Nákupní povolení

Blacky

Příspěvek#556 » stř 4. úno 2015, 07:56

Mnoo prostě podle konkrétního soudruha. Někdo máme kliku víc, někdo míň. Hlavní je, že to vůbec jde. :)

mikymoto

Příspěvek#557 » stř 4. úno 2015, 16:14

Asi tak. Momentálně mám za sebou několik článků (myslím tím čtení, ne psaní) o zbraňové legislativě v jiných zemích a třeba taková anglie je perlou starého kontinentu. Takže buďmě rádi, že to u nás je takový jaký je - i když to není perfektně fungující systém. Může být mnohem hůř (však se o to někteří neustále aktivně snaží).

Bohuliby

Příspěvek#558 » stř 4. úno 2015, 23:38

Anglie je opravdu perla.
V Praze je to ale v ČR nejhorší, chci koupit zbraň a než si vystřelím, tak jsem rád, když se dostanu do 4 týdnů. A to se nebavím, že pouze Po + ST, do 17 hod. ! To prostě kolikrát nedám !
Cesta autem 4 x 25 km, v kolonách, jedna jízda i 50 min., nestěžujte si !

mocima

Příspěvek#559 » čtv 5. úno 2015, 11:36

Něco pro pobavení jak dobře funguje názvosloví v případě nákupky.

Zažádal jsem si o nákupku na Pušku samonabíjecí.
Koupil jsem CZH2003 z druhé ruky, která měla v Průkazu zbraně uvedeno Kulovnice samonabíjecí.
Do "šediváku" jsem opsal průkaz zbraně a běžím udělat registraci.

Paní na PČR:
"co to tam ti blbci mají?!?"
Když jsem jí vysvětlil, že jsme jen opsali Průkaz zbraně, tak skočí do registru podle výrobního čísla - a hle - Puška samonabíjecí.
Tak se ptám co s tím. Jestli přepsat "šedivák"...
Paní to vyřešila šalamounsky. Vzala propisku, škrtla mi to v nákupce, přepsala rukou na pušku a bylo to v pohodě. ;)

Za mě - pochvala za lidské jednání a selský rozum.

mikky

Příspěvek#560 » čtv 5. úno 2015, 15:25

Když nad tím tak přemýšlím, žádost o nákupní povolení je "podání" ve smyslu správního řádu, samotný nákupní povolení je rozhodnutí ve smyslu správního řádu a tímpádem by obojí mělo jít vyřešit "dálkově". Minimálně žádost dálkově vyřešit jde, to mam vyzkoušený (tehdy poštou cenné psaní vč. kolků, ale mělo by to jít i elektronicky nebo datovkou).

ravo001

Příspěvek#561 » čtv 5. úno 2015, 15:46

Ano, vyřídit to komplet datovkou vč. platby bezhotovostně jde. Osobně na PČR půjdeš až se zbraní pro průkaz zbraně.

Postup je popsaný na sousedních forech, našel jsem to náhodou když mě "demotivovala" změna layoutu tohoto fora a hledal jsem jiné použitelnější :-/

Walt

Příspěvek#562 » pát 20. bře 2015, 23:24

Kladno NP na pockani
nastesti, aspon usetrim cestu, kdyz uz nam pred lety zrusili oddeleni zbrani v Beroune

Rough boy

Příspěvek#563 » sob 21. bře 2015, 07:31

marinakus píše:ono finančně to vyjde nastejno, pokud to do roka využiješ

V podstatě ho využít do roka nemusíš, leč přesto platí. Narazil jsem na to minulý týden. Byl jsem domluvený s jednou ženskou, že mi nechá zatrámovky, co odevzdala v rámci amnestie. A že za ně nic nechce. Byl jsem si zažádat o 4 NP, jenže pak si bába asi myslela, že mě má v hrsti a začala najednou chtít nehorázný prachy. Mluvil jsem o tom s puškařem, říkal ať jí za ty vyrezlý střelbyneschopný krámy nedám víc, jak pár tisíc. Takže se bába rozčílila, že prej to nechá radši roztavit a cukla. Mě tím pádem zbyly 4NP a tak jsem rychle volal na oddělení, v jakém je to stádiu a jestli to nepůjde ještě předělat ze sběratelství na ochranu zžm. Což už nešlo, už byly hotové. Na moje slova "beztak je nejspíš do roka nevyužiju ale díky za ochotu" reagoval tím, že NP platí sice rok, ale ode dne převzetí, jestli chápu, co tím myslí. Bohužel tak jako tak o ty NP přijdu, protože si budu rozšiřovat ZP o sk. C a všechny 4 NP jsou vystaveny na stávající číslo ZP.

marinakus

Příspěvek#564 » sob 21. bře 2015, 08:26

To chápu tak, jako že je máš vystavené na policii a zatím sis je nepřevzal. Jinak to, že o ně změnou ZP v době jejich platnosti přijdeš máš ověřené? Tohle nemám vyzkoušené, bude záležet na tom, jak bude reagovat CRZ.

Rough boy

Příspěvek#565 » sob 21. bře 2015, 10:14

To ověřené nemám, zeptám se na to až si půjdu rozšířit ZP. A jinak to chápeš správně. Prostě rok platí, ale ode dne převzetí.

marinakus

Příspěvek#566 » sob 21. bře 2015, 10:34

Jsem zvědav, co ti odpoví. Kolikrát v tom mají bordel sami a taky nevědí.

pelanj

Příspěvek#567 » sob 21. bře 2015, 22:44

Platí rok od nabytí právní moci. Takže může záviset na místních zvyklostech. U nás vše na počkání, takže rok od převzetí je v podstatě správně.

havran

Příspěvek#568 » sob 21. bře 2015, 23:33

Změnou ZP (u me adresa) o NP prijdes, ověřeno. NP me platilo rok ovšem ode dne vystavení. Což bylo fajn protože když jsem ji použil tak už neexistovala v systému, obchodník ji neodepsal a já nepřihlásil.

Rough boy

Příspěvek#569 » ned 22. bře 2015, 02:25

U nás se dává razítko "nabylo právní moci dne" až při vyzvedávání.

havran

Příspěvek#570 » ned 22. bře 2015, 10:21

To u nás taky, proto ty komplikace...

Zpět na