Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

Čop

Příspěvek#3721 » sob 23. dub 2016, 15:23

Netrefil nic? Já to nechci soudit, nevím nic o situaci, ani jeho stavu, ale pokaždý mě znovu překvapí, jak někdo může netrefit tu půlmetrovou krávu na 10m :-)

Luky22

Příspěvek#3722 » sob 23. dub 2016, 16:59

Může. Drží to jak prase kost a při výstřelu zavírá oči. Je úspěchem, pokud vystřelí aspoň ve směru terče. Chtěl by mít zbraň, přitom se jí bojí.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#3723 » sob 23. dub 2016, 17:57

Dost casto jdou lidi pri vystrelu z prehnanyho respektu "proti vystrelu" driv, nez vyjde, takze to trhaj dolu - ne spousti, ale celou rukou.

DAveDOG

Příspěvek#3724 » sob 23. dub 2016, 18:11

Mě osobně totálně překvapilo že stačí trefit terč jako takový. Tak nějak jsem očekával že musím trefit černou část.

Měl jsem na kurzu slečnu co neuměla mířit jedním okem a měla problém se vůbec trefit. Nevěděla které oko je řídící a jak vůbec mířit. Tak netrefila ani terč.

Pablo.gs

Příspěvek#3725 » sob 23. dub 2016, 18:40

Já bych ho tak rychle neodsuzoval. Když jsem šel na zkoušky, tak jsem měl odstříleno 3x8 ran z pistole. Nenastřílel jsem, 2 šly mimo terč, totální deprese... protože testy za plnej, manipulace dle slov komisaře výtečně. Před opravkama jsem si zajel na střelnici do Květnice k pořádnýmu instruktorovi (p.Pavlíček - díky :-)), kterej si mě přečetl za 5 min. a řekl, že ač střílím pravačkou, mám levý řídící oko (do té doby jsem nevěděl, že něco takovýho existuje), plus opravil strhávání. Pár jsem si jich tam vystřílel a ono to najednou šlo... Na opravkách jsem potom měl nejhorší zásah osmičku. Dneska, po 2 měsících, mám na 25m naprostou většinu v černým.

Hondista

Příspěvek#3726 » sob 23. dub 2016, 19:26

Jelikož věk nezastavíš, vyfasoval jsem nedávno brýle na blízko. Teď jsem zjistil, že nedokážu zaostřit mušku a když chci zarovnat s hledím,tak vidím rozplizlé cosi. Když si vezmu brýle, krásně zaostřím mušku ale zase nevidím pořádně terč :-) Na kurzu jsem si myslel, že jsem levej ale asi to bude asi očima. 50 ran, půl v černým, půl okolo.S mým Crosmanem s optikou jsem zvyklej na něco jiného. Ale tam si upravím dioptrie. Střílení s mířidly je něco jiného.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#3727 » sob 23. dub 2016, 19:49

Ale to je normalni - nelze videt ostre body vzdalene 40cm, 55cm a 10m od oka... Vzdy jen jeden z nich...
Takze ostre by mel clovek videt musku, lehce rozostrene hledi a za tim vsim by mel vnimat terc.

kolombo

Příspěvek#3728 » sob 23. dub 2016, 21:13

Střelba s brýlemi na blízko je pohoda, z pistole buď střílím s brýlemi, pak mám ostrá miřidla a nebo bez a pak miřidla odhaduji. Ale výsledek je zhruba stejný, pokud je to na cca 10 metrů.

Hondista

Příspěvek#3729 » ned 24. dub 2016, 08:07

Díky za radu. Příště to zkusím s brejlema . Uvidíme jestli je to očima nebo rukama :-) Při ZOZ stačí mít jen dioptrické nebo se přes ně musí vzít i střelecké brýle ? Blíží se to, už ve čtvrtek.

kolombo

Příspěvek#3730 » ned 24. dub 2016, 08:14

Já střílel v dioprických. Mám pracovní brýle, které jdou dát na dioprické, ale není to na dlouhodobé používání.

Na mířenou střelbu si to musíš nějak vyřešit, na obranu se to nauč střílet bez brýlí.

Pablo.gs

Příspěvek#3731 » ned 24. dub 2016, 10:01

Hondista: Střílel jsem jenom s dioptrickýma brýlema a komisaři to nevadilo. Hlavně mít ostrý mířidla, rozmazaný terč zase tolik nevadí.

SansLogique

Příspěvek#3732 » ned 24. dub 2016, 11:34

To už se tady taky řešilo a záleží na komisaři. Nějakej vyžadoval ochranný přes dioptrický, většina bere dioptrický jako dostatečný, spousta komisařů nepožaduje žádný. Prostě bordel jako ve všem.

Enerccio

Příspěvek#3733 » ned 24. dub 2016, 11:50

tak v olomouci muj komisar rikal ze dioptricke staci, je to tak stejne na vsech strelnicich

marinakus

Příspěvek#3734 » ned 24. dub 2016, 13:03

SansLogique : Proč bordel? Každá střelnice má ochranné pomůcky v provozním řádu. Pokud brýle nevyžaduje, je zcela na komisaři, jestli je ke zkoušce bude požadovat a jaké. To je dané.

SansLogique

Příspěvek#3735 » ned 24. dub 2016, 13:14

no dyť - zase je to na komisaři. Takže zase nikdo dopředu neví, co bude muset nebo nebude muset mít u zkoušky na ksichtě. A netýká se to jen brejlovců.
Drobný OT pro ostatní kolegy brejlovce - poté, co jsem dostal hilznou do čelíčka, jsem došel k závěru, že moje ztenčený plastový skla á 2,5 litru mi stojej za nošení ochrannejch brejlí za 2 kila, i když to není extra příjemný a pohodlný.

Zpět na