Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- marinakus
Příspěvek#3286 » úte 8. bře 2016, 18:33
Mr. Seth :Otázku nastavení zkoušek už jsme asi spolu probírali a mám takový dojem, že jsme se naprosto shodli. Nevím, jestli skutečně majorita komisařů, já osobně si myslím, že ne ale to je úhel pohledu. Že komisař je u zkoušky bůh, který si může vymyslet téměř cokoliv je trochu smutnou skutečností. Plus na tom je to, že těchto je naopak minorita.
Naposledy upravil(a) marinakus dne úte 8. bře 2016, 18:35, celkem upraveno 1 x.
- Mr. Seth
Příspěvek#3288 » úte 8. bře 2016, 18:38
Serz - Píšu, že to je zbraň, se kterou se můžeš běžně setkat. Samozřejme myslím v praxi, ne při zkoušce. Ale proto by měl člověk mít některé věci nadrilované. U ZOZ ho ještě někdo opraví, ale pak už jde sám za sebe a když si půjčí DE, tak akorát skončí s úrazem.
Marinakus - Ano, v tom se do velké míry shodneme.
Marinakus - Ano, v tom se do velké míry shodneme.
- marinakus
Příspěvek#3289 » úte 8. bře 2016, 18:39
Co když přijde ke zkoušce rozšířit ZP mířenkář, který je zvyklý střílet jednou rukou? Asi bych ho měl vyhodit za to, že při ráně jistoty nedržel zbraň pevně oběma. Nebo mu alespoň říci, že se dopustil závažné chyby a čekat, co to s ním udělá. No, nejsem já genius?
- Alf
Příspěvek#3290 » úte 8. bře 2016, 18:44
Jen na upresneni. Popsal jsem to co nejpresneji jak to bylo, me pamet slouzi dobre. Zadne predsudky. A vubec se nerozciluju, jen neprekrucuj co pisu , ok ? Tady jde o to rozhozeni , kdyz rekne udelal jste strasnou chybu a nic vic , nevite kdy a kde a ve finale zjistite ze to nebyla chyba, natoz strasna. Pak uz to jede nato tata. Jak rikam, mrzi to ale posili me to.
- Serz
Příspěvek#3291 » úte 8. bře 2016, 18:45
Mr. Seth, uz se prosim prober. Ze neco ve svete existuje, neznamena to, ze se s tim v praxi "bezne", jak rikas, setkas. uz jen ten seznam hlavnovych svazku, s tim se setkas? s cernym prachem se bezne setkas? cernoprachou zbran na zkousce co? splnuje prece vsechno, a vyrazime uchazece, ze tam nedostatecne narval strelu
ja se bezne setkam se zbranemi kat. A a jsou u zkousek? neeejsou
ja se bezne setkam se zbranemi kat. A a jsou u zkousek? neeejsou
- Mr. Seth
Příspěvek#3293 » úte 8. bře 2016, 18:50
Alf - V pořádku, chápu, že taková věc člověka rozhodí. Jen si nemyslím, že si důsledný komisař zaslouží, aby tady na něj padala označení jako vůl a podobně.
Serz - Jsem probraný. Nechápu, proč jsi tak útočný. DE je normálně k zapůjčení třeba v Čestlicích a úplně běžně se s ním setkáš i ve Vražkově. Říkám jen, že pokud se nenaučíš návyky na běžných zbraních a rážích a pak ti přijde do rukou něco silnějšího, co tvé chyby a špatné návyky umocní, bude to průser. A jestli na to někdo upozorní - a nevyhodí za to - tak co je na tom špatného? Z mého pohledu nic.
SansLogique -
Serz - Jsem probraný. Nechápu, proč jsi tak útočný. DE je normálně k zapůjčení třeba v Čestlicích a úplně běžně se s ním setkáš i ve Vražkově. Říkám jen, že pokud se nenaučíš návyky na běžných zbraních a rážích a pak ti přijde do rukou něco silnějšího, co tvé chyby a špatné návyky umocní, bude to průser. A jestli na to někdo upozorní - a nevyhodí za to - tak co je na tom špatného? Z mého pohledu nic.
SansLogique -

- Rough boy
Příspěvek#3294 » úte 8. bře 2016, 18:50
Alf: to je škoda, no...co se dá dělat. Myslím, že kdyby jsi napodruhé nezazkratoval a nešoupnul tam ten zásobník, tak by se ta
"strašná chyba" s nepropnutejma rukama obešla jen s napomenutím třeba s podmínkou, že jestli to uděláš při střelbě, tak letíš. Tady to podle mě vyhrotil ten zásobník. Hlavu vzhůru, příště to dáš
"strašná chyba" s nepropnutejma rukama obešla jen s napomenutím třeba s podmínkou, že jestli to uděláš při střelbě, tak letíš. Tady to podle mě vyhrotil ten zásobník. Hlavu vzhůru, příště to dáš

- marinakus
Příspěvek#3295 » úte 8. bře 2016, 18:52
Mr. Seth : Myslíš to dobře ale ono asi není od věci nevidět ani ZOZ jen černobíle. Je víc než jednoduché vyhodit člověka, který má manipulaci špičkově zvládnutou za to, že se dotkl spouště. Složitější je vyhodnotit, jestli má tu zbraň skutečně zvládnutou a může být za její vlastnictví a samostatnou manipulaci s ni dostatečně odpovědný. Každý si vybírá svoji cestu. Jako držitel ZP a majitel zbraně i jako komisař.
- Serz
- marinakus
Příspěvek#3297 » úte 8. bře 2016, 18:59
Mr. Seth : Napsal jsem já že to je "asi s prominutím tak trochu vůl", což nepovažuji za nadávku. Jde o to mít pár zkušeností s tímto pánem prostřednictvím tebou připravených adeptů na ZP. Není to nic osobního ale pak bys možná upravil svůj názor. Vím, že každý vyhozený upravuje skutečnost k obrazu svému ale obraz určuje množství a statistika. A tato fakta jsou celkem jednoznačná.
- Mr. Seth
Příspěvek#3298 » úte 8. bře 2016, 19:00
Serz - Moje teorie nejde nikam, protože mu kdykoliv může někdo půjčit něco silnějšího. Pro úplnost, já Kaupeho nehájím, není to můj známý, ani spolu nechodíme na pivo. Dvakrát v životě jsme se potkali, mluvili spolu a stříleli a byl jsem i u zkoušek, kde měl několik lidí, které jsem připravoval. Moje zkušenost s ním je tedy z podobné situace, ale o dost odlišná. A jen mi přijde hloupé tady někoho dost tvrdě odsuzovat na základě jedné reference vyhozeného uchazeče. Pořád se tu ale točíme na těch pokrčených rukou, ale za ty přeci nikoho nevyhodil. Jestli někoho vynervoval, tak beru, že to je drsný. Ale jsou komisaři, kteří uchazeči zaťukají na rameno, snaží se ho rozhodit otázkami na správnost prováděné činnosti, i když je bez chyby apod. Z toho pohledu mi tohle přijde fakt jako to nejmenší.
- Mr. Seth
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX