace je nepravděpodobné, panuje shoda, že se bude implementovat mininovelou a pak se udělá velká novela, která to kodifikuje lépe a zamezí utahování šroubů zvenku. Je tam totiž dost zásadní rozdíl v postupu EU pokud implementaci odmítneme a pokud ji provedeme a prohlásíme, že máme splněno (teď mluvím o procesním postupu a přímo souvisejících akcích, v případě odmítnutí implementace parlamentem by samozřejmě následovaly i akce nepřímé ve snaze zajistit, že žádný další stát nebude chtít zkoušet něco takového, ale ty se nedají odhadnout dopředu)

SansLogique: Drtivá většina moc dobře věděla, o čem hlasuje. A i Černochová mě překvapila, protože místo argumentace odmítnutím směrnice (laciná show pro voliče) se soustředila na formální správnost procesu (dobrý a přínosný argument).

wigum

Příspěvek#3102 » stř 28. úno 2018, 13:36

Jhora: tohle přesně ten špatný postup. Jako, že něco miniupravíme a pak to maximálně znovelizujeme. Moc dobře víme, že jsme schopní nakonec udělat ještě daleko víc, než se po nás požaduje. Takže spíš by se mělo ukázat, že si pořád nenecháme do všeho kecat a prostě to implementovat nebudeme.
Černochová tam má jediná rozum. Nechápu, jak může teda někdo nejdřív napadnout nějaké nařízení u soudu ( ikdyž výsledek je tak nějak jasný ) a neště než je rozhodnuto, tak už se hurá horkou jehlou šije malá novelizace, aby v zápětí mohla přijít velká.
By mě zajímalo, co tam v tom parlamentu sakra děláte vy ostatní, když tohle napadne jednu jedinou poslankyni?!

OskaRus

Příspěvek#3103 » stř 28. úno 2018, 13:47

jhora: dik za cenne informace primo od zdroje s komentarem a vysvetlenim. Tesim se az bude znamo vic o branych spolcich a uznanych sportovnich klubech. Predpokladam ze ted jeste pujde jen o hadani a neexistuje zadny seznam uznanych klubu.

blacknocturno

Příspěvek#3104 » stř 28. úno 2018, 13:47

Přesně tak prostě přijít a říct uprchlíky nechceme zbraňovou směrnici taky nechceme nebo odcházíme. Co by udělali? Řekli by tak běžte? No to pochybuju!Tohle je vysoká hra a při ní se hraje tvrdě jenže to by na to musel mít někdo z naší politické honorace koule!!!Což se dost divím že je nikdo nemá protože tenhle krok by mu s nejvyšší pravděpodobností vyhrál příští volby!!!

Letec 12

Příspěvek#3105 » stř 28. úno 2018, 14:08

jhora: Dík za poučení, i když z toho zatím moc moudrý nejsem.

Zpět na