Nákupní povolení
- Gimpel
- cipis
Příspěvek#3183 » pát 15. lis 2024, 11:10
To se divotvorně nestává, ten proces je napsán zcela jasně. Pokud je něco upraveného z A na B, tak už to není B, ale A1. A jak zjistíš, že je to upravené z A? No že to v CRZ má historii jako A. Tudíž tam nejsou 858Tactical ze zbrojovky, protože ty nikdy jako A v CRZ nebyly, protože v CRZ nebyly vůbec.
- Gimpel
- JirkaCV
- Sobiho
Příspěvek#3186 » pát 15. lis 2024, 14:06
K nákupu nadlimitního zásobníku není stanovena povinnost výjimky na nadlimitní zásobníky. Jen je nesmíš použít ve zbrani bez výjimky, teprve až pak se dopouštíš přestupku dle ZoZ, nikoliv jejich nákupem či vlastnictvím.
EDIT: Některé obchody to tak prodají s tím, že není prodán za účelem použití ve samonabíjející zbrani.
Citace ZoZ: § 11b Nabývat nadlimitní zásobníky za účelem jejich použití v samonabíjecí palné zbrani...
EDIT: Některé obchody to tak prodají s tím, že není prodán za účelem použití ve samonabíjející zbrani.
Citace ZoZ: § 11b Nabývat nadlimitní zásobníky za účelem jejich použití v samonabíjecí palné zbrani...
- JirkaCV
Příspěvek#3187 » pát 15. lis 2024, 14:15
Logicky, zásobník není hlavní část zbraně, lze ho zaslat poštou a prodejce nemusí ověřovat oprávnění k nákupu. Kategorie A-I se vztahuje na zbraň ve stavu s vloženým nadlimitním zásobníkem, nikoliv na zásobník samotný.
Jiná situace je u střeliva A-I. Tak se výjimka vyžaduje už při nákupu.
Jiná situace je u střeliva A-I. Tak se výjimka vyžaduje už při nákupu.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#3188 » pát 15. lis 2024, 18:11
Já jsem se smířil s tím, že tohle logiku nemá, jenom se tím nakrmil evropský vlk a česká koza zůstala celá, ikdyž se zkroucenýma rohama. Není proto nutné, abych to chápal, mně bohaté stačí, že vím co mám dělat
Hlavně aby to střílelo, a nikdo mi to nechtěl zabavit.

Hlavně aby to střílelo, a nikdo mi to nechtěl zabavit.
- xor
Příspěvek#3190 » pát 15. lis 2024, 19:04
Jo, když jsem kupoval velký glockový zásobník do Striboga, tak mi prodavač říkal, že kdybych neměl průkaz, tak mi ho normálně prodá jako housku. Ale protože mám průkaz, tak ho musím předložit a mít tu speciální výjimku..
Celý tyhle nesmysly zboří první elpaso se zbraní z Ukrajiny, ale nepovede to k reflexi lepševiků, ale k dalšímu osekání práv zakona dbalých majitelů. Choďte volit, jak si kdo ustele, tak si lehne.
Celý tyhle nesmysly zboří první elpaso se zbraní z Ukrajiny, ale nepovede to k reflexi lepševiků, ale k dalšímu osekání práv zakona dbalých majitelů. Choďte volit, jak si kdo ustele, tak si lehne.
- JirkaCV
Příspěvek#3191 » pát 15. lis 2024, 19:16
Prodejci jsou opatrní, zákon ještě neoschnul, judikát nikde.
Zbraně z Ukrajiny se do Evropy už valí, naštěstí nejsme úplně cílová destinace (nemáme na to prachy ani velký zájem).
U voleb je to celkem jedno, nezaregistroval jsem stranu, která by civilní držení nějak omezovala. A to fakt žádnou.
Zbraně z Ukrajiny se do Evropy už valí, naštěstí nejsme úplně cílová destinace (nemáme na to prachy ani velký zájem).
U voleb je to celkem jedno, nezaregistroval jsem stranu, která by civilní držení nějak omezovala. A to fakt žádnou.
- ptarmigan
Příspěvek#3192 » pát 15. lis 2024, 19:40
JirkaCV píše:Franta dneska prodá zbraň B nabytou před 30. 1. 2021 Pepovi. V okamžiku, kdy jí Pepa nabyde do vlastnictví, ABRAKADABRA, je z ní A-I.
Chjo, už zas. Zbraní kategorie A-I je od 30.1.2021. Akorát v průkazu zbraně má do okamžiku jejího prodeje napsané B.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#3194 » pát 15. lis 2024, 20:30
JirkaCV píše:S tou českou kozou: možná, že má zkroucený nohy, ale za to jí narostly tři cecky navíc (střelivo, noktovizory, tlumiče). Vivat EU!
Přiznám se, že nejsem ani na jediný okamžik ochotný uvěřit, že ty tlumiče a noktovizory nám vnutila do našeho zákona EU. Kdo byl předkladatel té novely? Fon der Lajna? Nebo ještě Žán Klód Drunker?
Tady píšou, že poslanecké sněmovně to předložila vláda ČR, za zpravodaje organizační výbor určil Černochovou. O EU ani slovo.
https://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=8&t=92&snzp=1
- JirkaCV
Příspěvek#3195 » pát 15. lis 2024, 21:39
EU nám nařídila splnit cca 47 požadavků na zpřísnění držení zbraní. Splnili jsme všechny a v termínu (jako jedni z mála), kromě těch, co splnit nešly. Jeden z požadavků řešil zasílání zbraní poštou - to u nás nehrozí.
Dokonce byl přijat jeden paragraf v plném znění: Dlouhá, co je po sklopení pažby kratší, než 600 mm je zakázaná. Je obecná shoda (včetně právníků), že taková zbraň neexistuje. Zbraň kratší, než 600 mm totiž přestává být dlouhá.
A ano, můžeme poděkovat paní Černochový a LEXu.
Dokonce byl přijat jeden paragraf v plném znění: Dlouhá, co je po sklopení pažby kratší, než 600 mm je zakázaná. Je obecná shoda (včetně právníků), že taková zbraň neexistuje. Zbraň kratší, než 600 mm totiž přestává být dlouhá.
A ano, můžeme poděkovat paní Černochový a LEXu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí