Novela evropske smernice o zbranich

antonspelec

Příspěvek#4396 » stř 23. pro 2020, 22:42

A ten cerven 2017 se do toho montuje proc? Ja myslel, ze to vzhledem k nepripustnosti retroaktivity v nasem pravu nepripada realne do uvahy...

Jsem z toho fakt volaky zmeteny...a to tak, ze naozaj

blacknocturno

Příspěvek#4397 » stř 23. pro 2020, 22:53

No protože to je začátek platnosti té směrnice. Musíš pochopit že EU je nějaká retroaktivita u análu. Zákony členských zemí je vůbec nezajímají. Jedou si podle svého.

jezekif

Příspěvek#4398 » čtv 24. pro 2020, 00:43

Uhniji je u análu nejen retroaktivita, zákony členských zemí, alebrž i jejich vlastní předpisy, zákony a nařízení. (Viz směrnice o bezpečnosti přijatá pod záminkou sjednocování obchodu.)

skagerak

Příspěvek#4399 » čtv 24. pro 2020, 11:46

Naivni dotaz, oficialni text, nove verze zakona ( a idealne I nejaka verze: zmeny tucne/preskrtnute) nekde je?
Tzn nejen seznam zmen..

cipis

Příspěvek#4400 » čtv 24. pro 2020, 11:55

Neni.
Kdyby byl, tak se to tu x stranek nesnazime vydedukovat a vymyslet.

Mozna je to schvalne, protoze v tom musi mit bordel i ti v EU, kdyz uz v tom plaveme jako odborna verejnost my.

To hlavni, navenek zakazane zbrane a zasobniky, tam je videt jasne, no a ty klicky jsou tam v zaplave skrtani pismenek ve vetach apodobne.

skagerak

Příspěvek#4401 » čtv 24. pro 2020, 12:15

Jako rozklicovat to dokazu, ale nejak jsem linej a nestihal jsem no

getsome

Příspěvek#4402 » čtv 24. pro 2020, 13:18

Na plné znění si budeme muset počkat až ho vydá MV 14 dní před účinností.

DDshot

Příspěvek#4403 » čtv 24. pro 2020, 13:44

Já přeji všem příjemné Svátky a uvidíme po Novém roce.

machoh

Příspěvek#4404 » čtv 24. pro 2020, 14:00

Plné znenie už MV zverejnilo, je to pod nadpisom Aktuální změny ve zbraňové legislativě:
https://www.mvcr.cz/clanek/zbrane-strelivo-bezpecnostni-material-84336.aspx.

Idahou

Příspěvek#4405 » čtv 24. pro 2020, 19:05

Zrovna jsem si znovu přečetl výše uvedené znění a stále mám dojem, že vyjímka pro A-I je jen převlečené nákupko pro B, protože znění je "udělí" (zatímco u A je "může udělit") a je tam spoustu možností na kterých si žádat, od obvyklé obrany až po účast na soutěžích (přičemž stačí aby držitel licence označil zbraň za splňující požadavky pro účast v soutěži).

Rozumím tedy opatrnosti a pořizování budoucích A-I před nabytím účinnosti, nicméně nerýsuje se nějaký zásadní problém, vyjma těch typu "nevím jak to vyplnit a úředník neví co s tím" provázející každé takové novinky, nebo ano?

Piggy

Příspěvek#4406 » čtv 24. pro 2020, 20:49

"vyjímka pro A-I je jen převlečené nákupko pro B"
Ale Mlho, vždyť o tom zde již celou dobu hovoříme.

machoh

Příspěvek#4407 » čtv 24. pro 2020, 21:04

Áno, výnimka A-I podľa všetkého naozaj je len prezlečené nákupko na B s inými zaškrtávacími políčkami pod nadpisom dôvod žiadosti. Jediná skupina, u ktorej je jednoznačne výhodnejšie kúpiť budúce A-I ešte pred platnosťou sú držitelia ZP sk. výlučne B/C, hlavne pod 21 rokov, ktorí by nemuseli uhádať výnimku na obranu a musia sa spoliehať na športovú činnosť, ktorá sa bude objektívne najzložitejšie dokazovať.

Nie, nič v schválenom znení nepoukazuje na iné možné problémy než to, čo popisuješ.

Idahou

Příspěvek#4408 » čtv 24. pro 2020, 21:56

Díky, takhle jsem si to vyložil už při prvním čtení, ale některý zdejší komentáře "nakupujte dokud to jde", mě trochu zvyklali, tak raději ověřuji

jezekif

Příspěvek#4409 » čtv 24. pro 2020, 23:35

Pozor! Neplést a nezaměňovat "nakupujte dokud to jde" za "nakupujte (protože přechodné ustanovení) a čím víc toho mezi námi bude tím spíš nám to nechají." Ono to půjde, jen po novele budou někteří limitováni třeba skupinou, možná dobou po kterou "trénují" ...
A to "tím spíš nám to nechají" je otázka více vzdálené budoucnosti (až zas Uhnijní komisaři budou odkrajovat další kolečko salámku).

Walt

Příspěvek#4410 » pát 25. pro 2020, 11:16

jamesek píše:Tak já už jsem úplně v prd... Ježíšek mi k Vánocům už AR nepřinese... Nasral mě... Koupím si ho sám v lednu. Stíhám tedy ten grandfathering? Promiňte, že jsem blbec, ale už v tom mám totální guláš...

Pokud mas NP vydane pred datumem, kdy novela vejde v platnost tak stihas

Zpět na