Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- Paulus
Příspěvek#4531 » pát 19. srp 2016, 09:53
Marikanus: průsery jsou všude.... zažil jsem jich dost....
OFF - autoškoly s policajtama byly super, sám se jí taky dělal a nepamatuju nikoho kdo by krafal a že by se více bouralo, to bych taky neřekl a měla to v režii dopravka jestli so to dobře pamatuju......
cmk.. jde o to, že policajti nebudou mít čas vyrábět idiocie jako tady někteří odborníci
Jako mě je to už jedno, na mě si komplexy léčiti už nebudete, ale těch mladejch je mi líto....
Pravomoce, se neustále přelévají a policie si toho teď bere zpět tak snad i tohle
Stejně je to ta zkouška výsměch, stačí se podívat na střelnici každej si oddychne a kašle nabto.....
Naštěstí....
OFF - autoškoly s policajtama byly super, sám se jí taky dělal a nepamatuju nikoho kdo by krafal a že by se více bouralo, to bych taky neřekl a měla to v režii dopravka jestli so to dobře pamatuju......
cmk.. jde o to, že policajti nebudou mít čas vyrábět idiocie jako tady někteří odborníci

Jako mě je to už jedno, na mě si komplexy léčiti už nebudete, ale těch mladejch je mi líto....
Pravomoce, se neustále přelévají a policie si toho teď bere zpět tak snad i tohle

Stejně je to ta zkouška výsměch, stačí se podívat na střelnici každej si oddychne a kašle nabto.....
Naštěstí....
- marinakus
Příspěvek#4532 » pát 19. srp 2016, 09:54
Mohl by mi někdo ze zkoušených zkusit přitáhnout svoji kameru, že si bude nahrávat. Nehodlám se dohadovat o nějakém účelově sestříhaném záznamu dodatečně. Průběh zkoušky řídí komisař. Podle jakého předpisu jedou policisté jsem se neptal ale mají to nařízeno a nemyslím si, že to bude protizákonné. Co se týká toho příkladu uvedeným CMK, policista se může a má přesvědčit, zda zadržená osoba není ozbrojena, to nemá s osobní prohlídkou nic společného. Ona ta publikace taky odborností moc nesrší.
- HV
Příspěvek#4534 » pát 19. srp 2016, 10:08
Zkoušku bych rozhodně výsměchem nenazval. Poté, co jsem absolvoval po deseti letech mé aktivní střelecké kariéry rozšíření skupin, mám na ZOZ tento názor:
1. Pro zájemce o ZP je to naprosto dostačující a poměrně přísné síto
2. Někteří komisaři by se měli zamyslet nad svým jednáním
Neházím komisaře do jednoho pytle, tak mne prosím nekamenujte
1. Pro zájemce o ZP je to naprosto dostačující a poměrně přísné síto
2. Někteří komisaři by se měli zamyslet nad svým jednáním
Neházím komisaře do jednoho pytle, tak mne prosím nekamenujte

- marinakus
- cmk
Příspěvek#4536 » pát 19. srp 2016, 12:21
Paulus - problem nekterych policistu (soucasnych ci byvalych) je, ze si mysli, ze JSOU PROSTE LEPSI... No a to je zaroven dost dobry duvod, proc je dobre, ze policice dela jen to (nebo by bylo fajn, aby delala), co nemuze delat civil a vsechno ostatni delaji civilisti... Preci jen vybrat mezi 10.000.000 lidmi spravneho vykonavatele nejakeho uredniho aktu je snazsi, nez ho najit mezi 40.000 lidma. Idiotsky myslenky vyrobi urcity procento lidi z kterekoliv skupiny lidi.
Jinak policistum nikdo nebrani zkusebni komisare delat. Ale porad nevidim jediny realny duvod, proc by to mel z principu policista zvladat lepe, nez civilista.
Co se tyce zkousek... Uz to pisu ponekolikate... Ten obecny predpis je nastaven dobre. Ty mantinely jsou vymyslene pomerne akorat... Jen jsou obcas bohuzel nizke a kdyz se najde blbec, preleze je
Ja si treba myslim, ze potvrzeni o praxi potreba pro zkousku neni. Jsou lidi, kterym 20 hodin praxe nepomuze a zkousku neudelaj. jsou lidi, ktery se u me stavej na pokec, mezi reci si ukazeme zaklady a oni tu zkousku udelaj.
Pokud bych do zkousky hrabal, tak bych Dckare Eckare nechal strilet nejaky strelecky cviceni - neco mezi LOSem a EPP. A bud bych rozsiril tech 491 otazek o dalsich 100, ktere se venuji praktickym znalostem manipulace se zbrani, nebo bych tech 100 definoval pro zkousku z manipulace a jen z nich by se smel komisar ptat treba na 3 z nich. Abychom se vyhli otazkam: "Co je sberny hreben", nebo "co znamena ACP u raze .45ACP" apod...
Jeste nutno podotknout, ze vsechny ty realny prusery, na ktery se tu poukazuje dela realne 10% komisaru a jako vzdy to vypada tak, ze prace tech 90% se prejde jako ze v pohode a nikdo nic neresi, ale na 300 stranach se resi problemi s temi 10%.
Jinak policistum nikdo nebrani zkusebni komisare delat. Ale porad nevidim jediny realny duvod, proc by to mel z principu policista zvladat lepe, nez civilista.
Co se tyce zkousek... Uz to pisu ponekolikate... Ten obecny predpis je nastaven dobre. Ty mantinely jsou vymyslene pomerne akorat... Jen jsou obcas bohuzel nizke a kdyz se najde blbec, preleze je

Ja si treba myslim, ze potvrzeni o praxi potreba pro zkousku neni. Jsou lidi, kterym 20 hodin praxe nepomuze a zkousku neudelaj. jsou lidi, ktery se u me stavej na pokec, mezi reci si ukazeme zaklady a oni tu zkousku udelaj.
Pokud bych do zkousky hrabal, tak bych Dckare Eckare nechal strilet nejaky strelecky cviceni - neco mezi LOSem a EPP. A bud bych rozsiril tech 491 otazek o dalsich 100, ktere se venuji praktickym znalostem manipulace se zbrani, nebo bych tech 100 definoval pro zkousku z manipulace a jen z nich by se smel komisar ptat treba na 3 z nich. Abychom se vyhli otazkam: "Co je sberny hreben", nebo "co znamena ACP u raze .45ACP" apod...
Jeste nutno podotknout, ze vsechny ty realny prusery, na ktery se tu poukazuje dela realne 10% komisaru a jako vzdy to vypada tak, ze prace tech 90% se prejde jako ze v pohode a nikdo nic neresi, ale na 300 stranach se resi problemi s temi 10%.
- scorpions.cz
- scorpions.cz
Příspěvek#4537 » pát 19. srp 2016, 12:33
A proč se to tady řeší?? Protože 99% těch vyhozenejch je vyhozenejch po právu(a oni to vědí) ,ale mají potřebu si někde ulevit. Ale nikdo nemá koule na to sednout a napsat ofiko stížnost na danýho komisaře a podepsat se pod ni. Mne se ještě nestalo, že by někdo z vyhozenejch požádal policii o jinýho komisaře na opakovačku.
- cmk
Příspěvek#4539 » pát 19. srp 2016, 13:16
Jojo, jak jsem psal - nejvic problemu mají vzdy ti, u kterych je ten duvod k ukonceni zkousky nejzavaznejsi a nejviditelnejsi. Jenze proti tomu obrana není. Ja se sakra hodne snazim, aby když člověka "vyhazuju" aby uplne jasne vedel, za co presne (at uz jde o 1 konkretni věc, nebo souhrn věci).
Ale když uz i oficialni mista rikaji: "no my občas koukáme, co všechno se po tech lidech chce uplne nad ramec toho, co ta vyhláška zadava", tak je potřeba si asi priznat, ze ne všechno (resp. ne všichni) delaji všechno spravne... A o tom je too vlakno... Kdyby všichni delali všechno spravne (zadatele i komisari)a ne 300
Ale když uz i oficialni mista rikaji: "no my občas koukáme, co všechno se po tech lidech chce uplne nad ramec toho, co ta vyhláška zadava", tak je potřeba si asi priznat, ze ne všechno (resp. ne všichni) delaji všechno spravne... A o tom je too vlakno... Kdyby všichni delali všechno spravne (zadatele i komisari)a ne 300

- marinakus
Příspěvek#4540 » pát 19. srp 2016, 13:34
Pak je druhý extrém. Komisaři, kteří při zkoušce vyloženě lidem říkají, co mají v každém momentu udělat a dávají tak vlastně ZOZ zadarmo. To je možná ještě horší případ. Blbiny navíc nevymýšlím a až na pár výjímek, které budou vždy, mi neúspěšný uchazeč svoje hodnocení vždy odsouhlasil. Je ovšem podle mě dobře, že zvýšené nároky u ZOZ nutí uchazeče alespoň k nějaké přípravě. I tak je na některé pohled skutečně žalostný. A člověk má radost, když u zkoušky potká adepta, který má manipulaci zvládnutou a zažitou a má ke zbraním vztah.
- Enerccio
Příspěvek#4542 » pát 19. srp 2016, 16:31
marinakus píše:Pak je druhý extrém. Komisaři, kteří při zkoušce vyloženě lidem říkají, co mají v každém momentu udělat a dávají tak vlastně ZOZ zadarmo. To je možná ještě horší případ. Blbiny navíc nevymýšlím a až na pár výjímek, které budou vždy, mi neúspěšný uchazeč svoje hodnocení vždy odsouhlasil. Je ovšem podle mě dobře, že zvýšené nároky u ZOZ nutí uchazeče alespoň k nějaké přípravě. I tak je na některé pohled skutečně žalostný. A člověk má radost, když u zkoušky potká adepta, který má manipulaci zvládnutou a zažitou a má ke zbraním vztah.
jo, ale je to oo hubu, vetsinou je to fakt nekdo kdo se moc zajima nebo kdo ma cloveka v blizke rodine, protoze trenovat manipulaci doma nemuzes, narozdil od autoskoly, kterou na soukromem pozemku trenovat muzes i bez ridicskeho opravneni
- marinakus
- cmk
Příspěvek#4544 » pát 19. srp 2016, 21:06
Asi nejaky bohaty kmen z Emiratu ci co
Enericco si koupi kus pouste (u nas kus vojenskeho ujezdu), postavi tam par krizovatek, kruhovych objezdu a parkovist a bude trenovat na ridicak 
Zatimco my prosti smrtelnici zrejme nemuzeme prijit na strelnici, kde (a nejen tam) se nam muze kterykoliv drzitel ZP venovat (na rozdil od auta, kde se nam muze venovat jen certifikovana autoskola a ne kazdy drzitel ridicaku)
Sorry Enerccio, ale tenhle argument byl fakt uz prevraceny ulet

Zatimco my prosti smrtelnici zrejme nemuzeme prijit na strelnici, kde (a nejen tam) se nam muze kterykoliv drzitel ZP venovat (na rozdil od auta, kde se nam muze venovat jen certifikovana autoskola a ne kazdy drzitel ridicaku)

Sorry Enerccio, ale tenhle argument byl fakt uz prevraceny ulet

- Enerccio
Příspěvek#4545 » pát 19. srp 2016, 21:12
no, to asi ne, ale je pravdepodobnejsi tohle (klidne na opustenom letisti, je jich po krajine hafo) protoze auta jsou hodne rozsireny. Ale napriklad ja mel moznost jen na strelnici se dostat ke zbranim. Proto jsem si dal pripravu radsi 3x, abych sel na jistotu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí